Arkadaşlar birinci kitapta hala 97. sayfadayım nerede açılmaya başlıyor bu kitap ya? Sürekli sözlüğe dönüp bakmaktan yoruldum
Belli bir yer olmasa da çoğu kişiye göre 300 civarından sonra hikaye daha bir toparlanıyor sanki hocam, daha rahat takip ediliyor.
Benim için 300-350 sayfalarda işler yerli yerine oturmaya başlamıştı. Çoğu kişi de bu konuda mutabık sanırım.
Benim de 250 civarıydı, kişiye göre değişebilir. Eninde sonunda açılıyor siz okumayı bırakmayın yine de. Sabretmek gerekiyor ve beklentiye de girmemek lazım. İyi okumalar
Sen 3.kitabı okudun mu ki ya ???
Ohoooo. Bu arada Berhan 1. kitaptan bahsediyor.
Evet, farkındayım… 4.kitabı okudun mu ?
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.
250 deyince diğerlerine göre az geldi şimdi devam edeyim bakalım umarım sonradan bağımlısı olurum ve diğer kitapları da alırım
Metin var ama okumadım henüz.
Metin mi var? Cümle olarak doğru farkındayım ama nedense çok garipsedim bu ifadeyi
Niye garipsedin ki? Forumda nadir olarak kullanılıyor diye mi?
Ben seriye ancak üçüncü kitabın ortalarında tam anlamıyla ısınabildim. Eğer akıp gitmekten kastınız evrenin dinamiklerini ve karakterlerin bunun içerisindeki işleyişini kafanızda oturtmak ise -bana göre- bu oturma işlemi üçüncü kitapta gerçekleşiyor.
Romanların gıyabında bahsedilirken hep “kitap” ya da “pdf” falan dendiği için sanırım
Arkadaşın mı ? Şimdi mi ? Gidince okursun ya, bende 260’dayım, tartışırız.
O pdf kısmı beni rahatsız ediyor. Çünkü ülkemizde direkt korsan olarak algılanıyor ve kullanıyor.
Anladım, makul.
Bu arada genelde ben legit satın aldığım ekitapların da korsan pdf’ini kullanıyorum. Böylelikle ne paramla rezil oluyorum ne hak yemiş oluyorum hahah.
Tabi epub >>> pdf > mobi, o ayrı bir hikaye.
Çok nadiren de olsa ben de yapıyorum. Kindle’a atıp bakmak için ama ben piyasa da olmayan kitaplar için yapıyorum. Sahip olduğum kitapların önceki hallerinin pdf’si var Allah affetsin. Mesela Zaman Çarkı’nın ilk baskılarının pdf seti var ilk kitapta spoiler verilen bir kısım varmış sonradan düzeltilmiş. Onlara bakmak için kullandığım zamanlar olmuştu.
Bu konu hakkında yorum yapmayı reddediyorum.
Malazan Buzun Anıları
4.kitap spoiler
Bugüne kadar olan en uzun pov’u okuduk (point of view - bakış açısı) Karsa Orlong karakterini bayağı sevdim, umarım uzun ömürlü bir karakter olur.
“Faces in the Rock” bölümü yaklaşık 220 sayfa. Tanrısı Urugal ve Seven Gods’ın kim olduğunu çok merak ediyorum. Gene yeni bir setup ve çok umut vaadediyor. Her nedense, 4.kitabın açılış bölümünü çok sevdim. Bakalım devamı nasıl gelecek…
Not: Torvald Nom’u ya da akrabalarından biri ilk kitaplarda görmüş müydük? Çok tanıdık bir isim. Keeper’da ayrı bir goygoycuydu. Nedense Iskaral Pust’u hatırlattı.