Koronavirüs Gündemi

Hafta sonu ana caddelerde tutulana ceza kesiliyor ama sokaklar, mahalleler, parklar, apartman kenarları vb. çoluk, çocuk, gezen, tozanla dolu. Bu böyle bitmez.

2 Beğeni

Çocuk gürültüsünden ne çektik 1.5 senedir :slight_smile:

1 Beğeni

Size katılmamak elde değil. Korona almış başını gitmiş ama birileri 100 bini 500 bin yaptık, 24 lirayı 900 lira yaptık diyerek övünüyor.

İşlerine gelince vakalar bin gelmeyince 50 bin. Bu korona önce yaşlılara dokunurken şimdi de gençlere dokunuyormuş. Tutarsızlıklar silsilesi resmen.

2 Beğeni

Bulunduğum şehirdeki vefat edenlerin listesine bakıyorum bazen. Ne zaman salgın artsa yüzde 50 daha fazla oluyor vefat eden sayısı. Ortalama 10 kişi daha fazla yani vefat sayısı. O yüzden bu sayılara inanamıyorum.

Durum daha vahim aslında. :frowning:

Bir de hastane yolunda oturuyorum. Ambulans sirenlerine alışığım. Bir süredir o kadar çok ambulans geçiyor ki… Salgının durumunu siren sesi sayısından anlayabiliyoruz.

3 Beğeni

Bugün itibariyle Sinovac aşımı oldum. 3 saat geçti ve bir sıkıntı yok şimdilik. :woozy_face: İkinci doza darısı artık.

2 Beğeni

Annem de oldu geçen aylarda bu aşıdan. ilk doz bir sıkıntı çıkarmadı. 2. doz ise ilk gece biraz grip / üşütme sonrası vücutta olan ağrı gibi bir ağrı yaptı. Diğer aşı olan akrabalarda 2. doz da bir sıkıntı yapmadı.

1 Beğeni

Geçmiş olsun. Bizim arkadaşlardan Biontech olanlarda ilk dozda kolda ağrı olmuş. Ben klasikten vazgeçmek istemedim açıkçası. İnşallah 2. dozda da yaşamayız bir şey. :slight_smile:

1 Beğeni

Olur da sıra bana bir gün gelirse :slight_smile: benim tercihim de Sinovac olacak.

1 Beğeni

Kol ağrıları aşı ile değil yapan ile alakalı yanlış bilmiyorsam. Bugün annem ile babamı biontech için götürdüm birşey olmadı.

Biraz araştırdım aşıyı seçmeden önce, herkeste yaşanan bir şey değil ama oluyormuş. Ben ağrıdan ziyade klasik yöntemle üretildiği için Sinovac seçtim. :slightly_smiling_face:

Aşı sonrası olabilecek klasik kısa süreli baş ağrısı, halsizlik, ateş, kolda ağrı vs. semptomları dışında arkadaşlarım, hocalarım ve kendimde şubat ayından beri aşıya bağlı bir şikayet duymadım. 2. Dozu şubat ayının sonlarında oldum ben de.
Aşıların artıları ve eksileri var elbette ama alışkın olduğumuz inaktive aşı olduğundan dolayı Sinovac aşısı olmaktan memnunum. Tercih etme şansım olsa Sinovac seçerdim diye düşünüyorum. Umarım sizler de size uygun olacak aşı ile sorunsuz atlatırsınız aşılanma sürecini :pray:t4: .

2 Beğeni

Dayınız kaç yaşındaydı?

68 yaşındaydı. (20krktr)

Yeni önlemler geldi.

Restoranlar kapatılmış.
Hafta içi yasağı 19.00 a kadar geri çekilmiş.
Şehirler arası ulaşıma yasak gelmiş.
Okullar tekrar uzaktan eğitime geçirilmiş.

Öğrendiklerim bu kadar. Dahası da var.

1 Beğeni

Okullarda sadece ilkokul uzaktan eğitime geçti. Anasınıfı, 8. ve 12. Sınıflar okula gitmeye devam edecek.

1 Beğeni

Spor salonlarını kapattılar bir de. Küçücük kentte yapabildiğimiz tek fiziksel aktivite vardı. Onu da kapattılar.

1 Beğeni

Şehirler arası seyahat yasağı sadece sokağa çıkma yasaklarında mı? Öyle anladım yazanlardan yanlış mı anladım?

2 hafta boyunca seyahat kısıtlaması olacak. Sadece sokağa çıkma yasağının olduğu saatlerde değil diğer saatlerde de.

2 Beğeni

İzninizle, alınan kararları özetlemek istiyorum. :sweat_smile:

resim

11 Beğeni

Perşembe günü saat 09.00’da Konya Adliyesinde iş görüşmem var. O yüzden sabaha karşı 05.00’de otobüs biletim var. Bu kısıtlamalardan etkilenir miyim? Konya Adliyesi herhangi bir duyuru yapmadı henüz.

1 Beğeni