Malazan Book of the Fallen (Spoiler'lı Tartışma)

Malazan Book of the Fallen serisinin tamamını okuyan yahut spoiler’lardan gocunmayan arkadaşların rahat tartışabilmesi için böyle bir konu açalım diyorduk.

Rahat rahat tartışınız hocamlar.

3 Beğeni

Okuyanların hasretle beklediği, okumayanların ise kaçacak delik aradığı konumuz hayırlı olsun. :slight_smile:

Şimdi yalnız iki ayrı yol izleyebiliriz. İlkinde Allah ne verdiyse konuşabiliriz ama bitirmeyen korkudan giremeyeceği için 2-3 kişi kendi aramızda sohbet eder hale dönebiliriz.

Ya da, her şey spoiler tag’i içinde olur, o zaman halihazırda okuyanlar da (@GKS, @Aspergerian, @muaet) dahil olabilir. Örnek (spoiler içine bakabilirsiniz):

İkinci kitabın 3. chapter’ı ile ilgili soru:

Arkadaşlar hede hüde neden oldu?

Yanıt:

Şu şu sebepten oldu

veya birisi soru sormak istemiyor ama bir konu hakkında konuşmak istiyor. Ona da örnek:

Arkadaşlar 3. kitapla ilgili spoiler:

Ya şu şunu ne biçim kesti be, of of of

gibi.

Nasıl yapsak?

5 Beğeni

Bence de ikinci seçenek daha mantıklı hocam. Gösterdiğiniz gibi, en ileri hangi kitaptan içerik paylaşılıyorsa onun adıyla blurlanabilir.

3 Beğeni

O halde ilk taşı ben atayım. Seriden en’leriniz nelerdir? Ben bir kaç tanesini sıralayayım:

En çok güldüğüm yerler muhtemelen (Reapers Gale) Bauchelain ve Korbal Broach sahneleridir. Centilmen necromancer reyizlerin olduğu her sahne komedi tarihine geçmeli yahu. Bir de şey var. The Cartographer. :roll_eyes: Tehol’dan, Kruppe’dan zaten bahsetmeye gerek görmüyorum hahah.

En epik sahne bence seride çok fazla olmakla beraber (Dust of Dreams) Draconus’un inişiydi. Neden bilmiyorum, aslında mesela Anomander Rake’in Dragnipura gelişi falan da aşırı epik sahneler ama bu sahne beni aşırı etkilemişti.

En üzüldüğüm yer. Her yer yahu :frowning:


4 Beğeni

Vira bismillah. :slight_smile:

En çok güldüğüm yerler:

Ben en çok Pust’a gülmüşümdür. İçinden geçen düşünceleri sesli söylemesi ve karşısındakinin şaşırması efsane idi. :smiley:

En epik sahne:

Serinin epik olmayan yeri yok ama illa seçmek gerekirse:

  • Draconus’ descend
  • Chain of Dogs
  • Itkovian’s Gift to T’lan Imass
  • Rake releasing Kural
  • Tavore’s Unwitnessed

En çok üzüldüğüm:

  • Rake
  • Coltaine
  • Itkovian
3 Beğeni

Of of of (Deadhouse Gates) Pust harika bir adam ya. Ona ben de aşırı gülmüştüm. Hanımıyla ilişkileri beni benden alıyor yahu.

(Memories of Ice)

Hocam burası bence de çok özel bir sahneydi. Her şeyden önce T’lan Imass’ın hikayesi başlı başına dert, çile. Adamlar yüzbinlerce yıldır major depresyonun tanımını yaşıyor yahu. Her birine ayrı ayrı sarılası geliyor insanın. Ki Itkovian da bunu yaptı sanırım hahah. O sahnede Itkovian’ın T’lan Imassların yaşarkenden kalan anılarını görmesi yüreğimi parçalamıştı be.

(The Crippled God)

Burası zaten efsane hocam. Bahsetmiştim, bende yeri ayrıdır. Aynı damardan, regular’ların marine ve heavy’lere saygı duruşu da her seferinde yürekleri dağlar.

5 Beğeni

First Book - Chapter Two ile ilgili çok önemli bir şeyi sormayı unutmuşum!

Zaten açıklanacak bir şey ise belirtirseniz sevinirim tabii.

Tünellere gönderilen Bridgeburner’lar 3 sene önce Pale City kuşatması başlarken mi gönderilmişler? Amaç savunmayı yıkmak mı? Bridgeburner’ların öldürülme girişimi ya da onlara düzenlenen komplonun başladığı nokta bu mu? Bir de hala birilerinden komuta alıyorlar. O sanırım ileride açıklanacak.

2 Beğeni

(Gardens of the Moon)

Hocam yanlış hatırlamıyorsam Bridgeburnerlar Pale kuşatmasının başından beri ordalardı evet. Diğer sorularınız ileride açıklanacak.

