Küçükken İzlediğiniz Çizgi Filmler

Hepsini ben de izlerdim bunların. Çoğu izlediğim şeyi unutmuşum, görünce böyle aklıma geliyor izlediğim. Jetgiller falan vardı. Hey gidi günler :smiley: Şimdi yeğenin izlediği çizgi filmlere bakıyorum da hiç tat vermiyor bana. Bazen kafama eserse eskilerden bir şey açıp izliyorum, nostaljik oluyor :smiley: Birde Richie Rich vardı, ne izlerdim onu da.

4 Beğeni

Oradaki robot annemin hayallerini süslerdi. Şimdi düşündüm de haklıymış kadın. :joy:

1 Beğeni

Hatırladıklarım…

Clementine - Ürkütücü bir atmosferi vardı diye hatırlıyorum.

Güneşin oğlu Esteban çok az hatırlıyorum bu çizgi filmi 80’lerin ortasında yayınlanmıştı TRT’de

Laserion - 80’lerin sonu 88-89 gibi TRT’de yayınlanmıştı. Bu çizgi dizinin ilk başladığı yıllarda amstrad cpc 464 almışlardı bana. Pek hayal ettiğim gibi olmamıştı. :slight_smile:

Yakari - Çok kısa sürüyordu diye hatırlıyorum.

Başka aklıma gelen yok gibi… :slight_smile: Temel Reis, Şirinler, Red Kit zaten tüm zamanların çizgi filmleriydi.

Ekleme:
Nasıl unuttum. Yumurta kafa :slight_smile: Calimero

3 Beğeni

Her eve lazım o robottan. Hem ev işi yapıyordu hem Richie’yi koruyordu :joy:

3 Beğeni

Aynı şeyleri izlediysek oradaki abi olmamış. :unamused: O kadar da yaşlı değilimdir. Yine de kurbağa olmaktan korktuğum için ses etmeyeceğim. :woozy_face:

Sanırım izledikleriyle en abi @alper olur. :slight_smile: Yakari, Clementine ve Calimero’yu ben de hatırlıyorum gerçi. :confused:

Kızımla beraber izlediğim şeyler var benim de. :slight_smile: Şimdiki çocuklar çok şanssız. Sabahın köründe, sınırlı saat izleme şansımız olurdu ama çok güzel şeyler vardı.

5 Beğeni

Saksı değilim ben, en abi benim. Arada bir bana soracaksınız. :slight_smile:

saksı-erol-büyükburç

6 Beğeni

Ona bakarsak ben 684 yaşındayım. Çizgi filmler yokken insanları kurbağaya çevirip izliyordum. Hey gidi eski günler hey…

4 Beğeni

Yakın dönem filmi ben de izledim.

Başrol oynayan kurbağalar Üfük, Merdo, Münzevisultan vd.

1 Beğeni

Ben de yazayım dedim ama arkadaşlar hepsini yazmış sanırım. 80ler sonu ve 90larda az izlemedim. Susam sokağı, Vikingler, Transformers, He-Man, Red Kit, Temel Reis, Tsubasa, Esteban, Taş Devri, Jetgiller, Voltran, Ten Ten ve daha bir çok çizgi film. (bazıları anime ama o zamanlar bilmiyorduk) Sonrasında da önce kardeşim (15 yaş var aramızda) nedeniyle sonra da yeğenlerden dolayı yeni yapımları da az çok izlemişimdir. Büyükken izlediklerimin arasında da Avatar: The Last Airbender çok iyidir bence. Ayrıca anime türünü de daha iyi öğrenip onlara da dalmışımdır.

2 Beğeni

Ben 2002’liyim hatta ilkokulda Beyblade,Bakugan,Yu-Gi-Oh izleyince sürekli niye hep erkek çizgi filmleri izliyorsun derdi ailem :joy: :joy:

3 Beğeni

Camp Lazlo!

