Kulaklık Tavsiyesi

Arkadaşlar şu sıralar kulaklık arayışı içerisindeyim. 500 TL’ yi aşmayacak kablolu bir kulaklık önerebilir misiniz? Başlıca kriterlerim kulak içi olması ve çok hassas kalitesiz bir şey olmaması. Çoğunlukla müzik dinlemek için kullanacağım zaten oyun falan oynamıyorum.

Dengeli kulaklık mı tercih ediyorsunuz? Mid, vokal ve bass tercihleriniz nedir? En önemlisi ne tarz müzikler dinliyorsunuz??

1 Beğeni

Birçok türden müzik dinlerim ama ağırlıklı olarak Rock, rap müzik dinliyorum. Bass, tiz, mid vs. Pek anlamıyorum. Genelde çok yüksek sesli müzik de dinlemem. Önceki kulaklığım QCY T17’ ydi gayet güzeldi ama teki kaybolunca biraz daha kaliteli bir kulaklık denemeye karar verdim. Şarja takmayı vs. Unuttuğum için de kablolu bir modele yönelmek istiyorum.

https://www.amazon.com.tr/dp/B083T5G5PM?ref_=cm_sw_r_apann_dp_4FNC6EDPDZBCR4QMFVT4

Şöyle bi karşılaştırma yapınca aklıma yatan en iyi model cx80s oldu. Sennheiser zaten bu işin piri, neden olmasın.

1 Beğeni

Tamamdır hocam teşekkür ederim :pray:

1 Beğeni

KZ ZSN Pro önerebilirim. Zamanında araştırmıştım, fiyatına göre seviliyordu. Aliexpress üzerinden fiyatı -gümrük vergisi de eklenince- 434 lira tutuyor.

1 Beğeni

Onu da bir araştırayım, teşekkür ederim. Bu arada Aliexpress’ den daha önce hiç alışveriş yapmadım bir sıkıntı çıkar mı acaba? Birde şey sormak istiyorum Aliexpress’ in ürünleri bildiğim kadarıyla Çin’ den geliyor. Kulaklıkta bir sorun çıkması durumunda yardımcı olurlar mı? Ah gerçi şimdi baktım da Amazon’ da 450 TL’ ymiş alırsam Amazon üzerinden alırım muhtemelen :thinking:

İki kere alışveriş yaptım ikisinde de sorun yaşamadım. Doğal olarak kargo gönderim süresi uzun, belki bu bir sorun olarak görülebilir.

Sorunlu üründe çoğu satıcının (özellikle bilinir, güvenilir olanlar) sorunsuz değişim veya yeni ürün gönderme yaptığını birçok yerde okudum. Bireysel olarak ürünlerle ilgili bir sorun yaşamadığım için daha fazlasını bilmiyorum.

Amazon’da yazanlar da Çin’den geliyor, ayrıca kargo ücreti ve haricen kapıda ödeyeceğiniz gümrük vergisi ile birlikte de oldukça pahalı oluyor.

Hocam Sennheiser üst modelleri başarılı diye biliyorum buna rağmen üst modellerinde bile fiyat performans dengesi pek bütçe dostu değil. Ayrıca CX 80 modeli özelinde kötü yorumlar çok fazla.

Önemli Ekleme:
@DragonRebornRand hocam, günümüzde o fiyatlara alıp “Çok iyiymiş.” diyebileceğiniz kulaklıklar kalmadı. Ben, dışarı kulaklığı olarak kullandığım ve fiyatına oranla kalitesinin mükemmel olduğunu deneyimlemiş olduğum TRN MT1’i öneririm. Şu anda Aliexpreess’te iki tanesi yaklaşık 270 liraya denk geliyor. Ayrıca emin olarak söyleyebilirim ki ses kalitesi daha önce kullandığım giriş - orta seviye kulak içi kulak üstü kulaklıklarla yarışır düzeyde, üstüne üstlük hemen hemen çeyreği kadar pahalı.

2 Beğeni

Evet Hocam, maalesef bu fiyatlara artık çok bir şey alamıyoruz. Çok kötü durum gerçekten, Kz zsn pro benim de aklıma geldi ki bu kulaklığı kendim de kullandım yıllarca. Şu an kullandığım kulaklıktan bir önceki kulaklıktı kendisi. Üst frekanslarda sibilans yapıyor ne yazık ki, arkadaş rock müzik dinlediğini söyleyince eledim onu. Ekolayzır ile bir miktar düzelir tizler. Şu an Fiio Fd 7 kullanıyorum, yani fiyatının hakkı değil bu iş. Ama bunun sebebi markalar değil kur farkı. Elden bir şey gelmiyor maalesef. Türkiye sınırları içinde alınabilecek çok bir model yok diye sennheiser’da durdum ben, Aliexpress’ten alışveriş yapılacaksa çok fazla seçenek var ama. 7-8 defa alışveriş yaptım oradan iki ürün elime hiç geçmedi, birinde hasarlı ürün, bir sefer de gümrük vergisi şoku yaşadım. Ha bu çok nesnel bir durum, bazılarına hiç sıkıntısız ulaşıyor kargolar.