5 Beğeni

İleride açıklanacak şeyler içi RAFO yazarız (ama ben pek hatırlamadığım için bunu genelde diğer arkadaşlar yapar) :slight_smile:

4 Beğeni

(midnight tides)

Brys reyizin silahşörlüğünü bir appreciate edebilir miyiz? :roll_eyes:

4 Beğeni

Brys reisin ölümü en üzüldüğüm yerlerden biriydi, bir de Romeo ve Juliet vari saçma bir şekilde ölmüştü. Hatta yanlış hatırlamıyorsam taraflı tarafsız herkes üzülmüştü. Rip Brys :cry:

2 Beğeni

Errant’s nudge :frowning: Aynen hocam çok gereksiz bir şekilde ölüyor. İçli reyis Trull falan derbeder oluyor, ÖYLE DE BİR SWORDSMAN ANCAK BÖYLE ÖLDÜRÜLEBİLİRDİ bilmemne diye :confused:

4 Beğeni

Midnight Tides adeta underrated fışkırıyor hocalarım.

Midnight Tides Spoiler

Ceda Kuru Qan. Malazan’ın Galileo’sunu unutursak kalbimiz kurusun!
Moroch Nevath. Erikson yine iki-üç paragrafla harikalar yaratmış. Karaktere gıcık olarak başlayıp- son anda adını haykırmaya doğru evrildim :smiley: .
Iron Bars’a ne demeli peki? Doomguy’ın Rip’n’^Tear’ını hayat felsefesi edinmiş,Üç Toblakai tanrısına ‘‘Ben tek siz hepiniz’’ muamelesi çeken, Rhulad’ı Osmanlı tokadıyla tanıştıran bu adama hayran olmamak elde değil.

Midnight Tides Spoiler

@GKS Okuma serüveniniz nasıl gidiyor hocam? Daha ‘‘Warren ne ya?’’ sorusu gelmemesi işkillendirdi biraz :smiley: .

5 Beğeni

Okuldan kafama okumalar fırlatıldığı için ara vermek zorunda kaldım. İlk kitabın 3. Chapter’ı bitmek üzere. :smile:

Warren anladığım kadarıyla her büyücünün sahip olduğu gücün kaynağı. Her birinin farklı bir Warren’ı var ama sanırım farklı bir Dünya gibi bir şey. Bilemedim…

Warren ne ya? :smile: :smile:

3 Beğeni

Iron Bars benim de hayran olduğum karakterlerden biri. Bir şaplak ile Rhulad’ın amel defterini kapatmıştı. :joy:

3 Beğeni

(Midnight Tides)

Ceda reyizi çok sevmiştik :frowning:

Moroch Nevath biraz da ikinci Squint vakası gibi hocam. Toplam screen time’ı 15 dakika falandır galiba, ama kılıcı “kınlaması” akıllara kazıdı reyizin adını.

Reisin casual bir tavırla “He D’ivers tanrı mı, okey hallederiz” deyişi <3

O değil de Jaghutların her kitapta kendilerine ayrı bir hayran bırakması yahu. Cidden some enemies are just too noble.

Warren mevzusunu Kral yavaş yavaş açıyor. Hiçbir zaman da tam açmıyor aslında. Az buçuk oturmaya başlaması bende 6. kitaba falan tekabül ediyor yalnız. RAFO, ama daha çok RRRRAFO. :roll_eyes:

4 Beğeni

Daha güzel. WoT’daki gibi basit bir şey çıkmadığı sürece isterse son kitapta bile sırlarla kalsın razıyım. :smile:

2 Beğeni

(WoT)

Burdan kastınız “saidin ve saidarı true powerla kaplıycam ehele ehele” olayı mı, yoksa bütün weaving mekaniklerini mi kastetmiştiniz hocam? Ordaki mekanikleri ben fena bulmamıştım ama şu callandordan true power gelsin kaplayayım mevzusunu cheesy bulmuştum ben de.

5 Beğeni

Daha çok inşa edildiği temel üzerinden bir eleştiri aslında. Biraz cheesy geliyor bana. Nedense uzaklaştım WoT’dan. Bir süre ara verip sonra devam edeceğim ona da.

1 Beğeni

Of, ben hepsini okuduğunuzu düşünerek yazmıştım. Gereksiz spoiler oldu kusura bakmayın.

Yani aslında bence 5 element alayım weave edeyim sistemi pek fena değil. Baya esnek, anlaşılır temiz sistem. Fazla esnek olması biraz sıkıntı olabilir tabi. Yani ne bileyim, channeler tayfa baya baya omnipotent geziniyor, zaman zaman deus ex machina tarzı çözümler getiriyor falan.

Bence WoT’daki büyünün asıl problemi biraz fazla fantezi olması. Yani ne bileyim 3 tane hanımı var ortalıkta tanrı gibi geziniyor reyis, sıfır tecrübeyle blademaster, sonradan +400 yıl tecrübe ekleniyor bilmemne. Genel olarak bi cheesy masalsı hava var gibi hocam.

4 Beğeni