LitRPG / Progression / Cultivation Fantasy ile Tanışma Mekanı

Will Wight diğerlerine kıyasla baya tecrübeli kalıyor ondan bence. Bu uzunluk meselesi beni de rahatsız ediyor, o yüzden yeni serilere bakıyorum genelde taze takip edebileceğim. Para öneminin yanında Çinlilerden de kalma alışkanlık maalesef.
İstersen spoilerine çok ufak bir spoiler de ben ekleyeyim abi:

wikiden spoiler almak için power levellere baktığımda ben de onu görüp şaşırmıştım baya ama okuyunca anlaşıldı, Jason silver oluyor ama gücü çok katlanıyor. Gold-Diamond meseleleriyle uğraşıyor o kitaparda biraz. Tanrılarla alakalı power uplar var…

Bence bir şans verilir abi :slight_smile: belki okuma etkinliği, nasıl isterseniz forumda üstat sizsiniz :smiley:

Abi doğru ve zaten en ünlü iki serinin de bu olması boşa değil malum.

:open_hands:
Uzun ama çok iyi, denildiği için önereyim dedim. Denk gelmişsin sanırım zaten, belki bir gün denersin abi :slight_smile:

3 Beğeni

DotF bitti. Bu kitabı da beğendim. :slight_smile: Aslında şöyle, kitabın ilk yarısı biraz zorluyor. LitRPG’nin alışık olduğumuz spoonfeeding’i bu kez yok. Karakter tek başına, bilgi yok, anlatıcı yok. Ana karakter de bilmiyor ki ne olup bittiğini bize anlatsın. Bu tercihi anlayabiliyorum ama biraz uzun sürdü maalesef. İkinci yarısından sonra ise kitap bir çiçek gibi açılıyor.

Kitabın ikinci yarısını çok beğendim. İlk yarısına 6, ikinci yarısına 9 veriyorum. İkinci yarısına 10 verecektim ama o ne biçim bir sondu öyle? Sırf 1 puanı sonun çok abuk bitmesinden kırıyorum. Toplamda bu kitaba 8 verdim. HWFWM’ye göre çok daha az büyü içermesi (ana karakter açısından) benim için en büyük eksisiydi bu kitabın.

Okuduğum yorumlara göre de seri ilerledikçe dünya bayağı genişliyormuş. Ufak da bi spoiler yedim hatta ama artık ne olacağını üç aşağı beş yukarı tahmin edebildiğimiz için çok dert etmiyorum.

Şimdi sırada şu 4 kitap var:

• Primal Hunter by Zogarth
  • Warformed: Stormweaver Iron Prince
  • A Will Eternal by Er Gen
  • Awaken Online - Catharsis

@Re_lar_Kvothe eğer müsaitsen Catharsis’e başlayalım. Değilsen A Will Eternal’a başlayacağım, duyduğuma göre bayağı komikmiş. :slight_smile:

4 Beğeni

Müsaitim, nasıl isterseniz başlayabiliriz :slight_smile:
Bu arada AWE’yi çok severim :smiley: :smiley: mizahı sizin içinde çalışırsa baya komik evet.

2 Beğeni

Tamamdır, başlayalım o halde. Gün içinde konusunu açarım.

Su çok güzel gelsenize. :slight_smile: @Pyrewrath @Lorien_archers @Tilqi_Gin

3 Beğeni

Bu ara hiç okumaya fırsatım yok ama olsa da okuma listemdeki 2 kitabı ( Shards of Honor- Barrayar) okumadan araya başka kitap almaya pek de niyetim yok. İlki yarım kaldı zaten, ona bir dönüş yapmam lazım. Bayramdan sonraya anca okumalara devam edeceğim. O zaman okuyabilirim belki.

2 Beğeni

Awaken Online bitti. Eşlik etmek isteyen varsa kalan üç kitaptan istediğinize başlayabiliriz. :slight_smile:

4 Beğeni

Yok mu ya eşlik edece kimse. :face_holding_back_tears:

3 Beğeni

Ben elime kitap alamıyorum bu aralar dostum, çok isterdim yoksa.

2 Beğeni

Üçünü de okudum ben yoksa gene eşlik ederdim açıkçası :slight_smile:

2 Beğeni

Üçüne puanın ne? Bi sıralama yapar mısın?

