Metal müzik pek vokallerin ön planda olduğu bir tür değildir. Muhtemelen sizin sorununuz tüm seslerin karışmasından ötürü vokalistin sesini düzgün duyamamak. Bunun çözümü ses sahnesi geniş bir kulaklık almak. Bunun için de ya kulağı çevreleyen büyük driverli bir kulaklık almak ya da bir den fazla driveri olan kulakiçi kulaklık almanız lazım.
Metal müzikte bass da müzikteki ayrıntıyı azalttığından pek tercih edilmez. Bu yüzden fazladan bass reklamıyla satılan kulaklıkları almamanızı öneririm.
.
Günümüz dolar kuru oranıyla 200 lira civarında düzgün bir kulaklık almanız pek olası görünmüyor fakat KZ markasına bakarsanız muhtemelen istediğiniz özelliklere ulaşabileceksiniz.
Ses inanılmaz iyi. Tizler de basslar da kıvamında. Kablo da bir o kadar ince ama hor kullanmadığınız zaman bir sorun olacağını düşünmüyorum. Dışarıdaki sesi kesiyor ve aynı zamanda dışarıya da oldukça az ses veriyor.
Bende bir de Urbanears Sumpan var. Onu da 3 senedir falan kullanıyorum, ses kalitesi daha az ve dışarı çok çok daha fazla ses veriyor ama kulakiçi olmadığı için tam olarak benim için kullanımı konforlu oluyor. Sennheiser bir süre sonra kulaklarımı ağrıtıyor. Benim kulak delikleri küçük biraz, en ufak başlık bile tam girmeyebiliyor. Kz’nin bassları falan çok kuvvetliydi, ses kalitesi de çok iyiydi ama inanılmaz rahatsız ediyordu beni. Geri de iade edemedim hijyen durumundan dolayı. Kayboldu gitti sonra.
Bugün 2 senedir kullandığım kulaklığımı kaybettim ağlamak üzereyim. Aynısından almayı düşünüyorum ama çok pahalı olmayan ya da daha ucuza önerileriniz varsa açığım. Yaklaşık 5 senedir bu modeli kullanıyorum. Kaybetmesem daha uzunda kullanacağım aslında ve sesinden de memnunum. Ama daha iyisini biliyorsanız değişime açığım.
Teşekkürler. Ben de şu anda onu kullanıyorum -0.02’lik balance ayarı kulaklığı yeniden dinlenebilir yaptı.
Ben de Soundcore Vortex kullanıyorum. Sesleri ayırt edebilmek, eski kulaklıklarımla duyamadığım tınıları duymak hoşuma gitse de ses yavan geliyor, kötü kulaklıkta dinlerken aldığım zevki bundan alamıyorum.
Ses terimi olarak bu kulaklıkta neyin eksik olduğunu merak ediyorum, öğreniyim de bir daha almayım.
Basshead olabilirsiniz, Vortex kullanmadım ama yorumlarına bakılırsa q20 ile benzer profili varmış ki q20’nin eksik noktası bass. Şimdilik JBL’in giriş seviyesi bir kulaklığını (kulakiçi) kullanıyorum. Biraz para biriktirip ibasso it01 ya da sennheiser momentum 3 almayı düşünüyorum. Kafa üstü kulaklıklar bu mevsimlerde iyi oluyor da yaz geldi mi işkenceye başlıyor. 1000xm3 kullanmıştım onun ses rengi de safi bass olduğundan iyi değildi. Bass seviyorsanız bir şans verin derim.
Muhtemelen basshead değilim. Çoğunlukla metal dinliyorum, bu türde ana kriterim seslerin birbirine girmemesi (bu sahne genişliği oluyor galiba) ve elektronik gitarın titreşimlerini kulağımda hafiften hissedebilmek.
Bu yüzden kulaklıklarımı değiştirsem bile ekolayzır ayarları hep kök işareti ya da tik işaretine yakın oluyor.
Aradığım ses özelliğini şarkıyla açıklasam daha iyi olur. 1.49 - 2.00 arasındaki gitar rifflerinin hangi tür sese girdiğini merak ediyorum.
Bluetooth kulak içi kulaklık önerisi alabilir miyim? Kulaklıktan beklentim sadece sesin yüksek ve temiz olması.(Xiaomi önermeyin. Max: 500 TL olsa iyi olur)