Son 2 haftada birkaç serinin ilk kitabını ya da ilk kitabının önemli bir kısmını okudum. Aşırı kayda değer bir şey yoktu ama başlık boş kalmasın diye kısa fikirlerimi yazayım.
Bu arada çoğu, belki denk gelmişsinizdir litrpg ve pf konusunda popüler olan RoyalRoad isimli sitedeki seriler.
1% Lifesteal. Amazonda listeleri alt üst eden bir seri ama ününe nazaran pek beğenmedim. Freddy, genrede okuduğum en iyi MC’lerden biri olsa da seri sinyallediği şeylerin zerresini dahi veremiyor 490 küsur sayfada. İşin komik tarafı arkadaşlarımla beraber okudum ve onlar baya bir beğeniyor ilk kitabını, diğer kitaplarına da devam ediyorlar. Ben bıraktım.
En beğendiğim Child Soldier(by Kyfe) oldu
. Fakat çok kötü bir başlangıcı var, ilk 4-5 chapteri geçebilirseniz keyifli bir serüvene sokuyor. Litrpg’de çok stat kullanımı hakkında ‘‘Numbers goo brr’’ denilen bir deyim var bu da o türde bir seri. MC bir noktada ‘‘askeri yürüyüş’’ için bile skill kazanıyor ve skilleri düzenli olarak progress ediyor, akışı gelişim üzerine sağlayan serilerden. Böyle salt dopamin bir seriyi belki ilginç bulanlarınız olabilir. Aynı zamanda light hearted bir hikayesi var, aksiyonu da fena değil. Bir komik kısımda burada, goodreadsta bazı 1 yıldız verenler ‘‘çocuk askerler varrr, çocuklara yaklaşımını beğenmedim’’ tarzı yorum yapmış.
Monarch Litrpg(bu tamamen Royalroad’da yayınlanıyor, düzgün bir kapağı yok). Klasik bir military fantasy ama biraz daha incelikli ele almış yazar kişi. Ana kahramanın enteresan bir yeteneği var, litrpg progressini öldürdüğü şeylerden skill ya da stat çalarak yapıyor. Skill thief mantığını genelde kalıcı/geçici ‘‘gerçekten’’ skill çalınması olarak kullanır genre yazarları. Yazar 3-4.bölümde ‘‘goblin dilini’’ kavrattırıyor MC’ye. Bazı doğru notalara basmasından dolayı ciddi potansiyeli olduğunu düşünüyorum serinin.
Birkaç seri daha varda onlar iyice önemsiz, herkesin okumak için okuduğu çerez şeyler. Bu aralar tür içerisindeki military/politic ögeleri ağırlıkta olanları okuyorum. Fark ettiyseniz litrpg/progfant’taki ‘‘ana konular’’ genelde diğer geleneksel kitaplardaki yan konular oluyor, bu yüzden yazarların bu ana ve ağır olan premisler ile neler yaptığını merak ediyorum. Okuma listem çerezlerden ağır toplara doğru gidiyor, listeyi bırakayım belki ilgi çeker.
-Second Life as a Soldier
-For the Glory of Rome: Chronicles of an Isekai’d Legion
-Beneath the Dragoneye Moons
-Bastard (Last Life#1)
-Portal to Nova Roma
-A Pratical Guide to Evil
Benden bu kadar şimdilik.
@isos81 AWE iyi gidiyor mu acaba?