Malazan Book of the Fallen (Spoiler'lı Tartışma)

Bensem hiçbir şey. Seguleh filan isem çok şey. :slight_smile:

1 Beğeni

Spoiler olmadan bir Jaghut, Tlann Imass, Forkrul Assail, Toblakai, Khe’chain Che’malle arenaya çıksa ölümüne kapışsalar son sağ kalan kim olur? Unuttuğum badass ırklar, topluluklar vs varsa onları da ekleyebiliriz. İki round olarak düşünelim. Birisi büyü dahil diğerinde değil.

2 Beğeni

Forkrul Assail diyorum ben.

1 Beğeni

Irk değil de kişi bazlı gitmek lazım. Mesela insan ben de varım, atıyorum Dassem de var. Ben çıksam 2.sn’de haşat olurum. :slight_smile:

1 Beğeni

Hocam sizi bu bilginizle Malazan evrenine yollasak, bilgiden gelen güçle sizde bir takım değişik kudretler ortaya çıkardı bence öyle 2.snde falan haşat olmazdınız xD

edit: günler sonra bomboş bir mesajla konuya bildirim sağladığım için kusura bakmayın

Neredeyse 1 ay Malazan hakkında hiçbir şey okumamışım.

Yani belki o bilgilerle 3-4 sn. kadar dayanabilirdim evet. 5’ten fazlası imkansız ama. :slight_smile:

Son 400 sayfa… Müthiş.

Hiçbir zaman öğrenmiyorlarmış. Kardeşi de keza bimiyor.

1 Beğeni
  1. Kitabi bitirdim. Baya uzun sureye yayilan bir okuma oldu benim icin o yuzden kacirdigim baya sey olmustur ama kitabin sonundaki bir kac ana seyin nedenini pek anlayamadim;
  1. Bu metin bulanıklaştırılacak[/spoiler]ordular mercan’a giderken niye bir sürü kucuk parcaya ayrilip, hepsi de ayri ayri can havliyle kosa kosa gittiler? Oraya varan herkesin takati yoktu o kadar yolu acele gelmekten. Butun ordu ayni anda ejderhalar, ah tohumu imas’lar vs savasa girseler sanki cok daha az kayipla rahat alirlardi gibi savasi. Ana iki parcaya bolunmelerinin stratejik nedenini acikliyordi hatirladigim kadariyla ama sonra daha da bi dagildi ordular herkes taksit taksit geldi savas meydanina. O bolunme ve telasla gelmeyi anlayamadim. Kusatma sonucta, şehrin bir yere kactigi yok herkesi bekleyip iki gun sonra saldirsalar bisey farketmez.

2. rake ay tohumunu niye pert etti? Yani kusatmaya o katkiyi vermek icin illa sudan mi cikmasi gerekiyordu? O kadar buyuk bir gucu saliyorken gostere gostere gelse ne olacakti ki, onu durdurabilecek bir guc yoktu sehirde. Ayrica acsin pencereleri bir ayda kurusun sehir niye okyanusa atti canim ucan sehri :smiley:

3. butun kitap kahinin gucune bilendik, bu arkadas savasa dogrudan bir mudahele etmedi sanirim degil mi? Savasta kahinin gucunu gordugumuz bir yer oldu mu benim kacirdigim? Zaten sonra da kacirdilar adami burn un yarasina soguk press yapmaya gitti :smiley: butun o yukarda sordugum konulardaki kargasa sadece kahini kacirabilmek adina kaos yaratmak miydi?

1. Kitaptan ilerisine spoiler vermeden yanitlarsaniz sevinirim. Muhtemelen kitapta da aciklamasi vardir bunlarin ama uzun sure ara vere vere okudugum icin bir yerden sonra kim kimdi niye ordaydi falan karisti bende sonlara dogru. Anca ana olaylari ve karakterleri takip etmeye basladim. :smiley:

Sorularınıza cevap vermek istedim ama 3. Kitap ile ilgili neredeyse hiçbir şey hatırlamadığımı farkettim. Sizde de böyle oluyor mu arkadaşlar ? Kitaplığımda okuduğum kitaplar arasından rastgele birini seçsem 3-4 cümleden fazla anlatamam o derece.

2 Beğeni

4.kitap için kafamdaki sorular.

onrack ile beraber gezen grubu mevzusu neydi, daha sonra mı netleşecek?
Rarakunun tam mevzusu nedir anladım fakat tam oturtamadım, birde Loricin bulduğu raraku tanrısı miydi? Sakat tanrı ile bir bağı var mı?
Birde bu kitapta ıcarium ile ilgili bölüm var mıydı sanki bir yerde gördüm gibi ama tam hatırlayamadım. Karsa ile karşılaşmışti ama sanki orada birseyler kaçırdım gibi hissettim.
Karsayi kontrol etmeye çalışan 7li imasslarin sakat tanrı için mi yoksa kendileri için mi şampiyon seçti?
Kitabın başındaki forkrulun olayı neydi?
Serinin gidişi de başrolünü tanrıların çektiği bir oyunda normal insanların tıpkı satranç tahtası gibi görevlerini yapmaları diyebilir miyiz? Tabi daha derin mevzular da olacaktır.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar tekrar aklıma birsey gelirse yazarım teşekkürler.