Koronavirüs Gündemi

Sanmıyorum sorun olacağını ama yine de otobüs firmasına sormak lazım.

2 Beğeni

Bu üzdü. Tam nisan ayı tarlalarda iş zamanı ne yapacam şimdi. :roll_eyes:

1 Beğeni

E devlet üzerinden seyahat için izin alınabiliyordu, hala var mı bu uygulama bilmiyorum ama.

Bunu da ekleyim.

2 Beğeni

Bol şans🖖
Umarım başarılı olursun Fatih. Sabah 5 itibariyle sorun olacağını sanmam sonuçta 5/19 yasak. Ama otobuse ne kadar guvenilir bilmem. Büyük olasılıkla kamuda mesai 10/16 olacak. Perşembeye kadar belli olur ona da dikkat et. 1 saat kazanırsın.

1 Beğeni

Teşekkür ederim, umarım olurum. Otobüs saati sıkıntı değil de otogara gitmek için 30-40 dk önce çıkmak gerektiği için biraz problem olur mu düşüncem var. Taksiler çalışıyormuş, gün içinde bir daha görüşeceğim artık. Belki adliyeden bir duyuru gelir. Bakalım neler olacak?

1 Beğeni

Benim anlamadığım 65 yaş üzerine neden yasak getiriliyor? Bu insanlar aşılanmadı mı? Aşı korumuyor mu? Aşılanan grupların kısıtlamalardan muaf olması gerekmiyor mu mantıken.

1 Beğeni

Aşı herkesi aynı derecede kesin bir şekilde korumuyor tabii ki.

İngiltere ve İsrail yoğun aşılama ile yeniden açıldı. İngiltereden görüntüler paylaşılıyor insanlar normal hayatına dönmüş publar, kafeler tıklım tıklım dolu.

Bizde de bu kadar olmasa da aşılanan kişilerin güvende olması gerekirdi diye düşünüyorum. Sinovac aşısını en güvenli, en koruyucu aşı olduğu için tercih ettik söylemlerinden buralara gelinmiş olması çok manidar. Diğer ülkeler aşılama ile normal hayata geri dönerken bizde aşılanan kişilere yasak getiriliyor olması çok garip.

Sinovac aşısı aylarca en başarılı aşı, ölümü ve yoğun bakıma yatışı %100’e yakın engelliyor şeklinde pazarlandı Sağlık Bakanı tarafından.

2 Beğeni

İsrail’in nüfusu İstanbul’un nüfusunun neredeyse yarısı kadar ve orada halkın çoğuna ikinci aşılama da yapıldı. Normalleşme hakları bence de. İngiltere’nin yarısından biraz fazlası ilk aşısını oldu daha.

Sinovac da en başarılı şeklinde pazarlanmış olabilir ama ilk aşıyı olup sonrasında virüse yakalanan yüzlerce insan oldu. İlk aşı değil ikinci aşılama tamamlandıktan ve bir süre geçtikten sonra Sinovac güvenilir düzeyde korumaya sahip olmaya başlıyor diye biliyorum.

Aşı olsan, korunsan da taşıyıcı olma riskin var. En başından beri bu kısıtlamaları kaldırmamalıydılar. Şimdi sıkıp sıkıp insanları, yazın yine tatillere, düğünlere izni verirler tabii orası da ayrı…

Fatih Istanbulda mesai baslangici 10.00 oldu. Umarım yarın her şey gönlünce geçer. İş görüşmeleri heyecanını çok iyi bilirim. Bol şans dilerim, iyi haberlerini bekliyorum​:vulcan_salute::blush:

3 Beğeni

Gerçek sananlar olur şimdi. Mizah amaçlıdır. :joy:

