LitRPG / Progression / Cultivation Fantasy ile Tanışma Mekanı

Ben de tamamen aynı düşünüyorum hatta senle aynı puanı verdim. Güzel bir fikir kötü bir prose ve pace ile harcanmış.

2 Beğeni

Warformed’un devamından haber yok, içimde kaldı. :sweat_smile:

Şunu da çok methediyorlar, puanı da iyi.

1 Beğeni

Puanı yüksek de yorumlar hiç de öyle değil. Biraz inceleyelim. :slight_smile:

Şunlara baksana:

• He Who Fights With Monsters
  • Defiance of the Fall
  • Awaken Online - Catharsis
  • Ritualist
  • Occultist
2 Beğeni

Tahmin et kim öne çıktı? :smiley:

The writing is fast paced and frenetic with events always on a distinctive knife’s edge; the world-building is absolutely phenomenal and the characters are quite okay so a fantastic read all through.
It’s got a smattering of Sci-Fi, Fantasy and Horror. And also, gore, lots of gore, violence, bloodshed and amazing battle scenes.

1 Beğeni

Ben yazdığım sırayı düşünüyordum ama önce Awaken dersen varım. :slight_smile:

2 Beğeni

Araya girip kısa fikrimi söyleyeyim;

TBAE Bu tür içinde dahi çok kötü bir seri.

HWFWM benim çok sevdiğim, 8.kitabına kadar okuduğum bir seri ama MC’yi çok itici bulabilirsiniz. Özellikle isos abinin Kvothe gibi çok bilmiş karakterlere biraz tav olduğunu düşündüğüm için beğeneceğini zannetmiyorum. Sabredebilirseniz bir 15-20 chapterden sonra devasa bir binge reada sokar sizi.

DOTF için Kötü diyemem ama iyi diyerek birnevi önermiş de olmayayım, çok ileride güzelleşiyor.

2 Beğeni

Bu hangi seri? :thinking:

Edit: The Beginning after the End imiş. GR yorumlarına baktım da, herkes yerden yere vurmuş. Puanı nasıl 4.33 anlamadım. Yemeksepeti gibi eşe dosta mı oylatmışlar ne yapmışlar. :sweat_smile:

Yok be, hiç öyle bir derdim yok. Arkasını dolduruyorsa bu tür p.ç karakter de severim. :sweat_smile:

2 Beğeni

Anime tayfa çok seviyor o yüzden abi. Yazar hem yarı japon hem de başka bir japon lightnovelinden hikayeyi çarptığı için casual animeci tayfa bayılıyor seriye. Webtoonu falanda çıktı, oradan da büyük bir kitle devşirdi book reviewlere.

O zaman HWFWM MC’si Jason’u baya seveceksin abi, tek tük cringe yerleri var ama dili papuç gibidir ve bu onun stratejisidir…

3 Beğeni

Sen sıradan başla, ben elimdekileri bitirince okuruz Awaken’ı. PoG’e yeni başlayabildim daha. :slight_smile:

@Re_lar_Kvothe Bilgi için teşekkürler, nelerden uzak durmak gerektiğini öğrenmiş olduk.

4 Beğeni

Ben de PoG okuyorum zaten (%50). Sonra Awaken’e başlayalım ya da @Re_lar_Kvothe önerisiyle HWFWM’e. :slight_smile:

3 Beğeni

Ben beğenmiştim şahsen MoL serisini, zevkler renkler farklı diyelim.

4 Beğeni

He Who Fights with Monsters kitabından küçük bir pasaj. :slight_smile:

3 Beğeni

Bigün ben de okıycam. :smiling_face_with_tear:

2 Beğeni

He Who Fights with Monsters bitti. Çok beğendim. 8.5/10. :slight_smile:

Kitap gayet güzel başlıyor ve hızlı bir giriş oluyor. Yazar olan biteni aptala anlatır gibi anlattığı için bu nedir, şu nedir diye sormadan direkt olaylara dalıyoruz. Biraz da LitRPG’nin olayı bu zaten. Olaylar da sonrasında ağır ağır ilerliyor (xp ve skill gain). Çok derin olmasa da birden fazla olayın convergence’ı da var (ama main plot %80 ağırlıklı gibi düşünün). Son olarak da, kitabın sonunu çok beğendim. Klişeden biraz uzaklaşabilmiş.

• Yarım puanı kitabın bence biraz uzun olmasından kırdım. 680 yerine 450-500 olsa süper olurmuş.
  • Yarım puanı “too convenient” şeylerden kırdım. Bu gerçi çoğu litRPG tarzı kitapta var. Bir şey lazım oluyor, aa şansa bak ana karakterde de o varmış. :slight_smile:
  • Yarım puanı ana karakterin fazla konuşmasından kırdım ama beklediğim kadar kötü değildi. Sonuçta yazar bunu bilinçli bir tercih olarak yapmış hatta karakterin kendi de farkında. Bu sebeple 1 yerine 0.5 puan kırdım.

Sırada Defiance of the Fall var. :slight_smile:

Edit: DotF’da tekrarlayan kelime problemi varmış. :frowning: Luckily 85 kere, Fortunately 75 kere, Unfortunately 70 kere kullanılmış. Bu LitRPG’lerin en büyük problemlerinden birisi sanırım editör elinden geçmeyişleri olsa gerek.

6 Beğeni

Görmezden gelmeye kendini alıştırman şart oldu o zaman. :smiley:

Kesin şans veririm sen bu kadar yüksek puan verdikten sonra.

