Evet A101’e girdim. Şu gelen yasaklar halt etmiş açıkçası. Kimsenin dinlediği yok. Bazı vatandaşlarımız eldiven takıyor ama maske yok.
Kitap kargoları lojistik olarak kısıtlamalara takılmıyor sanırım ? Kargo firmaları şehirler arası faaliyetine devam edecek ?
Haber eğer doğruysa bu alkışlanacak bir harekettir…
Öyle gözüküyor şuan zaten ticari faaliyetler kısıtlanmıyorken online ticaretin kısıtlanması düşünülemez.
Kargo da bir nakliyat biçimidir ve nakliyat = lojistik. O zaman dans
İstanbul 'dan bildiriyorum (semt yazmayayım ne olur ne olmaz) Minibüsler bırakın 5 karış 10 kol mesafeyi, tıklım tıkış öyle ki kokuyormuş artık insandan… Şoförler (sanırım birbirleriyle) haberleşiyorlarmış şurada polis var burada polis var diye. Üstelik pazara giren çıkanın haddi hesabı yokmuş… Öyle diyorlar…
"Paranoyak oldum iyice, nerede olduğumu falan yazmıyorum maazallah birde minibüsçülerin düşmanı ilan edilmeyelim… "
Sade bir vatandaş olarak alınan önlemlerin yetersiz olduğunu düşünüyorum dahası görüyorum…Fakat zaten baş etmesi zor bir durumdayken işleri daha da zorlaştırmanın, insanların hayatını riske atmanın kabul edilir bir tarafını GÖREMİYORUM…
Birçok devlet başı korona ile ilgili “dünya değişecek” benzeri açıklamalar yapmıştı. Kesinlikle katılıyorum insanlık olarak geçirdiğimiz bu dönem sonrası herşey değil belki ama pek çok şey değişecek.
İlk vaka’dan beri pek çok insan gibi haber kanalları ve virüs ile ilgili içerikleri yoğunlukla takip ediyorum bu süreçte haber kanallarının “sözleşmiş gibi” ki sözleştikleri aşikar aynı meseleden bahsetmelerini rahatsız edici buluyorum. Tamam gündem korona öyle de olmalı fakat geniş içerik üreten yok. Hemen her kanalda aynı kişiler ve hemen her akşam aynı cümleleri kuruyorlar. Bu durum bir süre sonra sıkıyor. Sorulması gereken bazı sorular asla sorulmuyor.
Televizyon izlemiyorum öyle iyi oluyor ki anlatamam. ‘‘Her gün akşam haber kanallarına bakmak lazım’’ anlayışında birçok insan var. Her gün her gün sürekli haberleri takip etmek psikolojiyi bozuyor bence. Ve ayrıca televizyon seni yönlendiriyor tabi… Sosyal medyaya da bakmıyorum kafam rahat. Bu demek değil hiç haber takip etmiyorum, haber uygulaması ile son dakika haberlerini alıyorum bu bana yetiyor. Umarım ülkemiz bu süreci minimum zararla atlatır…
Ekleme: Af yasası çıktı, hayırlı olsun demek isterdim ama bana hiç iyi gözükmüyor bu durum. Okumak isteyene uzun bir yazı.
Umarım bu korona virüsü dünyada bazı şeyleri kökünden değiştirir. İnsanlar bu virüsten sonra hiç yaşanmamış gibi davranmazsa.
Adam muhtemelen 65 yaş üstü bu arada
50 tane bez maske için 170 tl istiyorlar.
Bu maske sorununu çözülsün artık bir şekilde.
Ptt ile adreslere bedava maske dağıtımıyla belki biraz fiyatı düşer.
Maske şart konuşuyorsa vatandaşa bedava dağıtılmalıdır. Bunun tartışılacak bir yanı zaten yok.
Ki bununla ilgili girişimler görüyorum, bu girişimlerin daha da çoğalmasını umuyorum…
Şu dönemde ücretle maske satılması bana etik gelmiyor.
Markete giderken ben
Bu zincire bi göz atın