Ayrıca, var mı bunlardan başka önerin?

2 Beğeni

Aklıma ne geldi, Drizzt sıkıştırsana araya? :smiley:

2 Beğeni

Şu an Litrpg’den yana çok gaza gelmiş durumdayım ya. Şu 3 kitap bitince bakalım beraber istersen. Zaten Phlebas da geliyor. :slight_smile:

Bu arada hangisini okuyacaz Drizzt’ten?

2 Beğeni

Primal Hunter, 6/10

Iron Prince, 7/10

A Will Eternal, 8.5/10

DoTF gibi 2 sistem apoc ve bir tane reankarne önereyim :smiley:

Dawn of The Void(puanım 8/10) ve Hell Difficulty Tutorial(8.5/10 ama herkese göre olmayabilir, MC biraz edgy). Reborn as A Demonic Tree’de(8.5/10) litrpg reankarne ve cultivation karışımı.

3 Beğeni

2 kitap geridesin daha, generations üçlemesinden 2 tane okudum ben. Bu arada Nisan 2023’te okumuşum. :sweat_smile: Timeless ve Boundless’ı aradan çıkardığın zaman Relentless’i okuruz. :slight_smile:

@Re_lar_Kvothe Iron Prince’în neresinden puan kırdın o kadar hocam? Meraktan soruyorum, çok beğenmiştim ben. :slight_smile:

3 Beğeni

Tamamdır listeme aldım. Relentless’ı beraber okuruz. :slight_smile:

Ya bu kitabın prose ne kadar kötüymüş, uzun zamandır böyle kötüsünü okumamıştım. Çinceden çevirinin de etkisi vardır muhtemelen, editör elinden de geçmemiştir. Gene de berbat bir prose var. :slight_smile: Ayrıca ilk 4-5 chapter bayağı kötüymüş, umarım toparlar sonrasında.

3 Beğeni

Hocam eski biraz, zamana yenik düşen serilerden… Demode hissettiren bir şey olunca direkt puanı düşüyor bende ya.

Muhtemelen bundan abi. Çinlilerin prose tür içerisin de bile rezalet, çevrilmesinin zor olması vesaire derken baya yerlere düşüyor.

2 Beğeni

Son 2 haftada birkaç serinin ilk kitabını ya da ilk kitabının önemli bir kısmını okudum. Aşırı kayda değer bir şey yoktu ama başlık boş kalmasın diye kısa fikirlerimi yazayım.

Bu arada çoğu, belki denk gelmişsinizdir litrpg ve pf konusunda popüler olan RoyalRoad isimli sitedeki seriler.

1% Lifesteal. Amazonda listeleri alt üst eden bir seri ama ününe nazaran pek beğenmedim. Freddy, genrede okuduğum en iyi MC’lerden biri olsa da seri sinyallediği şeylerin zerresini dahi veremiyor 490 küsur sayfada. İşin komik tarafı arkadaşlarımla beraber okudum ve onlar baya bir beğeniyor ilk kitabını, diğer kitaplarına da devam ediyorlar. Ben bıraktım.

En beğendiğim Child Soldier(by Kyfe) oldu :smiley: . Fakat çok kötü bir başlangıcı var, ilk 4-5 chapteri geçebilirseniz keyifli bir serüvene sokuyor. Litrpg’de çok stat kullanımı hakkında ‘‘Numbers goo brr’’ denilen bir deyim var bu da o türde bir seri. MC bir noktada ‘‘askeri yürüyüş’’ için bile skill kazanıyor ve skilleri düzenli olarak progress ediyor, akışı gelişim üzerine sağlayan serilerden. Böyle salt dopamin bir seriyi belki ilginç bulanlarınız olabilir. Aynı zamanda light hearted bir hikayesi var, aksiyonu da fena değil. Bir komik kısımda burada, goodreadsta bazı 1 yıldız verenler ‘‘çocuk askerler varrr, çocuklara yaklaşımını beğenmedim’’ tarzı yorum yapmış.

