Locke & Key TV Dizisi

Dizi dünyasından bildiriyorum… Locke and Key diye bir dizi gelmiş Netflix’e fragmanı izledim. Çok bilinmez ama N. D. Wilson’un 100 Dolap diye bir serisi vardır. Ufak bir çocuk adını tam hatırlamadığım bir kasabada büyükannesinin evine gider ve orada çatı katında kalmaya başlar. Bir gün sıvalardan birisi dökülür ve ardında garip bir şekil görünür. Sonra bunların dolap olduğu ortaya çıkar ve ardında garip garip dünyalar vardır. Bazısından yağmur sızar, bazısının arkasında büyük ormanlar filan vardır. Kahramanımız da bu dünyaları deneyimler. İlk izlenimim onun farklı bir versiyonu olduğu yönünde. Bu tip fantastik şeyleri seviyorum. İzleyince yorumu güncellerim.

Not: Seri üç kitaptan oluşuyor ve Remzi kitapevinden çıkıyordu.

2 Beğeni

Dizi J. Hill’in çizgi romanından uyarlanmış, ben de yorumlara göre başlamayı düşünüyorum. Fragman iyi gibi ama emin olamadım.

2 Beğeni

Yakında da JBC Yayıncılıktan çizgi romanı geliyor.

1 Beğeni

Adam anahtarı kendine sapladı. :sweat_smile: Efektler iyi gibi.

@Son.of.Yona Çizgi roman okumayı sevmiyorum ama izlemeye hayır diyemem.

Sizler için kendimi feda edip izliyorum. :buyucu: Ben fedakar bir cadıyım. :joy:

3 Beğeni

Teşekkürler efenim :sweat_smile:

1 Beğeni

Vereceğin puana göre başlarım öyleyse. Zaten bir ton film, dizi birikti güzel olmayanları elemezsem hiç yetişmeyecek.

1 Beğeni

Dizinin suanki metası 64.

1 Beğeni

Şu an kafamdaki tek soru:
“Bu koca evi kim temizliyor?”
Düşünce ise:
“Böyle bir evin ruh hastası kişiliği olduğunu bilmiyorsan ölmeyi hak etmişsin demektir.”

2 Beğeni

Gelmiş bile @Agape :smiley:

Tamam, siz de bunları okuyup bana özet geçin. :sweat_smile:

2 Beğeni

Tamam tamam :smiley:

Üçüncü bölümden bildiriyorum… Sayın seyircilerimiz biz diziden memnunuz ama şunu belirtmek isteriz ki biz böyle şeyleri seviyoruz genel olarak. Çeşit çeşit anahtar var ve her biri farklı iş görüyor. Klişelerin bol bol olduğu, kötülerin kötü, çocukların çocuk, ergenlerin de ergen olduğu, yetişkinlerin klişe yetişkinler olduğu, dram saçıntılı, gizemli, fantastik bir dizi… Klişenin kitabını yazmışım, yetişkinliğin köküne şerbet suyu, kahrolsun böyle ergenlik, yaşasın çocuk olup iş karıştırmak diyorsanız izleyebilirsiniz. Efektler çok hoşumuza gitti. Ayrıca kapıların ardında olanlar çok enteresan. Sanırım diziyi ayakta tutan da bu gariplikler.

5 Beğeni

Eh bi şans verilir o zaman?

1 Beğeni

Ben 4. bölüme geçtim. Dizi bayağı hoşuma gitti. Muhtemelen yarın tüm sezonu bitiririm.

1 Beğeni

Bence verilir. Şu anlık puanım 7. Gayet iyi bence. Artı uzun zamandır süper kahraman motifli olmayan fantastik bir dizi neredeyse yoktu bana göre. Bu açıdan beni kaptı. Ağır fantastik seviyorum. Jumanji tarzı seviyorsanız hoşunuza gider.

4 Beğeni

Jumanji denince akan sular durur benim için. Tabi ilk film için sadece.

1 Beğeni

Robin Williams ve Jumanji denildi mi bende de akan sular durur. :heart_eyes:

Neyse, karnım acıktı diye makarna yapmıştım. Yedim ve izlemeye devam edebilirim. (Yarın 9’da kalkacak olma rahatsızlığı çık aklımdan!)

2 Beğeni

O zaman çizgi romanı okuduktan sonra izlemeye başlayabilirim :+1:t2:

1 Beğeni

Ben 5 bölüm bitirdim. Dizi içinde standart bir geçiş var. Aşırı yüksek sahnelere sahip değil ama dünyası merak uyandırıyor. Gençlik dizisi artı fantastik güzel ve keyifli izlenebilir.

1 Beğeni

Ben diziyi bitirdim. Görsellik açısından oldukça beğendim. Engensel faaliyetler olarak biraz bunaldım ama kendini sevdirerek izletiyor. Fantastik yapısı oldukça güzel bana kalırsa. Sonunda hiç sürpriz yaşayamamış olmam da tamamen benimle alakalı. Tam tahmin ettiğim gibi oldu zaten olmaması imkansız. Aksi halde dizi devam edemez biter. 7/10