Selamlar,
15 yıllık düşünce, uzun zamana yayılan bir yazım sürecinin ardından ilk bilim kurgu kitabım Leke nihayet hazır.
Roman bir İngiliz nükleer balistik denizaltısının Atlas Okyanusu’nda devriye gezerken bilinmeyen bir varlığın saldırısına uğramasıyla başlıyor ve devamında tüm dünyayı kaosa sürükleyen olaylar zinciri eşliğinde insanın aklına iki soru düşürüyor. Bu dünyanın sahibi gerçekten bizler miyiz, dahası bizler gerçekten de bu dünyaya mı aitiz?
Yazım biçimi olarak Hard Sci-Fi tarzını belirledim. Günümüz sayılabilecek kadar yakın bir gelecek kurgusu dahilinde, her şeyi kendi içinde tutarlı ve okuyucuya “bu iş olsaydı gerçekten de böyle olurdu” diyebileceği bir şekle oturttum. Bilimsel doğruluk ön planda, sihirli değnek yok, mucizevi teknolojiler veya tesadüfler yok.
7 bölümden oluşan kitabın ilk bölümünü Liman Kütüphanesi kısmında aşağıdaki adreste bulabilirsiniz:
Aklımdakileri, yine aklımdaki şekliyle hayata geçirmeye devam edersem, Türkiye’de bilim kurgu adına uluslararası alanda da kabul görebilecek bir iş ortaya koyduğuma inanıyorum.
Sadece bende kalmasın, bu işlere gönül veren başkaları da duysun istedim.
Sevgiler.