Monarch Litrpg(bu tamamen Royalroad’da yayınlanıyor, düzgün bir kapağı yok). Klasik bir military fantasy ama biraz daha incelikli ele almış yazar kişi. Ana kahramanın enteresan bir yeteneği var, litrpg progressini öldürdüğü şeylerden skill ya da stat çalarak yapıyor. Skill thief mantığını genelde kalıcı/geçici ‘‘gerçekten’’ skill çalınması olarak kullanır genre yazarları. Yazar 3-4.bölümde ‘‘goblin dilini’’ kavrattırıyor MC’ye. Bazı doğru notalara basmasından dolayı ciddi potansiyeli olduğunu düşünüyorum serinin.

Birkaç seri daha varda onlar iyice önemsiz, herkesin okumak için okuduğu çerez şeyler. Bu aralar tür içerisindeki military/politic ögeleri ağırlıkta olanları okuyorum. Fark ettiyseniz litrpg/progfant’taki ‘‘ana konular’’ genelde diğer geleneksel kitaplardaki yan konular oluyor, bu yüzden yazarların bu ana ve ağır olan premisler ile neler yaptığını merak ediyorum. Okuma listem çerezlerden ağır toplara doğru gidiyor, listeyi bırakayım belki ilgi çeker.

-Second Life as a Soldier

-For the Glory of Rome: Chronicles of an Isekai’d Legion

-Beneath the Dragoneye Moons

-Bastard (Last Life#1)

-Portal to Nova Roma

-A Pratical Guide to Evil

Benden bu kadar şimdilik.

@isos81 AWE iyi gidiyor mu acaba? :smiley:

4 Beğeni

Harika özetler. Şu beğenmediğin kitabı merak ettim ama yani %1 Lifesteal’ı. :slight_smile:

Numbers go brr işinden de pek rahatsız olmuyorum, Child Soldier da ilginç görünüyor. Bu ikisini listeme ekleyeyim. :+1:

Gitmiyor maalesef, bıraktım kitabı. Etkinlik başladı diye Phlebas’a geçtim ama çok büyük ihtimalle o rezalet prose’a devam etmem. Ya da belki bir ihtimal atlaya atlaya okurum ya da ChatGPT ye geniş özet çıkarttırırım. :sweat_smile:

3 Beğeni

Tahmin etmiştim abi, evet maalesef eski çeviriler okunmuyor. 2018 gibi falan okumuştum ben, o zaman bozuk dile alıştık :smiley: gerçi pek düzelmedi sanırım asya novelleri, çok uzun zamandır okumuyordum…

Eklemeyi unuttuğum 2 seri fark ettim, biri:

Immortality Through Array Formations, son 3-4 yıldır okuduğum tek Asya(Çin) serisi.
İlk dikkatimi çeken şey sert ama adil bir gerçeklik yapmış yazar. Alışık olduğum şey genelde grimdark, acımasız gelişim evreniyken, ailesi yaşayabilen bir karakter okumayalı baya olmuştu. Bundan dolayıdır sanırım kahramanımız fiziksel ya da büyüsel manada kendini geliştirmiyor; Formasyon üstadı olarak kendini geliştiriyor. Salt güçlenme yerine, iyilik yap iyilik bul mantığıyla yaşadığı şehirde kendine ve ailesine yer ediniyor. Birinci kitabı ve ikinci kitabın önemli kısmını okudum. Ciddi manada keyif aldığım ve uzun zamandan sonra Cultivation serilerine tekrardan göz atmama sebep olmuş bir kitap oldu. Herkese öneriririm.

Yani bu kitabı herkes öneriyordu bana ama bir türlü ısınamadım. %1 Lifesteal’daki gibi içine çekmeyen bir şeyler var, bir türlü klik etmedi bende seri. MC’ye ve çevresindeki ekibe alışamıyorum sanırım. İnanılmaz fast paced olmasına rağmen ilk kitabın yarısını biraz aştıktan sonra okumayı bıraktım.

4 Beğeni

Tamam yeter, üstümüze yeni kitap atma artık. :slight_smile:

Şaka bir yana, hiç duymadığım kitaplar. Bunlarla ilgili bilgi almak çok kıymetli. LitRPG döngüme eklerim ilk kitaplarını muhtemelen. Böyle döngü şeklinde okuyup araya başka kitaplar sıkıştırınca burn out da olmuyor hem. DCC ikinci kitabı hala çok merak ediyorum mesela. :slight_smile:

3 Beğeni