Kralların Yolu - Fırtınaışığı Arşivi Okuma Etkinliği

Bende Kozmor evrenini kronolojik olarak okumak istiyordum. Hem de Fırtına arşivine başlasak yarıda kalmayacak mı? 5. kitaptan sonra BS devam etmeyecek mi seriye?

1 Beğeni

5 er li 2 parça halinde olacak Fırtınaışığı Arşivi, ancak aralarında uzun bir zaman olacak. Birbirinden epey ayrı olacak bu 5 li kitaplar, o nedenle bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Zaten yazana kadar 10 seneden fazla zaman geçecektir, henüz yazım planında yok Sanderson’ın.

2 Beğeni

Etkinliğe saatler kaldı herkes hazır değil mi? :sunglasses:

8 Beğeni

Ben Giriş bölümünü okuyarak başladım. Keyifliydi…

3 Beğeni

Ben de giriş bölümünü okudum. Fırtınaışığı, parekılıcı, parezırhı vs. açıklandığı bir tutorial gibiydi. Çivileme olayını tam çözemedim açıkçası. Szeth ile kralın dövüşünü gözümde canlandırmakta epey zorlandım. Bir adamın söyleyebileceği en önemli kelimeler ne acaba :no_mouth:

4 Beğeni

İngilizce - Türkçe bir rehber var mı özel kelimeler için? Sanki bahsi geçmişti bir ara Akılçelen konusunda.

Sormak istediğime örnek: Stormlight → Fırtınaışığı

3 Beğeni

Yeni kitap ile beraber bu şekil bir şey hazırlayabileceklerini belirtmişler en son, sanırım şu an yok.

Ben ilk kitabı Türkçe okuyacağım, sonra İngilizce’ye geçer miyim emin olamadım o yüzden sordum. Neyse, ihtiyaç olursa etkinliğe katılanlardan yardım isteriz artık. :slight_smile:

1 Beğeni

Vallano-oğlu-oğlu-Szeth, Shinovar’ın Hakikatsizi, bir kralı öldürecek olduğu gün beyaz giymişti. Giriş bölümüne girişimizi yaptık, Szeth karakterine merhaba dediğimiz, bu dünyadaki yeni güç sistemleri hakkında ufakta olsa bilgi edindiğimiz, aksiyonu bol bir bölüm geçti. Kitap güzel başladı👍🏻

2 Beğeni

Sanırım 3 çeşit Çivileme türü vardı, şu an bende oralardaki dövüş sahnesini gözümde kolay kolay canlandıramadım, ileride kesin daha detaylı bir şekilde bilgi edinmiş oluruz.

2 Beğeni

Kitabın en sonunda çivileme türleri hakkında birşeyler yazılmıştı galiba. Öyle aklımda kalmış. Duvarlara çivileme Spiderman’ın duvarlarda gezmesi gibi canlandı benim gözümde.

2 Beğeni

https://roshar.17thshard.com/#/en-US

2023 yılında @Elmakurdu23 forumda paylaşmış haritayı.

7 Beğeni

Kitabın ön sözüne Kitapyurdu’ndan bakıyorum da "thunderclast"ı fırtınatortusu diye çevirmiş. Fırtınatortulu daha iyi olmaz mıydı?

1 Beğeni

Giriş kısmını okudum güzel başladı. Ben de çivilemeyi spiderman gibi düşündüm çivilendiği zemin onun tabanı oluyo ve sanki odanın pozisyonu değişiyo İnception filminde bir rüya sahnesi vardı aklıma o geldi. Bakalım nasıl devam edecek.

3 Beğeni
  1. kısmın 7. bölümüne kadar geldim. Kitap çok güzel ilerliyor, olaylar yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Rüzgarspreni Sylphrena kitaba çok güzel bir hava katıyor, karakter olarak Kralkatili Güncesindeki Auri’ye benzettim :slight_smile:
3 Beğeni

70 sayfa kadar okudum, dünyayı yavaş yavaş tanımaya başlıyoruz. Şimdilik Kaladin kısımları daha heyecan verici ilerliyor.

6 Beğeni

Ekledim ilk mesaja :+1: .

Bende bugün başlayacağım, minimum 50 şer sayfa günlük hedef koydum bakalım tutturabilecek miyim :smile: .

3 Beğeni

Başladım :blush: Akşam çıkana kadar bakalım ne kadar okuyabileceğim. Önsözü bile heyecanlandırdı :smile: .

4 Beğeni

İlk kısmı az önce yeni bitirdim.

• Şu kısımda kesinlikle kitabın başını çeken karakter Kaladin oldu. Kardeşini ve sevdiklerini korumakta başarısızlığa uğraması, onur için savaşan bir insan olmayı başaramaması, bir zamanlar uğruna savaşmak istediği açık gözlüler tarafından hayal kırıklığına uğraması çok yıkıcı bir karakter psikolojisiydi
    1. Bölüm en vurucu bölüm oldu. Roshar evreninde çok fazla karanlık bir hava hakim; Kaladin’in “Şeref Uçurumu”na giderkenki ruh durumu ve intihara meyilli olması ve sonrasında Syl’in onu o andan çekip çıkarmasını, oraları hayranlıkla okudum. Kaladin’in özgürlük ve koruma arayışında hayatta kalma isteğini hiç kaybetmemesi için dua ediyorum :blush: Ve Syl’i daha fazla görmek için heyecanlıyım
  • Shallan için de yılmayan bir azim ifadesini kullanırdım, ne yaptı ne etti Jasnah’ın bir şekilde gözüne girebildi, onun tarafını da okumak ve ileride nasıl sonuçlanacağını görmek için sabırsızlanıyorum.
6 Beğeni

On kalp atışı bölümü kitapta şu ana kadar en zevk aldığım bölüm oldu. Dalinar ve Adolin’in uçurumşeytanına sağlı sollu saldırması çok havalıydı. Elden Ring Co-op oynuyormuşum hissi aldım bu sahneyi okurken :joy: Kılıç isimleri de çok havalı ayrıca; Oathbringer, Sunraiser, Sureblood :sunglasses:

3 Beğeni