2 Beğeni

Öneri ve tavsiyelerin için teşekkür ederim.

Evet, maalesef yanlış hatırlamıyorsam 150 TL civarında aldığım QCY T17 bile şu an 300’ lü fiyat bantlarında geziyor. Kullandınız mı bilmiyorum ancak genel olarak QCY T17 modelinden memnundum yalnızca bir teki yaklaşık 4-5 ay önce kulağımdan düşüp araba altında ezildi. Şimdilerde diğer tekinde arada ses gitmesi olmaya başlayınca yeni bir kulaklık almam şart oldu. Almışken kablolu alayım düşme ve şarj etme derdinden kurtulayım dedim. Sizin önerdiğiniz kzn modelleri kulağın arkasından geçirilerek kullanılıyor değil mi? Bu kulağın arkasına geçirilen kısım kulakta yara, uzun kullanımda ağrı acı falan yapar mı? Gözlük taktığım için bir sorun yaşar mıyım onu da merak ediyorum açıkçası. Ayrıca kzn modellerinde gördüğüm kadarıyla kulaklıklar pin ile kabloya bağlanıyor yani kablo değiştirilebiliyor. Kablo bulması kolay mı?

Evet, şimdi baktım gümrüğe takılıp ürünü eline hiç ulaşmayanlar bile var. Aynı şekilde gümrük vergisi vs. birçok sıkıntı var gibi gözüküyor. Bakalım duruma göre belki deneyebilirim Aliexpress’ i

@Waxillium

Hocam okuduğun incelemeler doğruysa Çinliler fiyat/performans konusunda çok verimli kulaklıklar üretiyorlar. Belki high-end alanında çok tanınmış markalarla rekabet edemezler ama üst seviyeye kadar olan modelleri hakkında kullanıcılardan oldukça olumlu geri dönüşler alıyorlar.

Bluetooth ve sim kartlı ürünlerde gümrüğe takılma olayının yüksek yaşandığını okumuştum. Ben Aliexpress’ten ürün alırken; satış miktarı, fiyatı ve Türk alıcıların yorumlarına bakıyorum. Ayrıca ÖTV’li gümrük vergisini hesaplıyorum. Benim aldığım kulaklık mikrofonsuz düz kulaklıktı ve bir sıkıntı yaşamadım; kargosu da vergisi de tahmin ettiğim gibiydi.

@DragonRebornRand
Bluetooth tarafındaki araştırmalarımda, QCY’nin ses kalitesi bakımından öne çıkmadığını okumuştum. Muhtemelen sesi övülen herhangi bir giriş sseviye kulaklık sizi QCY kadar memnun edecektir.

Bence kulak arakasından geçen kablo rahatsız edici değil, özellikle çekiştirmedikçe hissetmiyorum bile. Yara, tahriş gibi durumlar da olmadı. Kulak içi kulaklıkta konfor açısından önemli olanın silikonun kulağa iyi oturması olduğunu düşünüyorum.

Kablo bulması kolay, ama para işte. Şimdi baktım, 150-200 lira civarında bulunabiliyor.

Ekleme: KZ ZSN Pro X modelinde tiz frekansları düşürülmüş, belki sibilans sorunu çöülmüştür bakmak lazım.

1 Beğeni

Arkadaşlar önerileriniz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim ama kulaklık için bütçemi 1000 TL’ ye çıkardım yeni görüşlerinizi bekliyorum :grimacing: :sweat_smile:

O bütçelere çıkacaksanız ses kalitesi için kulaklık kadar önemli başka bileşenlere de dikkat etmelisiniz. Öncelikle: Müziği hangi cihaz üzerinden hangi uygulama/ses dosyası üzerinden dinliyorsunuz?

1 Beğeni

Şimdi şöyle telefonda ve bilgisayarda kullanacağım kulaklığı. YouTube Müzik üzerinden dinliyorum müziği. Tabii internetten film, video vs. de izliyorum haliyle. Cihazım Huawei P Smart 2019 muhtemelen 4-5 ay sonra yeni bir telefona da geçeceğim. Çok çok iddialı olmasına da gerek yok ancak genel olarak sağlam ve tatmin edecek bir kulaklık almak istiyorum.

• Youtube Müzik premium değilse premium yapın, alternatif olarak Spotify premium kullanabilirsiniz. (korsan apk dosyalarına ulaşmak mümkün.) Ses kalitesini yükseltmenin ilk bileşeni bu.

• Kulaklıktan önce ses kalitesini etkileyen ikinci bileşen Dac (digital to analog converter). Dacın görevi dijital ses verisini kulaklığın çalabileceği anlog sinyale çevirmek. Dac ses kalitesi üzerinde doğrudan söz sahibi.

Dac konusunda 1000 lira bütçeyle ulaşabileceğiniz en uygun çözüm, harici ses kartı olarak da geçen usb dac’lardan almak. 1000 liralık bütçede 800 lira kulaklığa 200 lira dac’a ayrılırsa benim de beğenerek kullandığım ugreen ses kartı bu bütçede oldukça fayda sağlayacaktır.

