Kitaplıklarımız

İKEA’nın Billy köşe kitaplığı olanlara bir sorum var arkadaşlar. Köşe üst kısımdan boşluk şeklinde kalıyor mu? Kedi olduğu için boşluğa sıkışabilir mi diye biraz tedirgin oluyorum. Biliyorum çok saçma bir istek ama resim atma şansı olan olur mu acaba?

2 Beğeni

Sanırım boşluklar var.

6 Beğeni

Teşekkür ederim. Sitede göremedim bu şemayı, keşke koysalar.

3 Beğeni

Bir şey değil. Ben de göremedim. Sizin için aradım. Yabancı bir sitede buldum.

2 Beğeni

Yaklaşık 200 kitap alan bir çalışma masam var ama odanın küçüklüğünden dolayı pencerenin hemen yanına konumlandırabiliyorum.Güneş girmiyor ama gün ışığının 10 saat boyunca direkt vurduğu bir yer.

Kitaplarda solma sararma yapar mı acaba?

2 Beğeni

Uzun vadede zararı olacağını düşünüyorum.

2 Beğeni

Büyük ihtimalle yapar. Bu konuda yeni bir teknoloji geliştirildi mi bilemiyorum.

2 Beğeni

Dış kaplaması olan selefon bir noktadan sonra soyuluyor. Üstüne ince bir örtü atabilirsiniz. Ben daha önce birkaç kitabımda bu sorunu yaşadım. Pul pul dökülüyorlar ve yapışıyorlar. Çok kötü oluyor. Zaten son zamanlarda her şeyin ucuzu ve dandiği tercih ediliyor. Dikkatli olmanızda fayda var.

2 Beğeni

Ne muazzam bir güç, 150 milyon kilometre öteden çevresinde dönmekte olan gezegenlerden birinde yaşayan birinin evindeki kitaplarını etkiliyor.

7 Beğeni

Kitap sırtlarının rengi solar bir süre sonra. Şunun gibi olur. Bu kitabın sırtı kapak rengi olan kırmızıymış zamanla sepya olmuş :slight_smile:

20 Beğeni

Aşırı güneşe maruz kalmış sanırım.Çok üzücü

2 Beğeni

Yine bu konu altında bir arkadaşımızın kitabının sırt kısmı da benzer şekilde renk değiştirmişti, lakin bazı kitaplarda bu tarz renk değişiklikleri, bence hiç de fena değil gibi. :slight_smile:

12 Beğeni

Kitaplarımın gün ışığından etkilenmemeleri için gardrop içine taşıdım.Ev değiştirene yada kapaklı billy alana kadar orada konaklayacaklar…

2 Beğeni

Kütüphane güncellemesi atmak istedim.

Özel baskıların neredeyse hepsini gardroba kaldırdım.
Sağ en altta iki sıra Can Klasikleri var. İş Kültür Modern’de baskısı olmayanları elimde tutuyorum. Onların arkasında da Philippa Gregory’ler ve Tess Gerritsen’lar var.

Yeni bir kitaplık almaya karar verdim. Bu sefer cam kapaklı alıp ciltlileri orada muhafaza edeceğim.

71 Beğeni

Eğer bir kitaplık yaptırırsam özel bir bölümünü 1/3 ve yarısını camlı yaptırmayı düşünüyorum.

3 Beğeni

Çok güzel bir birikiminiz var,güzel günlerde okuyun.bir dahaki sefere arkada kalan Can ve Sel sırasını da çeker misiniz?

3 Beğeni

Cam kapaklı kitaplık gereksiz diye düşünüyordum. Çok büyük yanıldım.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Akşam atarım arka bölümü.

2 Beğeni

Oy oy bu başlık çok fenaymış, çok hoş kitaplıklar var bir ara detaylı inceleyeyim tüm başlığı. Yer sıkıntısı yaşayanlardan olarak bir kitaplık genişlemesi planım var benim de, biraz fikir edinmiş olurum.

3 Beğeni

Cam raflar için ne düşünüyorsunuz? Mdf gibi esnek değil ama kırılgan.

Kırılgan özelliğini aşmak için ne tür cam kullanmak gerekiyor? Mesela İkeanın billy oxberg modellerinin genişliği 80 cm, bu genişlikteki bir cam raf için ağırlık sorunu olmaması için ne yapmak gerekli?

2 Beğeni