Bu günlerde evlerden dışarı çıkamayınca, ev dışındakileri eve alma isteksizliğimle Malerman’ın Kafes kitabı gibi bir dünya da yaşıyormuş gibi hissediyorum.
Sorulması gereken soruların ne olduğunu düşünüyorsunuz? Cidden merakımdan sordum. Televizyon izlemediğim için nasıl soruların sorulduğunu bilmiyorum.
Hiç maskesi gelen oldu mu diye sorsam. Bende ses seda yok.
Bana gelmedi, çevremdeki kimseye de gelmedi henüz.
Buraya ilk ben mi yazdım. Bak şaşırdım. O zaman diyeyim. 2 günlük sokağa çıkma yasağı hayırlı olsun. Şu anda en az 50 kişinin sırada olduğu eve en yakın fırında bekliyorum. Kimse mesafeye uymuyor. Araçlar fırıl fırıl geçiyor, bayadır böyle kalabalık görmedim vay be.
Çok ilginç gerçekten ya. 2 gün bence uzayacaktır.
Şu an Türkiye 'ye en büyük kötülüğü yaptılar. Bu karar bu şekilde alınmamalıydı. Bizim burada - kadıköy herkes dışarıda, millet açık market bakkal arıyor. cadde 2 haftadır olmadığı kadar çok araba dolu…
Tam bulaşma ortamı oldu…
Evet sırada önümdeki amca ile tam da aynı konuyu konuşuyorduk. Fırının önünde bir sürü araba var. Her araba full dolu. Yasak olacak diye tüm aile ekmek almaya çıkmış
Arkadaşımın biri az önce söyledi 80 - 100 kişi marketin önündeymiş. Bakalım neler olacak. Beklemedeyiz.
Bizim mahalle bakkalının önü bile kalabalık.
@SJack konuşunca siyaset oluyor bu alanda ama ya arkadaş bir tane aklıllı mantıklı bir karar alsınlar ya. He benim tuzum kuru ben zaten baştkilere güvenmediğimden, " silahım olup ihtiyacım olmaması, ihtiyacım olup silahım olmamasından iyidir" diyerek 2 ekmek, 60 litre su zaten depoladım. Nohutumdu pirincimdi zaten mevcut. Normal zamanda dahi okuduğum kitapların etkisiyle survival kasan biriyim, evde deney meney yapıyordum güzel…
Ama bugun işten dönen ekmeği suyu olmayan napacak. Çocuğun bezi biteni, sigaracısı, kadın pedi ne biliyim abi bir halt mı var pazartesiden desen, çok çok pazartesi salı marketler yağmalanır salı çarşamba mal gelir perşembe cuma stoklarsın bu izddiham olmazdı… Yada deki 30 yaş altı 50 -6* yaş üstüne yasak. milleti sokaklara döktüler gece gece
Söyleyecek söz yok. En başta alınması gereken şey şimdi saat bilmem kaçta yapılıyor. Önlenmesi gereken virüs daha çok bulaşacaktır.
Çok geç açıklama. Kötü süreç yönetimi oldu baya. Herkes sokakta şuan, benzinliklerde pompacılar marketi koruyor yağma olmasın diye.
Saat 00.00 olur. Genelge yayınlanır, sokağa çıkma yasağı yürürlüğe girer. Çoğu uykuda olur sabah haberi olur, gece haberi olan da zaten dışarı çıkamaz.
Ekmek ve acil ihtiyaçlar karşılanır.
Neden iki saatlik böyle bir kaosa sebep olundu anlamak zor.
Millet hafta sonu hava güzel diyip kendini dışarı atmasın diye yapılmış bir yasak ama yasağın başlamasından 2 saat önce duyurulması nasıl bir basiretsizliktir, nasıl bir öngörüsüzlüktür cidden akıl alır gibi değil. Tüm marketlerin fırınların önünde tıklım tıkış yüzlerce insan var. İnanılmaz bir durum. Ne desen, ne söylesen boş.
Yaklaşık 10 gün içinde vakada patlama başlar artık. Her yerde millet doluşmuş ufacık marketlere büfelere.
Fırıncı abiden açıklama 14 dakikada 67 ekmek çıkıyor. Sıra az kaldı, alıp gideyim bari…