4 Beğeni

Biliyorum… Zaytung haberidir

1 Beğeni

18 Nisan 2021 itibariyle GÜBİS sisteminde açıklanan güvensiz maskelerin listesi şöyle

• Safeguard - 2315 Model Ffp3v Nr
  • Safeguard - 2313 Model Ffp2v Nr
  • Safeguard - 2311 Model Ffp1v Nr
  • Nez Mask
  • Arızon - Kn 95
  • Lc Waıkıkı - Lcw Mask Model Ffp3/ Sipariş No: 652002
  • Dna - 2934 Model Ffp3v
  • Bozkurt-Bzk44 - (Ventilli- Ffp2-Nr)
  • Bozkurt-Bzk44 - (Ventilsiz-Ffp2-Nr)
  • Emr Natural - 1202 V (Ventilli, Ffp2v)
  • Emr Natural - 1202 (Ventilsiz Ffp2)
  • Wogi - Ffp2
  • Kgt - Tk-N95
  • Aytı - 20532
  • Temsan - Tm 34 V Ffp1
  • Grup Helin - 1120 Ffp2
  • Ert Plus - 400 (Ffp3)
  • Ert Plus - 300 (Ffp3 V)
  • Ert Plus - Ert 200 (Ffp2)
  • Ert Plus - Ert 100 (Ffp2 V)
  • Wogi - Ffp2 V
  • Hori - Ffp2 V
  • Ares - Ares (Ffp2 V)
  • Mist - Marka Model Yok
  • Awon - 1200/ Mart 2020 Tarihli Partiler
  • Awon - 1402 /Mart 2020 Tarihli Partiler
  • Vip Mask - Ffp2 V
  • Vip Mask - Ffp2
  • Vip Mask - Ffp1 V

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/bakanlik-marka-marka-acikladi-iste-guvensiz-maskeler-1829069

3 Beğeni

Markanın adı “Safeguard” ama güvenli değil. Trajikomik.

3 Beğeni

Bu tür şeyler çok var Türkiye’de. Asıl öyle olanlardan çekinir olduk. Yıllar önce "Güven Ekmek Fırını"ndan alınan ekmeğin içinden neler çıktığı söylesem ekmek alırken iki kere düşünürsünüz. :grinning_face_with_smiling_eyes:

3 Beğeni

Annemin alerjik astımı olmasına rağmen (kronik hastalık sayılıyor) e-nabız’dan aşı sorgulaması yaptığımda covid-19 pandemik aşılması için belirlenen öncelikli grupta değilsiniz diyor. Aşılar rastgele mi çıkıyor yoksa bizim mi bir şey yapmamız gerek anlamadım bilgisi olan var mı acaba?

Benim annem de kronik hasta grubundan aşı oldu bu ayın beşinde. Kronik hastalarda daha genç yaşlara da hak çıktı diye biliyorum.
Telefona mesaj olarak geliyor sıranız geldiğinde telefon numaranız kayıtlı ise. Hastalığı için ilaç kullanmıyorsa ondan mı hak çıkmadı acaba diyeceğim? Bilemiyorum.

Benim de kronik hastalığım var ama henüz aşı olmadım. Bilemiyorum kararsızım.

@fatihcetin
Müdür nettin? :slight_smile:

DÜŞÜŞ YOK ARTIŞ DEVAM

Erdoğan’ın açıklamasına göre 27 Nisan 'da sonra erecek 2 haftalık kısmı kapanma döneminde beklenilen düşüş yaşanmadığı gibi artışın da korkutucu boyutlara ulaşması AKP iktidarını endişelendirdi .

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 'nın resmi tatil olması ve ardından haftasonu tatilinin gelmesi tam kapanma tarihinin öne çekilmesini gündeme getirdi .

KAPANMA TARİHİ NETLEŞİYOR

Alınan bilgilere göre tam kapanma tarihinin Ramazan bayramını da içine alacak şekilde 23 Nisan ila 17 Mayıs tarihlerinde olacağı iddia edildi . Tam kapanma kararında ve tarihinin öne çekilmesinde turizm gelirlerinin de belirleyici olduğu değerlendiriliyor .

İstanbul Valiliği’nin pandemi gerekçesiyle kent genelindeki tüm eylem ve etkinlikleri 17 Mayıs 'a kadar yasaklaması da dikkat çekti.

TURİZM GELİRLERİ ÖNEMLİ

Almanya ve ABD ’nin Türkiye’ye yönelik Covid kaynaklı seyahat uyarılarının ardından, Rusya 'nın da 15 Nisan - 1 Haziran tarihleri arasında uçuş yasağı başlatması turizmde moralleri bozdu .

Avrupa Birliği 'nin de listeye katılması korkusu ve yaz tatilinin yüksek vakalarla seyretmesi endişesine karşılık Ramazan Bayramı 'ndan dahi vazgeçmeye hazır olduğunu bildiren turizmcilerin isteğinin kabul görmesi bekleniyor…

https://odatv4.com/bu-haber-sadece-odatvde...-tam-kapama-tarihi-belli-oldu-iddiasi-19042109.html