İkinci kitaptan 50 sayfa okudum. Diğer başlıkta okuma sırası biraz tartışılmıştı, o konuşmalar bende Deadhouse Gates’de ilk kitaptan tamamen alakasız karakterlerle ve olaylarla karşılaşacağım izlenimi bırakmıştı. Öyle olmadı, konu ilk kitaptaki olayların bitiminden 1-2 sene sonrasından devam etti. Paran’ın kız kardeşinin köle edilmesi, yeni High Fist, yeni Adjunct, kayıp Paran falan derken aslında bayağı bir bağlantı var. İlk kitabı okumadan Deadhouse Gates’e başlamak hata olur herhalde.
Çıtayı çok yükselttin, göreceğiz. ![]()
Evet, bugün Tor baskısından biraz okumayı denedim ama keyif alamadım, Kindle’a geçtim. Yalnız elinin altında fiziksel kitabın olması da hoş; bir yandan haritalara, dramatis personae’ye ve sözlüğe bakabiliyorsun. Kindle’da o eklere dönmek çok sıkıntılı. Öte yandan Kindle son senelerde beni fazlasıyla şımarttı, tuğla gibi kalın kitapları artık normalde de sadece Kindle’da okumayı tercih ediyorum. Ve belki de en güzel faydası sözlüğü. Erikson’da fazlasıyla kullanıyorum.
- Kitap güzel başladı. Prologue, Baudin kardeşimiz sağ olsun kısa sürede +18 gorefest’e dönüştü. Baudin ve Heboric dinamiğini sevdim.

- İlk kitabı yazdıktan sonra mı yazarlık eğitimi almıştı SE? Sen sanırım ikinci kitapta reyizin üslubunu daha iyi bulduğunu belirtmiştin. Ben henüz bir fark sezemedim, bakalım. Ancak ben zaten ilk kitabın edebi kısmını da çok beğenmiştim. Onun da üstüne koyduysa ne mutlu.
- Mallick Rel’i okuduğum anda Lord Varys esintileri aldım, ama büyük ihtimalle alakası yok. Yalnız bir kere aklıma bir imge oturdu mu kitap boyunca da yapışıyor. Haydi bakalım Mallick reyiz, beni yanılt.
Unutmadan ekleyeyim:
- SE bu defa kitabın sonuna bir glossary koymuş. Heh, bu kadar karakterin yanında bir de 50-60 tane uydurma kelime yaratmış usta, bir de onları aklımızda tutacağız. Eyvallah reyiz.
- Çöldü, Sha’ik’ti, Dryjhna’ydı, Falah’d’di derken ortamda bayağı bir Arabistan havası var. Dune’deki Fremen geyiği aklıma geldi. Pek sevmem Arap esintili çöl settinglerini, The Seven Cities olayının kitaptaki plotlardan sadece biri olacağını umuyorum.