Malazan Book of the Fallen (Spoiler'lı Tartışma)

Bizim Apsalar’ın hikayesi bitti mi? Yoksa ilerleyen zamanlarda gelecek mi geri?

Tth spoiler

Traveller = Dassem. Bunu yukarıda tahmin etmiştim, iyi tahminlerime girer. Hood’u öldüreceğim demesi de, kuvvetle muhtemelen foreshadowing. Son bölümde, Cott’un Ammannas’a gemisini biz batırmış olsaydık veya öyle olduğuna karar verseydi ne olurdu diye sorması, Kellanved gibi ego manyağı birinin ise bizi hemen öldürürdü demesi ise, gücüne dair başka kanıtlar. Dassem, normal insan gibi duruyor ama çok güçlü, ascendant olabilir mi? Yoksa Gesler gibi mi?

1 Beğeni

8.kitap gerçekten çok iyi bir kitap. 4-5-7’nin yer yer yoran olayları hemen hemen hiç yok. Biraz Salind’e kuruldum sadece. 600.ncü sayfadayım, K’rul barı olayları gene şok edici sonuçlar doğurdu, adam hakikaten yazıyor ya.

1 Beğeni

Hadi bitir hızlıca. Sonunu çok merak ediyorum, bakalım ne düşüneceksin.

2 Beğeni

Memories of Ice 21. bölümdeyim. Son birkaç bölümde ufak ipuçları var bence.

K’rul Quick Ben ile ilgileniyor gözüküyordu. Ben’in de warrenlar konusunda ki uzmanlığını ve warrenların K’rul ile olan ilişkisini düşününce acaba Quick Ben bir şekilde K’rul’a yeminli veya ibadet eden birisi falan olabilir mi? Aralarında bir bağlantı var.

Coll ve Murillio, Mhybe’ı kaçırırken Capustan’da onları Korbal Broach’tan kurtaran bir undead(?) savaşçı ortaya çıktı. Avlandığını, anılarını yitirdiğini, bu kıtada yaşamadığını, ateşler arasındaki bir anısını hatırladığını ve artık olmayan bir çocuğu korumaya çalıştığını hatırlıyor. İsmini unutmuş. Bizimkiler adamın tipinden Malazanlı olduğunu düşünüyorlardı. Hood’un Ölüm Şovalyesi? Dassem Ultor, hikayeye teşrif etmiş gibi gözüküyor.

Bakalım doğru çıkacak mı bunlar. :slight_smile:

2 Beğeni

TTH spoiler (sakın açmasın okumayan)

Çok hayvani bir foreshadowing var, hiç bu işleri anlamayan bile çözer sanki. Bunun olacağı kesin gibime geliyor. Rake’in ölümü

1 Beğeni

Bu seride kötü sandıklarımızın öyle olmadığını çok defalar gördüm ama nedense tek sevemediğim ırk K’Chain Che’Malle. Böyle reptile tarzı şeylere uyuz oluyorum belki ondandır.

Gerçi ejderha mızrağında Kang ve dostlarını sevmiştim :slight_smile:

1 Beğeni

Ben severim T-Rex reisleri. :slight_smile: Benim sevmediğim ırk sanırım Forkrullar.

2 Beğeni

Forkrul’dan adam çıkmıyor ya. Bakın ben ırkçı değilim, benim Tiste Andii arkadaşlarım da var. En yakın arkadaşım Jaghut hatta. Ama Forkrul’larda genelde bir sıkıntı oluyor, havasından mıdır suyundan mıdır bilinmez :roll_eyes:

6 Beğeni

Forkrul’ların en iyisi düşman başına reis.

En sevdiğim de Jaghutlar sanırım. :heart:

4 Beğeni

En iyi Forkrul ölü Forkrul’dur başgan.

Jaghut’ları ben de çok seviyorum ya. Adamın dibiler. Mizah anlayışları azıcık acılı ama olsun.

4 Beğeni

İlk üç kitaba bakarak Imass reisler favorim sanırım. Tiste Andiiler de kapışır, depresyon reisler. :smile:

5 Beğeni

Tiste Andii’ler de iyi de, azıcık mıymıntılar sanki beee. Gam yıkmış onları. Imass’lar da güzel de fazla triballer sarmazdı bence. Mesela Imass kankan olsa düğün yapsa batardın gibime geliyor. Bir aşiret tadı var gibi.

4 Beğeni

Imassla hayat zor ya. Jaghut olur ama bak. On numara yoldaş olur, şu sıcak havalarda dahi serin serin gezeriz.

2 Beğeni

Bundan bu kadar emin değilim. :sweat_smile: Uzaktan daha sevimli olabilirler.

2 Beğeni

:skull_and_crossbones::skull_and_crossbones::skull_and_crossbones: Durun daha ilerlemedim seride…

1 Beğeni

Olursa on numara olur hocam. Olması zor gibi biraz ama…

2 Beğeni

Forkrullar bu kitapta gelecekler, chainler de keza. Jaghutlar candır, andiileri seviyorum, edur nötr, liosan çok az gördüm fikrim yok. Imass bazen seviyorum bazen nefret ediyorum. Toblakai candır :))

3 Beğeni
Özet

Uzun zamandır ana düşmanların K’Chain ve CG olmadığını tahmin ediyordum. Bakalım nasıl sonuçlanacak… Hayır FA’lar da biraz sonra ana düşman çıkmazsa şaşırmam :grinning: hatta hiç düşman çıkmasa…

DoD kitabının ilk 300 sayfasını beğendim, beklediğimden çok daha iyi. Çok büyük revelationlar var.

2 Beğeni

Zincirler Hanesi bitti, önceki üç kitaptan daha zayıftı bana göre. Karsa Orlong bir babadır, Trull Sengar ilgi çekti, Tavore umarım acılar içinde geberir, Kalam Mekhar en sevdiğim karakterlerden, Felisin hiç sevememiştim, Gamet anlamsız, Kemancı ve kankaları sıktı, Leoman severiz, Lostara ve İnci keyifli anlar yaşattı. Tiste Liosan ırkını daha fazla görürüz umarım çok ilgimi çektiler. Sıralamam şu şekil 3>2>1>4

3 Beğeni

Üstünüze şu gelse ne yapabilirsiniz ki?

IMG_0230