Leigh Bardugo Kitaplığı


Grisha Üçlemesi
1)Gölge ve Kemik
2)Kuşatma ve Fırtına
3)Çöküş ve Yükseliş

Kargalar Meclisi Serisi
1)Kargalar Meclisi
2)Sahte Krallık

Yara İzi Kralı Serisi
1)Yara İzi Kralı
2)Rule of Wolves (Ülkemizde henüz çıkmadı)

Savaşgetiren Kitap ve Çizgiroman


Son Çıkan

lei

Alex Stern Serisi
1)Dokuzuncu Cemiyet

Yakında Çıkacak

Not: Kargalar Meclisi serisi üçleme olarak planlanıyor.

Okuma Sırasına Dair; Önce Grisha serisini, ardından Kargalar Meclisi serisini okumanızı tavsiye ederim. Bu kronolojik sıra olur. Daha sonra Yara İzi Kralı’nı okumalısınız. Dikenlerin Dili Grisha evreninde geçen hikayeleri kapsıyor. Savaşgetiren ve Dokuzuncu Cemiyet bağımsız kitaplar.

10 Beğeni

Yazarın kitaplarını tavsiye eder misiniz? Okumak ile okumamak arasında kaldım açıkçası. Bize ne vadediyor?

1 Beğeni

Ben yazarın dilini ve özellikle de bazı karakterlerini çok sevdiğim için herkese tavsiye ediyorum. İlk serisi olan Grisha üçlemesi çok cok sevilen bir seri değil. Daha doğrusu ikinci serisi olan Kargalar Meclisi serisi daha iyi olduğu için ilki onun yanında sönük kalıyor. Son çıkan Ninth House dışında tüm kitapları birbiri ile bağlantılı. Yazar bir dünya oluşturmuş ve bizi bu dünyada farklı coğrafyalara götürüp olayları anlatıyor. Şöyle ki ilk seri ile son çıkardığı Yara İzi Kralı arasında cidden çok büyük bir gelişme söz konusu. Zaman geçtikte evrende yeni sorunlar baş gösteriyor ve yeni karakterlerle birlikte yeni maceralara atılıyoruz. Ben kitapların konularından bahsetmek konusunda çok iyi değilim malesef. Konusunu okusanız daha iyi. Ama size tavsiyem kronolojik olarak okuyun. Başka okurlar buna gerek olmadığını düşünebilir ama inanın bana evrenin gitgide gelişmesini görmek harika. Gölge ve Kemik kitabını bitirince belki sevmezsiniz. Devam edin. İkinci kitapta yeni bir karakter katılıyor ve bu karakter yazarın en sevdiğim karakteri. Bununla beraber benim gibi çok da sevebilirsiniz zaten. Sadece çok büyük beklenti içine sokmak istemiyorum. Eğer başka sorunuz varsa sorun :slight_smile: .

3 Beğeni

Yani aslında bende kitapları mevcut :grinning: Bir ara toplamıştım 2. Elden. Ancak şu an başlamak noktasında iyi bir zaman mı diyordum kendi kendime. Yakın zamanda başlangıç yaptığım bir Fantastik seri oldu ve bir kaç kitabın ardından aradığımı çokta bulamadım. Yeni bir hayal kırıklığını kaldırmaz bu bünye şu an :slight_smile: Ama dediğiniz doğrultuda başlamayı düşünüyorum şimdi. Çünkü bir serinin gelişimini üzerine birşeyler eklendiğinintakip etmek benim için çoğu zaman tatmin edici ve hoş bir deneyim oluyor. Başlangıçtan daha mükemmel bir seriye başlamamak gerek yok her zaman yani. Uzun lafın kısası yakın zamanda, elimdeki kitap bitince başlarım. Yanıt için çok teşekkürler :+1:

2 Beğeni

Bence aradığınızı bulacaksınız. Umarım faydalı olabilmişimdir :blush: .

1 Beğeni

Ninth House ülkemizde basılacak mı acaba? Martı Yayınları ile iletişime geçebilen varsa sorabilir mi rica etsem?

Martı çok yavaş bir yayınevi. Yara İzi Kralı’nı yeni bastı. Instagramdan cevap veriyorlardı bazen ama hesabı kapattım ben de. Keşke sorsa biri.

1 Beğeni

Instagram üzerinden sormuştum ama cevap vermemişlerdi. :smiley: Belki forumda cevap alabilen arkadaşlar vardır.

1 Beğeni

Grisha serisinde baş karakterden nefret edebilirsiniz fakat yaratılan evren için okunabilir.Kargalar Meclisi için beklentim daha yüksek ona da yakın zamanda başlayacağım.

1 Beğeni

Grisha Üçlemesi’ni tavsiye etmem ilk kitaba başladığımda kalitesiz young-adult, saçma bir kitap okuduğumun farkına varıp bıraktım.

Kargalar Meclisi’ni tavsiye ederim. Evren ve karakterler iyi kurgulanmış. Evrenin içine girebiliyor, karakterleri gerçek insanlar gibi düşünebiliyorsunuz. Fantastik öğeler kendi içerisinde tutarlı. Hikaye hırsızlık hikayesi olduğu için okurken çok özgün gelmiyor ancak yine okurken “sıradan” dedirtmiyor. Bazı fantastik seriler gibi okuyucunun evrene alışması gerekmiyor, normal bir okuyucu bile çaba harcamadan hikayeye adapte olabilir.

Kargalar Meclisi Grisha’dan farklı dünyada mı geçiyor? Aralarında ilişki var mı?

Ekleme: @Jeeundo’nun yazdığı mesajı yeni okudum, ilk üçlemeyi sevmesek bile konu bütünlüğü için okumak gerekiyor sanırım. Ama yaung adult kısmı beni hala itiyor.

1 Beğeni

Direkt Kargalar Meclisi’nden de başlayabilirsiniz okumaya. Böyle yapıp evrene rahatça girdiğini söyleyenler de var. Ama Yara İzi Kralı’nı okumak için ilk seriyi okumuş olmanız gerektiğini düşünüyorum. Karakterin nasıl o hale geldiğini görmek önemli. Bence hepsi okunmalı. Ne olursa olsun bir şeyler eksik kalır bana göre.

Teşekkürler cevap için.

Yara İzi Kralı ilk üçlemenin devamı mı? Kargalar Meclisi de young adult kategorisine girer mi?

1 Beğeni

Rica ederim.
Zaman çizelgesinde Yara İzi Kralı Sahte Krallık’tan sonrasını anlatıyor. Bu evrende şu ana kadar çıkmış tüm kitaplar young adulta giriyor. Ama yazım dili olarak Kargalar Meclisi çok daha iyi.

Kitapların çeviri ve editörlüğü nasıl ?

1 Beğeni

Ben okurken sıkıntılı bir yer gördüğümü hatırlamıyorum. Martı yayınları genç yetişkin kitapları basıyor hep. Tecrübeliler bu konuda.

1 Beğeni

Sherlock kitaplarının kötü olduğunu duymuştum o yüzden acaba buda öyle midir diye merak ettim.

Sherlock birçok yayınevinde çıkan bir eser olduğundan olabilir. Ama fiyatları ucuz diye birçok kişi onları tercih ediyordu.

1 Beğeni

yara izi kralını yeni bitirdim ama önceki kitapları okumak gerekli mi karakterleri tanımak için diye yazmışssınız

1 Beğeni

Eğer karakterlerin geçmişini daha yakından görmek istiyorsanız, buraya gelene kadar neler yaşadılar bilmek istiyorsanız okumanızı tavsiye ederim.

1 Beğeni