LitRPG / Progression / Cultivation Fantasy ile Tanışma Mekanı

Ben buna başlayacaktım da gittim Cultivator’a başladım. Cultivator da akmıyor hiç. Bitirince yorumlar mısın ona göre ben de dalayım buna.

3 Beğeni

Abi maalesef çok sıkıcı buldum ve 12.chapterde bırakıyorum. +200 sayfa okumuşum, ilk kitap 650 sayfa civarı.

Benim için fazla yavaş ve System çok sade geldi. Şu anda alışılagelmiş olan şeyleri ilginç gibi sunmuş… Tabii 3 yıllık bir kitap ama olay ProgFant-Litrpg olunca birkaç yılda zamana yenik düşebiliyorsun.

Listedeki diğer System Apoc’a geçiyorum. Bu sene çıkmış ve sükse yapmış bir kitap.

3 Beğeni

Güzel bir kitap bul da okuyalım. :slight_smile:

3 Beğeni

RoyalRoad’ı biraz salıp Amazon’a giriş yapıyorum. Yakında iyi önerilerle geleceğim umarım…

3 Beğeni

Kitap değil ama bu janra ya uygun çizimi ve senaryosu uygun webtoonlar var.Tavsiye isteyen olursa yazabilirim yarın pc başında.

3 Beğeni

Kitap bitti, keyif almadım desem yalan olur ama bazı şeylere de aşırı gıcık oldum. MC 13 yaşındaki bir edgy karakter ve inanılmaz OP. Sürekli sistem yöneticileri tarafından kollanıyor, aynı zamanda her şeyi en iyi şekilde başarıyor. Yani bu kitapların olayı birazda bu ama eski Çin serileri günlerindeki gibi hissettirdi. Aynı zamanda duygu boşalmaları sinir bozucuydu ama hadi MCnin yaşı küçük diye ikna oluyorsun ona. Kitabın sonlarına doğru biraz daha iyileşti, karakterindeki sivrilik daha tutarlı olmaya başladı ama tam orada da bitiyor. 6/10 diyelim şimdilik.

4 Beğeni

@isos81 hem amazon hem rr’de çok popüler şöyle bir seri var, başlamak ister misin abi?

Edit: Cevap beklemeden ben başladım :smiley:

3 Beğeni

Madem başladın, beğenirsen ben de girerim sonrasında. :slight_smile:

Bana şöyle sağlam bir LitRPG lazım ya. Şu son kitap elimde sürünüyor resmen (cultivation fantasy bu kadar yavaş ilerlememeli).

2 Beğeni

Çok net Litrpg olarak aklıma Soul of the Warrior geliyor. Daha önce de dediğim gibi, askeri yürüyüş bile skill kitapta :slight_smile:

Fakat hem litrpg hem de hikayesi de iyi olsun dersen… Reklamlar; arkadaşımın yazdığı

Arcanist’i önereyim :stuck_out_tongue: , hem rr hem amazon pekte sevilir bu arada.

Bog Standard’ı bitirince yorumlarım.

3 Beğeni

Bu Bog Standard’ı da bıraktım ya. 200 sayfa oldu kitaba bir türlü giremedim, zorlaya zorlaya oku bir yere kadar.

Listeden şununla devam ediyorum ama kapak çok kötü geldi :smiley: :smiley:

3 Beğeni

Ben bunu kaçırmışım. Sanki severmişim gibi geldi nedense. :slight_smile:

Induction drop, Void fena değil, Bog drop. Soul of the Warrior ile Arcanist ise tavsiye. Doğru özetlemiş miyim?

3 Beğeni

Aynen öyle.

Şu anki aradığın şeyi doğru seziyorsam, tam istediğin şey Soul of The Warrior. Arcanist bonuslu bir öneri :slight_smile:
Bu arada Induction’ı da sevebileceğini düşünüyorum aslında. Onunda sistem/litrpg unsuru baya bir yoğun. Bog Standard’ın çok popüler olması illa ki boşa değildir ama bu aralar biraz daha system apoc arıyorum, ondan sevemedim.

3 Beğeni

Bu kitap AI’ymış… Prose bir tuhaftı, gene de okumaya devam ettim. Konsept sürekli tekrar edince şüphelendim, progresif hiçbir şey olmuyordu. Yorumlara bir bakayım dedim herkes AI demiş, keşke okumadan önce baksaydım. Gene de premise güzeldi. Yarısından fazlasını da okudum bu arada… :face_with_peeking_eye:

Kısa listemin sonuncusu:

Başlayalım bakalım, bu da hayalkırıklığı çıkmaz umarım.

Edit: Hayda, malum yerlerde de epub/pdf yok bunun. Kaldık öyle dımdızlak.

3 Beğeni

Yeni hedef, bir dosttan öneri geldi.

3 Beğeni

Unintended Cultivator elimde sürüne sürüne bitti. Çok kısa olmasına rağmen 15 gün sürmüş, oradan hesaplayın.

Kitap görüp görebileceğiniz en yavaş cultivation kitabı olabilir. Elemanın eğitime başlaması %40, ilk dövüşü ise %80’de oldu. Dövüş dediğime de bakmayın, 30 sn filan sürdü. Prose de bir tık zayıf.

Aslında güzel bir temeli var ama pace ile harcanmış maalesef. Uzun uzadıya okuyayım, yavaş ilerlesin diyenler için gayet uygun. Kurgusu fena değil çünkü. Ama Cradle pace’ini görünce illallah dedirtti bana. :slight_smile: Kitaba puanım 6/10 ve maalesef devam etmeyeceğim.

Sırada @Re_lar_Kvothe önerisi Soul of the Warrior var.

4 Beğeni

İlk 2-3 chapteri çok kötü gelebilir… Gerisinin öyle olmayacağına kefilim abi.

3 Beğeni

800 sayfaymış. Öyle hemen bırakmam zaten. Ama sanki severmişim gibi geliyor çünkü plot u okudum hafiften. Skill picker ise tam benlik. :slight_smile:

3 Beğeni

Kısa olmasına rağmen bitirmem biraz sürdü. Fakat seri güzel başladı. Hemen hooklamadı, çünkü kelimenin tam manasıyla stakesiz, full gelişim odaklı geçti ilk kitap. Güzel yanıysa bu sefer çocuk, genç ya da 25li yaşlardaki bi asosyal MC yoktu. Yazarımız ileri yaştaki bir abimiz ve MC’si de yaşlı, devletin gizli işlerini yapan ex-soldier. Bundan dolayı kitapta bir olgunluk ve olayları yetişkin bir şekilde ele alma vardı, hoş kısımlar burasıydı. Diyalogları biraz uzun buldum. Bunun yanında en çok görünen yan karakter Zed adında bir yapay zeka. Hem isminin Zed olması eksiyken, birde yapay zeka olmasından dolayı kitabın sonuna kadar ciddiye alamadım ve diyalogların çoğunluğu onunlaydı. Keşke diğer serilerde olduğu gibi gözlemci, hakem tarzı karakter olsaymış, işlevleri benzerdi zaten.

System Apoc olarak şu anda gözüme çarpan başka seri yok, 1-2 farklı türden kitap sokup sonrasında seriye devam edeceğim. Yazarın evrenin nasıl genişleteceğini merak ettim.

4 Beğeni

Hayatımda ilk defa ana kahraman portakalda vitaminken başlayan bir kitap okuyorum. Literally. :slight_smile:

3 Beğeni

:rofl: :rofl: baby reincarnated/reincarnated as a baby diyorlar bu tarza, seriler böyle başlıyor genelde.

3 Beğeni