Eğer birkaç ay sonra geçeceğiniz telefon üst düzey bir telefonsa tüm bütçeyi kulaklığa ayırabilirsiniz, zira üst düzey telefonların dahili dac’ı da o bütçede sizi tatmin edecektir.

Ürün tavsiyelerim şu şekilde:
https://www.amazon.com.tr/Zs6-Kulak-Içi-Kulaklık-Kırmızı/dp/B07Z7NRRXK/ref=sr_1_5?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid

https://www.amazon.com.tr/Soundmagic-E10C-Black-Kulakiçi-Kulaklık/dp/B01H3F0SDI/ref=sr_1_3?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=2M96M38NLJA2M&keywords=SoundMAGIC+E10C&qid=1676930472&s=electronics&sprefix=soundmagic+e10c%2Celectronics%2C140&sr=1-3

https://www.amazon.com.tr/Ugreen-3-5mm-Girişli-Harici-Kartı/dp/B08MKJSCVG/ref=sr_1_18?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&crid=UPSX9MRNYPM2&keywords=ses+kartı&qid=1676930618&s=electronics&sprefix=ses+kartı%2Celectronics%2C108&sr=1-18

Not: Fiyat yükseldiği için yurt dışından gelen ürünleri önermedim. Yine de risk almak istiyorsanız o bütçelerde bu kulaklık çok beğeniliyor.
https://tr.aliexpress.com/item/1005003162327588.html?spm=a2g0o.productlist.main.5.5ed87e73UPQnOC&algo_pvid=24654e53-7bd4-4af2-8a23-fe7fcf7d4309&algo_exp_id=24654e53-7bd4-4af2-8a23-fe7fcf7d4309-2&pdp_ext_f={“sku_id”%3A"12000026836768015"}&pdp_npi=3%40dis!TRY!872.91!688.49!!!!!%402145265416769306961326305d0704!12000026836768015!sea!TR!0&curPageLogUid=C9g8AsFkqEhS

2 Beğeni

Katılıyorum, müzik dosyalarının kalitesi de önemli. Ben Dap kullandığım için Dac konusuna girmeyeceğim. Flac formatı benim tercih ettiğim ses formatı. Wav, Mqa ve günümüzün yavaş ama emin adımlarla yükseleni Dsd formatı. Bunları kullanmak da başlı başına bir uğraş olacak, büyük miktarda bellek gerekiyor (torrentten çekiyorum ben), yok online olarak Spotify, YT Premium, Tidal kullanacaksanız da çok büyük internet paketleri gerekecek. Dosya boyutları MP3’e nazaran 15-20 kat daha büyük oluyor. 4 dakikalık bir şarkının Dsd formatı 300 Mb’ı bulabiliyor. Kayıpsız dediğimiz bu formatları sadece kulaklık ile almamız da mümkün olmuyor maalesef, Dap, Dac konusunu aşınca bu kez kulaklığın kablo kalitesi boy gösteriyor. İyice alışınca bu kez nozzle dediğimiz ses tüplerini konu etmeye başlıyorsunuz, yetmiyor kulaklık silikonlarının (bazen köpük) kalitesini araştırmaya başlıyorsunuz. Çok derin bir konu bu.

Edit: Ayrıca eklemek istediğim bir konu var; Dac, convert işleminin dışında yüksek dirençli kulaklıkları beslemek için de kullanılıyor. Bazı kulaklıklar küçük cihazlar ile kullanılamıyor malum, işte o noktada Dac devreye giriyor.

3 Beğeni

Gerçekten acayip derin bir konu o kısımlara şimdilik girmesem daha iyi olur :grimacing:

Ah dac ın işlevi tam olarak bu oluyor yani anladım

Amfi kısmını unutmuşsunuz hocam, o da devasa paralar harcanacak ayrı bir kalem. :smiley:

Bir de; high-end sistem toplanmayacaksa 320 kbps mp3’ün oldukça yeterli olduğuna dair açıklamalar okudum. @Waxillium hocam siz mevcut sisteminizde mp3 ve flac arasında belirgin bir fark duyuyor musunuz?
Bir de kullandığınız Dap nedir?

1 Beğeni

Fiio m11 pro kullanıyorum, gönül isterdi ki Astell&Kern kullanalım tabii :grin:, kulak içi kulaklığı besliyor yeterince.

Kalite farkı var ama 16 bit olmamasına dikkat edilirse var. Şimdi 16 bit’lik bir lossless dosya ile 16 bit’lik MP3 arasında pek fark olmuyor, biraz şekilci oluyor öyle, sos gibi ama altı boş. Minimum 24 bit gerekiyor, şimdilerde 96 bit konuşuluyor ama benim maksimum aldığım değer 32’lik oldu. Henüz iyi riplenmiş bir 96 bit dosyayı edinemedim.

Ve evet amfi ve dac birbirinden bağımsız düşünülemez zaten. O kısmı da atlamayalım. Aslında son portatif modellerin bir çoğu AMP&DAC oluyor 2 in 1 yani. Onlara yönelmek daha makul gibi geliyor bana.

1 Beğeni