Kullanıcı Adınızın Anlamı Nedir?

Önceki forumda olan bir konuyu burada tekrar açmak istedim …
Hepimiz foruma girerken kullanıcı adı alıyoruz,peki aldığınız bu kullanıcı adının nereden geldiğini paylaşmak ister misiniz?

5 Beğeni

Isaac Asimov’un kitaplarında geçen nöronik kamçı diye sinir sistemini geçici süreliğine felç eden bir silahın adı.

7 Beğeni

Kore dilinde bir kelime. Korede kişilerin kendilerinden yaşça daha büyük aynı zamanda deneyimli ve kıdemli kişilere hitap şekli. Bir saygı ifadesi.
Mesela bir işe girdiniz. Sizden önce orada çalışmaya başlayanlar sizin sunbaeniz olur.
Zıt anlamlısı ise Hoobae’dir. Sunbae deneyimli ise Hoobae çömezdir gibi.

9 Beğeni

Kirara isimli bir anime karakteri ile bulunduğu anime olan Gj-bu’nun isimlerini birleştirerek oluşturduğum bir isimdir. Kendileri hem favori animem hem favori karakterim olmasına karşın 7 seneyi geçkindir her yerde kullanmamdan ötürü kendi ismim gibi oldu artık. Gözüme çok güzel ve ben gibi geliyor. :buyucu:

7 Beğeni

Türkiyenin tek ciddi komedi animasyonu Fırıldak Ailesi’nin en sevilen karakteri, evsiz manyak Orhan Kolibandı benim adım.

9 Beğeni

Bende karadenizli laz bir büyücü ve halk arasında sesleniş biçimi “Buyici”. :slight_smile:

11 Beğeni

Bu karikaturde gecen nacizane o kedi

11 Beğeni

Açıkçası seninkini merak ediyordum. Güzel başlık olmuş.

2 Beğeni

Soyadım :sweat_smile:

5 Beğeni

Benimkini anlatmaya ihtiyaç varmı? @Hermione8Granger işte :joy:

5 Beğeni

Ben Ankara Polatlılıyım, Sakarya Meydan Muharebesi’nin gerçekleştiği yerin yakınlarında. Biliyorsunuz Meydan Muharebesi sırasında Ankara yakınlarında gerçekleşti ve Yunan Ordusu ile mücadele ettik. İşte bu yüzden bizim oralardaki büyükler Yunanları pek sevmez. :smiley:

Her neyse, bizim orada Yunan kelimesi söylene söylene, zamanla “yonan/yona” olmuş. Babaannem de bize kızarken “yonanın oğlu/bebesi” diye kızardı. Babaannemden bu sözü o kadar çok duydum ki, artık benimle bütünleşti (bizim ailede de dalga konusudur). Ben de bu şekilde kullanmak istedim. Benim de kullanıcı adım bu şekilde.

25 Beğeni

Bana ilk dokunuşu aynı adlı bir şarkıdan.

Oh how I wish
For soothing rain
Oh how I wish to dream again
Once and for all
And all for once
Nemo my name forevermore

7 Beğeni

Foruma uzaktan uzağa bakarken “Eskisine kayıt olmuştum, bari yenisine de olayım.” dedim. Sonra kullanıcı adı seçmem istendi. O sırada Youtube’da 72. defa “Bear’s Den - Agape” çalıyordu. “Olur bu, emaaan sonuçta çok da şey yapmamak lazım.” dedim.

18 Beğeni


Heroes of Might and Magic oyun serisinin sıkı takipçisi olarak (en azından 3. ve 5. oyunun) yukarıdaki resimdeki karakterin isminden (Inquisitor) esinlenerek oluşturdum daha 5. oyun yeni çıktığında. Yani 2006 yılında. O zamandan beridir oyunlarda veya birçok yerde bunu kullanırım.

Ek Görseller:


5 Beğeni

Diskdünya serisinde, oğlunun güzel bir işi olsun isteyen cefakar bir babadır. Çiftçilik yapar. Oğlunun güzel bir işi olmuştur. Uzun ömürlü, ölmeyecek bir sektörde USTASININ çırağı olarak çalışmaya başlamıştır.

8 Beğeni

images

Budur. Sayısal büyüklüğu ve birimi yanında, skaler niceliklerden farklı olarak yönü olan niceliktir. Daha Türkçesi “yöney” imiş.

Görüldüğü üzere tek bir noktadan sonsuza uzanıyor. O nokta, kişiliğimin geçmişe hep takılı kalan kısmını; sonsuza uzanan kısımsa durmadan düşündüğüm ve “şimdiki zamanı” yaşamayı güç hale getiren "gelecek tutkusu"nu simgeliyor. Böyle saçma bir anlamı var benim için :sweat_smile:.

14 Beğeni

Özgün bir nick ararken One Piece’in bir bölümünde rastladım. Bir karakterin skillinin adında geçiyordu. Değiştirmeyi düşünüyorum ama güzel bir şey bulamıyorum.

5 Beğeni

Kendi çapımda bookstagram hesabımın kullanıcı adı. Kedim Mona’ya ithafen :paw_prints:

5 Beğeni

Ek not: Tanıdıklarım da “Nemo” adını duyunca kedimi kastettiğimi anlarlar. Çünkü kedimin adı Nemo. :blush: O da zamanında Mr. Nobody filminin etkisiydi. Yani hiçbir şey ve her şey.

Yıllar önce ergenlik dönemine etki eden şarkıyı da buraya bırakıyorum. Ah, Tarja Tarunen… Başlık aracılığıyla yine düştüm şarkıya ve gruba.

6 Beğeni

Bende lisedeyken çok dinlerdim. Ahh ne günler geldi aklıma. Linkin Park ile Nightwish. Hey gidiiii…

3 Beğeni