Magus Kitap'ın Yolculuğu Başlıyor!

Spekülatif kurgu ve çağdaş dünya edebiyatı alanında nitelikli eserleri okurla buluşturmayı hedefleyen Magus Kitap nisan ayında yayın hayatına başlıyor. Misyonumuz dahilinde, büyük yayınevlerinin gözünden kaçmış/kaçması muhtemel kimi “nevi şahsına münhasır” yapıtları yayımlamak da var.

Lansmana özel olarak, Türk spekülatif kurgu yazarları Gökcan Şahin ve Meryem Gültabak çok özel birer Magus öyküsü yazdılar. Buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

2026’da yayınlayacağımız kitaplardan bazıları:

Antimemetik Diye Bir Birim Yok (There Is No Antimemetics Division) – qntm

Kerem Sevinçli çevirisiyle

Felaketler Çağı (Age of Calamities) – Senaa Ahmad

Seda Çıngay Mellor çevirisiyle

Garabet (The Strange) – Nathan Ballingrud

Meryem Bülbül çevirisiyle

İlahlar (Los Divinos) – Laura Restrepo

Hazal Akbaş çevirisiyle

Sırça Kitap (Glass Stories) – Ivy Grimes

Ozancan Demirışık çevirisiyle

Sonra Birden Uyandım (And Then I Woke Up) – Malcolm Devlin

Gökhan Sarı çevirisiyle

Tüm Dünyaların Oyunu – Gökcan Şahin

Logomuzu Hamdi Akçay tasarladı.

İlgilenenler sosyal medya hesaplarımızı takip edebilir:

Instagram
X
LinkedIN
Facebook

23 Beğeni

Yayın hayatınızda başarılar dilerim. Logonuzu çok beğendim. Türk edebiyatına yeni bir soluk getirmeniz dileğiyle…

1 Beğeni

Yayın hayatınızda başarılar dilerim.

2 Beğeni

Hayırlı uğurlu olsun. Başarılar dilerim :slight_smile:

2 Beğeni

Hayırlı uğurlu olsun. Başarılar ve bol kazançlar dilerim. Logonuz çok güzel olmuş.

“Tüm Dünyaların Oyunu”, “İstanbul Tanrıları&Laplace’ın Son Şeytanı” kitabının devamı mı yoksa bağımsız bir Gökcan Şahin kitabı mı olacak?

1 Beğeni

Instagram’da takibe almıştım, foruma da gelmenize sevindim.

2 Beğeni

Merhaba. Bağımsız bir roman. Bir oyun konsolu kullanarak paralel evrenler arasında gezinmeye başlayan karakterimizin gerçeklik algısı giderek sarsılıyor.

İleride İstanbul Tanrıları serisini de yayımlamak istiyoruz.

1 Beğeni

Valla harika bir haber. Qntm ve Ballingrud basacak olmanız olağanüstü haberler. Çevirmenler de yayınevinin çıtasının yüksek olduğunu gösteriyor. Umarım emeğinizin karşılığını alırsınız.

3 Beğeni

Hayırlı olsun. Fantastik basacak mısınız? :slight_smile:

2 Beğeni

Felaketler Çağı’nda fantastik öyküler var, Sırça Kitap da masallardan esinli karanlık fantezi öykülerinden müteşekkil. Fantastik unsurlar taşıyan başka eserler de yayımlayacağız. Epik fantastiği kastediyorsanız şu an için programda yok.

1 Beğeni

William Hope Hodgson, Clark Ashton Smith gibi werid türünün babalarından basmayı düşünüyor musunuz? Keşke bassanız.:slight_smile:

1 Beğeni

Evet, epik fantastik tarzı kitaplar. Self-published eserler var, yazarlar ile iletişime geçilip burada basmak da bir seçenek olarak kenarda dursun. Bütçe vs. bilmiyorum ama güzel bir yatırım olabilir. Tekrardan başarılar.

2 Beğeni

Şu an için planda yok ama ileride neden olmasın.

2 Beğeni

Hayırlı olsun. Qntm ile henüz tanışmamış okuyucular çok şanslı.

4 Beğeni

O zaman

2 Beğeni

Hayırlısı olsun, kolay gelsin şimdiden :clap:

2 Beğeni

Hayırlı uğurlu olsun. Yeni yayınevlerine her zaman destek olmaya çalışıyoruz kendi çapımızda yorumlarla paylaşımlarla vs. Sizlerin yayın çizgisi de bizim okuma tarzımızla örtüşürse mutlaka yardımcı olmaya çalışırız.

Ödüllü yazarlardan, kitaplardan(women’s, National b.award, pulitzer, booker, booker ınternational ) vs basılmamış, baskısı olmayan eserler var mı programda?

2 Beğeni

Merhaba, çağdaş dünya edebiyatında da önemli isimler basacağız. Kolombiya’nın en önde gelen çağdaş yazarlarından olan, Márquez ve Saramago’nun övgüyle andığı Laura Restrepo bunlardan biri. Henüz netleşmeyen, daha önce basılmamış veya baskısı tükenmiş başka heyecan verici eserler de var. Bunlardan biri biz teklif yaptıktan sonra söz ettiğiniz ödüllerden birine aday oldu hatta. Bekleyip görelim diyorum :blush:

6 Beğeni

İlk kitabımız Kitapyurdu’nda satışta (hızlı davranmış kendileri). Önümüzdeki günlerde diğer platformlarda da satışa açılır.

https://www.kitapyurdu.com/kitap/sonra-birden-uyandim/753966.html

8 Beğeni

Hayırlı olsun, okuru bol olsun.

1 Beğeni