Malazan Book of the Fallen (Spoiler'lı Tartışma)

Şu ana dek kafama takılan pek çok şey var tabi ama vakti gelince anlaşılır diye umut ediyorum. Ama bir nokta var ki orada bir şeyler kaçırdım sanırım. 2. Kitabı okumayanlar açmasın.

Kalam neden yedi kent isyanını başlattı ?

1 Beğeni

İkinci kitabın sonunda anlaşılıyor sebebi.

1 Beğeni

İkinci kitabı okudum ben zaten :sweat_smile: Ama bu kısmı çok net hatırlamıyorum.

Kalam’ ın imparatorluğun başkentine ulaşmaya çalışırken Raraku çölünden geçmesi gerekiyordu. Bu nedenle karışıklık çıkarmıştı diye hatırlıyorum ama olayı çok yanlış anlamış olabilirim ya da bazı detayları atlamış olabilirim. Kendime pek güvenemedim sormak istedim. :sweat_smile:

1 Beğeni

Kalam İmparatoluk’a gönülden bağlı ve Laseen’in onu hak etmediğini düşünüyor. Bu yüzden isyan ile onun dikkatini dağıtıp ona suikast düzenlemek istiyor. Tabii isyanın bir şekilde bastırılacağını ve orada büyüyen tehlikenin de bertaraf edileceğini biliyor Kalam (Laseen farkında değil). O yüzden aslında onun açısından win-win gibi bir durum söz konusu.

Sonuç olarak Laseen’e ulaşıyor Kalam ama Laseen onu ikna ediyor. Sonuçta Laseen istese Kalam’ı öldürebilir ama Kalam’ın İmparatorluk’a bağlı olduğunu bildiği ve Kalam’ın gücünün de farkında olduğu için, kendi yanıma çekebilir miyim diye uğraşıyor.

3 Beğeni

3.kitap bitti, ben de bittim. Bizi bırakıp gittin Wjack :cold_sweat:. Ama sevdiğim bir diğer karakter Duiker döndü. Ölüp ölüp diriliyorlar. Toc için başka beden mi yoktu? Anaster nedir be Togg? Yerli dedik milli dedik bağrımıza bastık çok ayıp ettin. Bunlar ölmeyi bayılmak sanıyorlar ve haklılar, bu ne arkadaş! Alakarga da dönecektir muhakkak.

5 Beğeni

Alakarga reyiz bu savaş işlerinden bıkmıştı. Hood u gönderir de kendi gelmez

2 Beğeni

Cebren ve hile ile halledilir hocam :grimacing:.

1 Beğeni

Zinciler Hanesi 547. Sayfaya kadar geldim.

Üç delikanlı kısa bir süre olsada bir araya geldi. (Icarium, Karsa ve Mappo.) Icarium ile Karsa’ nın niye dövüştüğünü anlamadım, yakında çıkar meydana. Dövüş beklediğim gibi olmadı ama Mappo nun düşündüğü gibi olabilecek en iyi şekilde sonuçlandı belki de. Bu arada Karsa kendisi ve kendi halkını çevreleyen gizemler hakkında çok şey öğrenmiş eskisi gibi her şeyden bihaber halinden eser kalmadı. Sakat Tanrının şövalyesi olması üzdü. Anladığım kadarı ile sakat tanrı bu serinin baş kötüsü gibi bir şey. Karsa’ nın en azından şimdilik kötüler arasında yer alacak gibi durması üzücü ama Karsa yı biraz olsun anladıysam tek sadakati kendisine ve kendisinin bildiği bir amacı var bence.

Teblor tanrıları da T’lann Imass çıktı. Bu T’lann Imasslar da her taşın altından çıkıyor uyuz olmaya başladım. Malazan evreninin Rothscild ailesi gibiler. Onrack reisten razıyız ama delikanlı bir abimiz.

Seri çok güzel gidiyor. Tam gaz devam. Bir an önce bitirip baştan başlamak lazım.

3 Beğeni

7.kitap 150’deyim, yeni ruh hastası bir abimiz daha geldi, Silchaaas…

1 Beğeni

Bu seri bitince çok üzüleceğim, bundan sonra hiçbir seri kolay kolay kesmez. Korkumdan hızlı okuyamıyorum. 450 ye geldim.

1 Beğeni

Devam devam. Bitince tekrar okursun. :slight_smile:

1 Beğeni

7.kitap ağır spoiler

Beak, Oh Beak… :(((( Tüm foreshadowingler bu sahneyi bekletti ve acısını yaşattı. Kapıda Hood’un onu karşılaşması ve abisiyle buluşturması ise çok ilginçti. Hood’da bile vicdan mı var… Acaba beklediği diğer kişi kim… Her kitap sonunda ayrı bir yıkım yaşatıyor, Erikson reyizden razı değiliz.

4 Beğeni

Dedik o kadar. :slight_smile:

1 Beğeni

Ah Beak reyiz ah. Hala hatırladıkça yüreğim deşilir. Bu dünya için fazla temizdi, fazla masumdu. Reyiz göz göre göre gitti, kirlenmeden gitti.

Ama en azından artık boyu yeterince uzun, abisini tutabilir artık :frowning:

3 Beğeni

Bir darbe daha almış Can. Yas tutması bitince gelip içini döker. :slight_smile:

1 Beğeni

Yıkıldık ya, yok size değerlendirme…

2 Beğeni

Bu iki karakteri MOI dışında hiç gördük mü ? RG’de kesin yoklar eminim.

1 Beğeni

He hayır hocam görmedik onları. Cartographer 7’de olduğu için, spoiler verdiğim en ileri kitap 7 diye RG yazmıştım oraya.

2 Beğeni

Daha yeni okudum bu karakteri hatırlamıyorum, kafayı yiyeceğim :grinning::grinning: nasıl okumuşsam artık…

2 Beğeni

Hahah, ben yanlış hatırlamışım hocam bu karakter 8’denmiş. :roll_eyes:

1 Beğeni