Korku Filmi Önerisi

Arkadaşlar, başlığın adından da belli olduğu gibi korku filmi önerisine ihtiyacım var. Korku seviyesi en üstlerde olsun lütfen, çünkü ben izlemeyeceğim :grin:
Babama izletmek istiyorum, kendisi korku-gerilim filmlerini aşırı sever, öyle normalde korku filmi dediklerimiz onun için kendi deyimince "çizgi film"dir. Yani nasıl anlatsam, o benim yaşlardayken bir film çekilmiş, yayınlandıktan sonra filmin yönetmenine hapis cezası verilmiş, babamsa ben yaşındayken izleme fırsatı bulmuş o filmi, korkmamış, o derece yani. Ailede büyüklerin izlemeye korktuğu filmleri gece yarısı kendi başına izlermiş. Şimdi de “O”, “Chucky” gibi filmler ona göre hep çocuklar için. Kendisinin izlediği filmlerin trailerlerini bile annem izleyemez, bilmek anlatabildim mi, ama nasıl desem, böyle korkunun tavan yaptığı filmlere bayılır. Var mı önerileriniz, söylediğim gibi ben izlemeyeceğim, gerilim ne kadar yüksek, o kadar işe yarar. Önerileriniz bekliyorum.

Bu da liste:

1.Insan Kırkayak
2. Cannibal Holocaust
3.The Exorcist (Şeytan)
4. Rigor Mortis
5. Otopsi
6.Ölüm Alfabesi
7. Insidious
8. Martyrs
9.Bebek mavisi
10.Hereditary
11. Midsommar
12. The Conjuring
13. Ruhlar Bölgesi
14.Goodnight Mommy
15.The Descent
16.As Above, So Below
17.The Wailing
18.The Visit
19. Spiral
20.High Tension
21. Hellraiser
22. Suspiria
23. Audition
24. Evil Dead Trap
25. Angst
26.V/H/S
27. The Others

6 Beğeni

O kadar üst seviyedeki bir korku severin izlemediği film yoka yakındır. İzlemediği film bile onu kesmeyebilir.

Zor yani.

5 Beğeni

Aslında son yıllarda o kadar da izlemedi, yani yenilerden haberi olmadığını varsayıyorum. Izlediği filmlerin hemen-hemen hepsi rusçaydı, hep rusça izlerdi, ama şimdi aşırı korkunç bir film var, Türkçe dublajlı desem izler, o film izlediği yıllardan bu zamana epeyce Türkçe öğrenmiş :smile:
Demem o ki, siz aklınıza geleni söyleyin, Türkçe dublaj olunmuş filmlerden izlemedikleri vardır muhtemelen.

5 Beğeni

Ölüm Alfabesi, Insidious, Martyrs, Bebek Mavisi.
Ben bu filmleri söyleyebilirim. :slightly_smiling_face: Ben çok korku filmi izlemiyorum. Ama bu filmleri izledim.

Burdan da bakabilirsin.

Ben filmin fragmanına bakamıyorum. Çok kötü. :no_mouth: :expressionless: :nauseated_face:

5 Beğeni

Ben bakmak istiyordum. Ama çok kötü film.

3 Beğeni

En iyisi :arrow_up: Ben hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmiyorum. Rena kardeşim. Bilgin olsun. :smiling_imp:

6 Beğeni

Akşam uyuyamayacağım. :joy: :joy: :joy:

3 Beğeni

Ruhlar Bölgesi diye korku filmi var. Ben sevmiştim ve üçleme bir filmdi.

4 Beğeni

Evet bu filmi söylüyorum, adını İngilizce yazdım. Ben izledim. Bu filmi izledikten sonra akşam ışıkla yatıyorum. :smiley:

5 Beğeni

Gördüğüm zaman sorarım kendisine, umarım unutmamıştır ve umarım internet sitelerinden kaldırılmamıştır :smiley: Hatta birini de söylemişti, detayları filmin adını öğrendiğimde söylerim, yamyamlık falan da vardı. :grimacing: Hatta adamlar filmi çekmek için olayların olduğu yere gitmiş, hayatlarını zor kurtarmışlar. :scream:

Bir kaç saat önce konuşmuştuk onunla, adında Cannibal olan bir filmden bahsetmişti, yamyamlık olduğunu da söylemişti, ben asla izleyemem, babamsa öyle fazla etkilenmiyor.