1 Beğeni

Hayal kırıklığı olmaz umarım. DCC bence daha güzel bundan, onun puanı 9/10 ama sen bu kadar yüksek puan vermemiştin. :slight_smile:

2 Beğeni

Beğenmene sevindim abi. 10-15 gün kadar hiç yorum yapmayınca dedim herhalde hoşuna gitmedi, bombalayacak onu biriktiriyor :))

Bu mesele geleneksel fant romanlarda beni aşırı rahatsız ediyor ama prog fant/litrpg’de biraz daha anlayışla karşılıyorum. Genelde bu durumlar ekstra onlarca sayfalık angaryadan hem okuyucuyu hem yazarı kurtarıyor, tabii yazarlar arada dozajını kaçırmıyor değil :smiley:

DotF konusunda keyifli okumalar. Yazarın, tarzını ve kitapların ruhunu bulması biraz süren bir seri. Litrpg’ini iyi olan tüm klişelerine sahip ve bunları da güzel yapan bir seri. Aynı zamanda Çinlilerin cultivation tandansına da sahip, xianxia/xuanhuan damarı var yani. Bakalım beğenecek misiniz…

Bu arada Awaken’i okuyacağınız zaman ben de sizinle başlayabilirim. VRMMORPG çok uzun zamandır okumuyorum, bu aralar tekrar mmo oynadığımdan canım çekmiyor değil. Şöyle karakterin item düşürüp, quest yaptığı vesaire bir şeyler okumak istiyordu canım son 1-2 aydır. :))

3 Beğeni

Hem öneriler hem de yorumlar için teşekkürler. Çok faydalanıyorum. :+1:

Yok ya, oku oku bitmedi bi türlü. Sonra baktım 700 sayfaymış. Bir de bu seride böyle 12 kitap var heralde. Bunlar hayatta bitmez. :sweat_smile:

Tamamen katılıyorum. LitRPG diye çok göze batmıyor.

Üst üste LitRPG okuyunca biraz tekrar ve başa dönmüşüm gibi hissettirdi ama ilk birkaç chapter için şu anda pozitifim.

Normalde bugün buna başlayacaktım ama korku ögeleri vs. varmış sanırım. O yüzden erteledim. Korku varsa ben yokum. :slight_smile:

Bu arada, sen bu konularda uzman bi abiye benziyorsun. :slight_smile: Var mı “şunu mutlaka oku” diyeceğin bir seri. :slight_smile:

3 Beğeni

Aynen öyle ya, bir yerde seriyi sevsen de kitaplar okuyucuyu ister istemez burnout yapıyor. Ben 8.kitapta yaşadım onu ve aylardır yüzüne bakmıyorum.
Türde yazarlar genç ve genel olarak para kazanmak için yapıyorlar, hatta HWFWM’in yazarı youtubedeki bir röportajda ‘‘son şans’’ olarak kitabı yazdığını söylüyordu. Ne kadar uzun olursa ve ne kadar fazla okutursa o kadar katlanıyor kazançları Amazonda.

‘‘Litrpg manual’’ tarzı bir ilk kitaba sahip abi, doğrudur öyle hissettirir :slight_smile:

Bence ciddi bir seviyede değildir ya. Korku konusunda ben de yokum, fena tırsarım haha. Başlayalım, korku ögeleri ciddiyse bırakırız ne diyorsun? :slight_smile:

Estağfurullah, pek değil ya 20-25 seri falan okumuşumdur maksimum. Benim must read listemde 2 seri var, biri MoL diğeri HWFWM. Malum ikisini de okudunuz. Kişisel olarak okurken ben tam niş zevkime hitap eden şeyleri okuyorum. Bu yüzden bir takım ağırtoplara girmedim. Örneğin şu anda şöyle bir şey okuyorum:

Fakat bu kitabı okuma önerisi olarak önermem yani :smiley:

Bu yüzden okumadığım bir şey önermeyeceğim. Fakat Ağır toplardan bahsettim. Hem yazar hem gedikli okuyucu olan arkadaşlarımdan ve genel progfant-litrpg kültüründen çok övülen birkaç ağır top var malumunuz. DCC onlardan biri, zaten okumuştunuz. Bunlar arasında belki gözünüzden kaçmıştır ama Wandering Inn diye bir seri var ki beğenmeyen görmedim. Henüz okumamış olsam da bunu önerebilirim.

3 Beğeni

Bence bu işi Cradle harika yönetti. Hem kitaplar 600-700 sayfa değil hem pace çok iyi hem de her kitapta üstüne koyarak ilerledi. Mesela HWFWM için ufak bi spoiler yedim, beşinci kitapta mı ne silver oluyormuş Jason, yuh yani.. Kitaplar 250-300 sayfa olsa anlarım da, her biri 600+.

Sen istiyorsan deneriz ama korkarsam bırakırım. :slight_smile:

MoL beğenmedim maalesef. Konusu çok iyiydi ama yazarın yetenekleri yetersizdi. Şu ana kadar okuduklarım arasında en iyileri progession’da Cradle ve LitRPG’de DCC. Şu an DCC ikinci kitabı okumak için sabırsızlanıyorum ama burnout olmasın diye araya kitaplar alıyorum. Onla ilgili duyduğum umut verici şey ise, ilerledikçe serinin bozmaması oldu. Mesela bi arkadaş 5. kitabı okudu ve çok beğendi. Bu da umutlandırıyor.

Bunun ilk kitabının 1400 sayfa olduğunu ve seride 18 kitap olduğunu biliyorsun değil mi? :slight_smile: Hayatta bulaşmam buna. Gerçi hayatta bulaşmam dedim ama DotF da 17-18 kitap. :frowning: Çok muhtemel bunları bi yerde bırakırım ya da araya kitaplar ala ala acele etmeden çerezlik niyetine okurum.

3 Beğeni