3 Beğeni

Ben de 2003’lüyüm. Gerçekten aynı dönem aynı şeyleri izlemişiz. Benim bunlar arasında favorim Beyblade’di. Bakugan yakın ikinciydi. Yu-Gi-Oh benim için daha geride. Şu an bakınca görüyorum ki bunların hepsi aynı çizgi filmmiş aslında.

Hikayenin geçtiği dünyada izleyen çocukların gerçekte oyuncağını veya kartını almak isteyeceği bir oyun vardır. Ana karakter bu oyunda iyidir ve özel bir karta, beyblade’e veya bakugan’a sahiptir. Bir tane havalı ninja tipli yan karakter vardır. Bir tane oyunda kötü, kısa boylu ama rakipleri çok iyi analiz eden yan karakter vardır. Bu Tsubasa’da bile vardı. :grin: Ana konu için iki ihtimal var. Bir tanesi o oyunun ülke çapında bir turnuvasının düzenlenmesi ve ana karakterin o turnuvaya katılması. Diğeri de bu oyunu yaratan kişiyi aramak. Bazen ikisi iç içe girebilir, turnuva hikayesi anlatılırken arkada oyunu yapanı arama hikayesi veya bir kötü bilim adamı hikayesi de işlenebilir. Oyunu yapan kişinin ana karakterin yıllar önce onu terk eden babası olması çok yüksek ihtimal. Değilse bile o yıllar önce terk eden babayla karşılaşma sahnesi mecburi. Ben bunları diyince muhtemelen aklınızda pokemon’un da dahil olduğu bir sürü seri canlanmıştır. :slightly_smiling_face: Ayrıca @yahuda’nın yazdığı Kamp Lazlo’yu da çok iyi hatırlıyorum.

Başta uyarmıştım yakın dönem çizgi filmleri olacak diye. :grin: Ama bazıları gerçekten büyüklere de hitap ediyor. @nefarrias_bredd hocamın dediği Samurai Jack ve Gravity Falls’a ek olarak Gumball, Courage The Covardly Dog ve Generator Rex yakın zamanda tekrar izleyip çok zevk aldığım seriler.

3 Beğeni

Beni de 2003 sayabilirsiniz aslında,Kasım doğumluyum.İlk aşklarım da çizgi filmlerde küçükken bu abilerdendi hatta . :rofl: :kissing_heart:

2 Beğeni

:boxing_glove: Genki unutulmasın.

2 Beğeni

Foster’ın Hayali Dostlar Mekanı favorim Eduardo.
Ed, Edd ve Eddy izlerdim orda sakin johnny ve kalası vardı. Bakugan zaten yazılmış o beni kendine tutsak etmişti diyebilirim hatta okulda oyuncaklarıvardi oynardık o siralar yoyo vardı o da meşhurdu. Siramda kartin üstünde ki bakugan ile ders dinlerdim . Yu-Gi-Oh! ise Bakugan öncesi ilk sevdam.

images (24)

images (32)

5 Beğeni

Hiç monsuno , flash and dash yazan olmamış.Benim ilkokulda bunlarla büyüdüm

Monsuno yukarıda konuşuldu yalnız :thinking:

Çizgifilm izlemeyi çok severdim. Çocukken televizyonumuz bozulmuştu, babamla arabanın arkasına atıp tamirciye giderken, iyileşeceksin diye ağlıyordum. Allah bana aklı fikri taksitle vermiş işte ne yaparsınız xd

Looney toons Allah’ın emri diye atladım onları.

download

200px-Recess

images-11
images-12

images-14
images-15
download-1
download-2
Garfieldand_friends
images-16

images-21

7 Beğeni

Sayın howl paylaştığımız şeyler kuşak ötesi. acaba küçük kardeşimiz var ve bir kısmını onunla izlemiş olabilir misiniz? :slight_smile:

Genel kanım bendeniz gibi buram buram 85/90arasi bir kuşak koktuğunuz :grin::smile::v:

3 Beğeni

Herhalde captain tsubasa beni çocukken yataktan erkenden kaldıran yegane şey olmuştur.

1 Beğeni