Rusçaya dublaj olunmuşsa izlemiş olma ihtimali var, sorarım.

Bizim okulun 10. sınıfları boş derste izliyorlardı (annem ders boş kalmasın diye gittiğinde ona da önermişlerdi, babamı etkileyeceğini sanmam. :sweat_smile:

Teşekkürler öneriler için :slightly_smiling_face:, şimdi bunları Google’da aratamam korkudan, hafızamda tutayım :grin:

Teşekkürler, bunu da hafızama atayım. :slightly_smiling_face:

Kesin bakarım :joy: Cesaret de bir yere kadar :smile:

Bunu yazdınız, biraz daha emin olmaya başladım, babam da aynısını söylemişti, kaplumbağayı yemek için kesmek :scream: Klavyem izin vermedi devamını yazmama ama varmıydı böyle bir şey? Varsa kesin odur.

Teşekkür ederim, kaydettim bunları da :+1:
O sorumluluğu ben hiç almıyorum, zaten gece vakti babama bak böyle dehşet bir film var deyip yalnız bırakacağım onu, test ederim filmlerin korku seviyelerini de :joy:

Bakarım buna da, teşekkürler :slightly_smiling_face: :+1:

Ben fantastik/drama/animasyon filmleriyle hayatımı yaşıyorum, öyle kendime eziyet falan vermiyorum, çünkü geceleri illa karanlıkta uyuyorum, kardeşimin korkusundan dolayı miniminnacık bir ışık oluyor odada. :joy:

En iyisi ilk mesaja ekleyeyim bunları.

6 Beğeni

Şimdi korku filmi izlemiyorum. :joy: Animasyon, fantastik, bilim-kurgu filmleri izliyorum. Çocukken korku filmleri izlerdim.

4 Beğeni

Eskilere aşina olacağı için son dönemlerden, öne çıkan birkaçını anayım o zaman. Kesmez ama film olarak hoşuna gider, belki:

Goodnight Mommy

The Descent

As Above, So Below

The Wailing

The Visit

Nostalji olur diye Lucio Fulci filmi de önerecektim de, The Beyond’un dublajlısına denk gelmedim. Dikkatini çeken Lucio Fulci filmini kendine armağan etsin.

6 Beğeni

Yazılan filmlerin neredeyse hepsini izledim ve açıkçası korkunç bulmadım önemli bir kısmını :thinking: babanız da muhtemelen pek etkilenmez.

Hereditary, Midsommar ve The Wailing inanılmaz kaliteli filmler ama kesinlikle izleyin onları :smile:

5 Beğeni

Uzun süre korku filmi seyredince artık korkamıyorsunuz, bu nedenle sizi koltuğa yapıştıracak ve rahatsız edecek filmlerin peşinde koşmaya başlıyorsunuz:

Uzumaki - Manga’dan adapate, spiraller ne kadar zararlı olabilir ki?

Haute Tension - Korkudan çok gerilim ama Fransız yeni dalga korku filmlerinden iyi bir örnek:

Clive Barker’ın Cehennemlik Yürek’i , başarılı adaptasyon:

Suspiria -Her zaman orjinali daha iyidir , kusursuz Giallo :slight_smile:

Audition - Yavaş tempolu ama sonu unutulmayacak bir gerilim filmi (yanılmıyorsam romandan uyarlama)

Shiryo no wana - Çok garip bir film :slight_smile:

Angst - Almanya’da 80’lerde yaşanan bir olaydan esinlenilmiş, fazla gerçekçi

V/H/S - Eğlenceli bir antoloji:

5 Beğeni

Yazılmamışlardan yazayım, göremedim. The others

4 Beğeni

@Bay_Karamsar teşekkür ederim, ekledim onları da. :+1:

Ben ilk hangisini izleteyim karar veremedim, ilkini beğenmezse diğerlerini izler mi bilemem. Yani babam neredeyse izlediği hiçbir filmden korkmamıştır, ama sevdikleri vardı, meselâ Wrong Turn filmleri, fazla korkunç bulmamış ama çok sevmiş. Filmin adını nasıl bulduğumu da söyleyeyim, ne de olsa Rusça izlemiş. Bana filmin ismini söylemişti, rusçası “Поворот не туда”, ama ben tam olarak hatırlayamadım, sadece ilk söz aklımdaydı, ingilizcesini de bilmiyorum, bulmak için Google’a yazmam gerekti, korkudan gözümü klavyeden ayırmadan, ekranın sadece harfler olan kısmına bakarak yazdım, şanstan arama butonuna basmadan öneriler kısmında ikk 5 harfi yazar-yazmaz hem rusçası hem de ingilizcesi geldi, izlemek isteyen varsa seri filmleri.
Kusura bakmayın, sadece ismini yazabilirim, fotoğraf atacak kadar ileri gidemedim :sweat_smile:: “Wrong Turn”, isteyen olursa diye.
Bir de O filminin izlediğim 15 20 dakikası dışında hiç korku filmi izlememiş olsam da, sonrasında korkumu azaltmak için yapılacak en iyi şeylerden biri de filmin kameraarkası görüntülerini izlemektir. :crazy_face:
@Oni @Sevki_Can teşekkür ederim, ekliyorum hemen. :slightly_smiling_face:

Yok, benim dediğim yasaklanmış filmler başka, adını öğrenebilirsem harika olacak, yazarım buraya da. Biri yasaklanmış ve yönetmen hapse atılmış, diğeriyse daha fena, aslında berbat olaylar yaşandıktan sonra elde edilen görüntülerden çekilmiş film, yani hepsi gerçekmiş. (Ben izlemedim, mümkünatı yok yani :joy:)

Tam da yeni sözünü etmişken. Korkunç film lafının üzerine gelir. :joy:
https://forum.kayiprihtim.com/t/the-exorcist-yeniden-cekiliyor-seytan-geri-donuyor/28083?u=rena

6 Beğeni

Neden bahsediyor? :slightly_smiling_face:

bu filmin bir sahnesini izledim. Çok kötü. :nauseated_face:

4 Beğeni

Türk sinemasının en büyük yönetmenlerinden biri olan Metin Erksan 1974 yılında yani orijinalinden sadece bir yıl sonra The Exorcist filmini türkiyede yeniden çekmiş. İsmi Şeytan. Youtube’da bulabilirsin. İlk Türk korku filmlerinden biri. Düşük bütçeli olmasını ve kısa süreyi de hesaba katınca yılına göre başarılı denebilir. Tabi bazı sahneler bütçesizlikten dolayı komedi gibi olmuş. Birkaç tanesinde kahkaha attım.

Hayvana zarar vermek deyince aklıma direkt yukarıda bahsettiğim Metin Erksan’ın 1963’te çektiği Susuz Yaz filmi geldi. Berlin Film festivalinden ödül almış ve uluslararası düzeyde ödül alan ilk Türk filmi diye biliyorum. Bu filmin bir sahnesinde bir karakter köpek öldürüyor. Film için köpeği gerçekten öldürmüşler. Daha ilginci bu film yurtdışından ödül almış. Galiba o dönemde kimse hayvan haklarını umursamıyormuş.
Dünya sinemasında ise aklıma Haneke’nin The Seventh Continent filmindeki akvaryum sahnesi geliyor.

3 Beğeni

Aklıma geldi. 2007 yapımı Yetimhane diye korku gerilim filmi güzeldir. Onun dışında birde yeni aklıma gelen 2012 yapımı Siyahlı Kadın gene güzeldir.

Ekleme: İnsan Kırkayak filminin fragmanı bile izlememem için yetmişti :nauseated_face:

4 Beğeni

Korku filmi izlemem hiç. Ama 1 tanesini izlemeyi isterdim. O da yerli bir yapım. Büyü filmini izlemiştir diye tahmin ediyorum.

5 Beğeni