Ben Cosmere’i bu sırayla okuyorum. Seriler birbirinden bağımsız ve istediğiniz sırayla okunabilir ama benim gibi sıralı okuma takıntısı olanlar için paylaşıyorum.
Zamanında okuduğumuz için gönül rahatlığıyla takip edeceğim.
Siz bilgili bi abiye benziyorsunuz. ![]()
Malazan’dan sonra en sevdiğim seri olmasına rağmen durum aşağı yukarı böyle bence de. ![]()
@Artorias Malazan’ı okuyunca o da böyle düşünecek. ![]()
Kralların Yolu bana ilk sayfalarından itibaren “ben acayip bi’ evrene giriş yaptım” dedirtmişti. O kitabın tadı muazzamdı. O kadar heyecanlıydı ki aksiyon oldukça az olmasına rağmen. İkinci kitapla beraber aksiyon öyle bir seviyeye geldi ki, aklımı kaçıracak gibi oluyordum keyiften. Alışınca diğerlerinde o keyfi alamadım tabi.
Malazan ilk kitapta ne olduğunu asla anlamadığım, değişik bir fantastik evrende parça parça insanlık halleri okuyormuşum gibi hissettim. İkinci kitapta da insanlığın ne kadar kolayca paramparça olabildiğini okudum. Üçüncü kitapta ise insan ne kadar paramparça olursa olsun, ne kadar kayıp verirse versin, günün sonunda o kaybı aynı toprağa ekeceğin başka insanların olduğu yerde sevginin her zaman insanın yoluna olan inancını pekiştirdiğini gördüm. Öyle bir seri Malazan.
Fırtınaışığı “High Fantasy” türününün zirve noktasını temsil ediyor. Hem yenilikçilik hem de alışılagelmemişlik anlamında Fırtınaışığı’nın o büyülü dünyasına yaklaşabilmiş bir seri okuduğumu hatırlamıyorum (diğer Sanderson kitapları hariç).
Ancak bunların dışında Malazan; evren yaratımı, kurgusu ve karakterleriyle birlikte kendi türünün çok daha ötesine uzanan bir edebi kaliteye sahip. “Büyülü evren” dışındaki her konuda da Fırtınaışığı’ndan açıkça daha iyi.
Not: Her iki serinin de Türkçe’ye çevrilmiş tüm kitaplarını okudum.
Okuyacağım hocam. Okuyanlara sorayım spoiler yemeden evreni anlatan fragman tarzı bir şey var mıdır?
Ben takılmak için yazdım bu arada. Ortalık biraz daha karışsa daha çok keyif alırım. ![]()
Malazanları okudum ben. Benim damak tadıma uygun olanı Brandon başkan yazıyor yapacak bir şey yok. ![]()
Bende kitaplar yok daha etkinlik 2 gün sonra başlıyormuş ![]()
Benim kitap hazır 15’inde başlıyoruz değil mi? Şu an Tess Gerritsen Mafiesto kulübü kitabını okuyorum max 2 güne biter. Ondan sonra dooğru Fırtına Işığına başlamak.
Yav sana ne fark eder ki, sanki kargo gelecek. Kızılay’dan alırsın geçerken. ![]()
Alacağım kitaplar vardı ama onları erteleyeceğim artık ![]()
Karadenizli olabilir misin? ![]()
Hiçbir alakam yok. Neden? ![]()
Benim eşim Karadenizli. Ağız tatlarımız hiç uymaz. Dedim Emin de kesin Karadenizlidir de tutmadı. ![]()
BS’ye daha çok yatırım yaptığım için olabilir. Malazanla çok geç tanıştık bu süre zarfında BS’den oldukça fazla eser tükettim. ZÇ’nin sonlarından başladık Ritmatistten tut Beyaz Kumuna kadar yaladık yuttuk başkanın eserlerini. Bir de devasa bir kozmer evreni olunca iş tadından yenmez oldu benim açımdan. Belki hiç bilmeyen vardır şimdi burada bazı şeyleri spoil etmeyeyim. Ayrıca Malazan kitapları yorucu. Okuyorsun, gayet keyif alıyorsun sonra bir daha elin gitmiyor. Bunun aksine ben BS olsun PR olsun ne bileyim RJ olsun kitaplarını defalarca açıp okuyorum. En çok okuduğum da BS ve PR kitapları oluyor. Bu istek hiç SE’de başıma gelmedi mesela.
Misal kaç kere okumuş olmama rağmen yine geldim katıldım etkinliğe. ![]()
Damak tadı olarak film, yemek ve tatlı konusunda iddialıysanız er meydanına beklerim. ![]()
Valla bir sürü şey yazıp sildim. Fekat Bs tüm külliyesi, Zç tüm seri ve Malazan ilk 5 kitabı okumak kendimi çok mutlu hissettiriyor. Malazanin devamını şuan çok merak ediyorum. Teknik olarak malazanda da fırtınaışığında da seriyi yarıladım ve 2 seride de sonuna dair bir fikrim yok. Teorim de yok. Ama şahsen FA’nin hikayesi ve sonu beni daha çok merak ettiriyor. Karakterleri ve gizemi daha çok bağladı.
Malazani da daha yeni yeni anlıyorum. Muhtemelen bu 5. ve 6.kitaptan sonra 2 seriyi daha iyi kiyaslayabilirim.
BS kitaplarına (ZÇ son kitapları saymazsak) Kralların Yolu ile başlamıştım. Ben de takipteyim.
Shattered Pixel Dungeon diye bir illete bulaştım. Kurtarın beni. Çıkamıyorum zindandan. Eğer çıkabilirsem katılacağım etkinliğe.