Heheh. Valla hocam bilemedim ben fazla umursamıyorum öyle şeyleri ama size kalmış.
Ben asıl Karsa üçlemesinin devamı ve Walk in Shadow’u bekliyorum ya. Erikson reyiz coştursun bizi.
Heheh. Valla hocam bilemedim ben fazla umursamıyorum öyle şeyleri ama size kalmış.
Ben asıl Karsa üçlemesinin devamı ve Walk in Shadow’u bekliyorum ya. Erikson reyiz coştursun bizi.
O hangi seri (karsa) witness trilogy mi?
Aynen hocam witness trilogy’yi kastetmiştim Karsa diyerek.
Tüm seriyi bitirmeyen açmasın!!
Dolaylı spoiler yedim
demek karsa malazan serisini tamamlıyor… çok beklentim vardı karakterden sevindim :))
Heh. İsminden nasıl olsa anlaşılır (Witness!) diye çok da şeyapmamıştım hocam. Bir de witness’a Karsa trilogy demek baya yaygın bir şey gördüğüm kadarıyla, boş bulunmuşum o yüzden kusura bakmayın hahaha.
Yok ya zaten yan kitapların hepsi olmak üzere bende, elbet arkalarından görürdüm ![]()
Malazanın yan serilerini basmayacaklarını varsayarsak (Bot mesajı girdisi: Seriyi devam ettirmeyi düşünüyoruz ve yan serileri de basacağız fakat henüz bir tarih veremiyoruz) ben Türkçe okumayı planlıyorum fakat yan serileri kronolojide sırası geldikçe orjinal dilinde okusam mı? Yoksa ana seriyi okumayı bitirmeden bulaşma mı dersiniz? Ingilizcem düşük C1 veya yüksek B2 gibi bir seviyede. Seri için yeterli olur mu o da düşündürüyor.
Pdf’sini indirip kontrol etmeniz faydalı olacaktır. Aynı şeyi ben de denedim, yanda sözlük açıkken bile oldukça zorlayıcıydı.
Hocam bu konuda farklı görüşler var. Pek çok kişiye göre kronolojik sırayla okumak gerekmiyor, ben de bunlara dahilim. Hatta ben daha ICE kitaplarının çoğunu okumadım bile. Ana seri bittikten sonra da okunabilir gibi görüyorum ben. Ama kronolojide sırası geldikçe de oluyabilirsiniz size kalmış.
Valla hocam ben ana seriyi ilk okumaya başladığımda C1 sertifikam vardı, bilmediğim bir sürü kelimeyle karşılaşıyordum ama anlamakta hiç zorluk çekmemiştim. ICE kitapları ve witness üçlemesi biraz daha hafifken prequel üçlemesi birazcık daha ağdalı gibi. Buradan pay biçebilirsiniz, ya da @autarch hocamın dediği gibi metne bakıp kendiniz de karar verebilirsiniz.
Hocam benim seviyem C1 ama kişisel olarak B2-C1 arası bir yere koyardım sanırım. Ona rağmen sözlükle falan okuyabilsem de bazen yorucu bir okuma olabiliyor.
Hocam pardon gece gece yazinca seviyeleri karıştırdım. Son yaptığım testte B2(Cepa) çıkmıştı gecen sene. B2-C1 arasi bir şey yani. Ama sizin ve diğer arkadaşların da dediginiz gibi her türlü sözlük lazım sanırım bunu da dikkati alayım.
O zaman ana seriyi bitirip yan serilere bakayım. Bu witness ın kitabı dnrda hala 123tl gözüküyor. Bir tane de yan hikaye kitabı var. Cücük boy olsa da fiyat iyi gözden kaçmasın
Tor re-read kesinlikle kullanmalısınız. Bölüm sonlarında bölüm özeti ve 2 kişinin fikirlerini veriyor. Hiçbir bilgi kaçmaz böylelikle.
Dediğiniz seviyede bir sözlük yardımıyla ara sıra yorucu olsa da okuyabilirsiniz kitapları. Cümle kalıpları, betimlemeler falan bu seviyede zorluk çıkarmıyor çoğunlukla. Ben sadece bazı yerlerde savaş tasvirlerini kelime eksiğim nedeniyle anlamakta zorlandığımı hatırlıyorum ama birkaç chapter sonra alışıyorsunuz zaten. Ortalara doğru sözlüğe de çok gerek kalmıyor. Ben telefondan okudum, uygulamada kelime üzerine basınca direkt çevirisini veren sözlükler vardı mesela. Tor Re-read okuyorsanız zaten anlamadığınız bir şey de kalmıyor ama işte biraz yoğun bir okuma süreci olmuştu benim için. Keyifliydi de tabii.
İkinci kitabı okumaya başladım .Seriye hala ısınamadım eski çizgi filmleri yaparken arka plan sabittir karakteri hareket ettirirler serinin bende uyandırdığı his tam tersi karakterler sabit arka planlar değişiyor şeklinde.Bana göre seride çok fazla palyaço karakter var .Neredeyse tüm karakterler ikicikli .
@nefarrias_bredd ne diyorsun bu sıralamaya?
Heh, kendi sıralamamı arıyordum bulamamıştım like atmışsın hocam şimdi gördüm. Bence güzel sıralama hala katılıyorum hahaha.
Linkteki sıralama da tabi herkesin zevki başka, bire Reaper’s Gale koymayı da anlarım ama Midnight Tides ve Bonehunters’ın hakkını yemişler gibi geldi biraz ![]()
Son kitapların en altta olması üzdü ve seriyi acaba düzgün bağlayamadı mı endişesi oluşturdu
Ama şu da var, 4.kitap 500.ncü sayfadayım, linç yemeyeceksem, 2-4 olay kurgusunun 1-3’ün çok önünde olduğunu düşünüyorum. Sadece 3.kitapta, tahminen, en popüler karakterlerin hikayesi var diye önde sanırım. 2.kitaptan aldığım haz ve duygu seli bir daha zor olur.
3.kitap ağır spoiler
WJ’nin ölümü bile o duyguyu tam yaşatamamıştı.
Hocam esasında 9’un genelde sonlara yakın olmasının sebebi aslında yarım kitap olması diye düşünüyorum. Kral son kitabı makul bir yerden ikiye bölmüş, iki parça halinde yayınlamış. 9 o yüzden alıştığımız bütüncüllük olmadan biraz sönük kalıyor gibi. Sonu bence düzgün bağlanmıştı şahsen, 10. kitap da genelde ortalarda olur bu tür sıralamalarda.
Valla hocam ben 2. kitabın sonundan yediğim yumruğu daha herhangi bir medyumdaki kurgusal eserden yemedim (Belki ilk oynayışımda Dark Souls’un sonu? Beelki ikinci izleyişte bir şeyler “click” ettikten sonra Evangelion?). O zaten zor biraz heheh. Şahsen 3. kitabın favorilerim arasında olmasının sebebi biraz sevdiğim karakterlerin ön planda olması, ama sanki daha çok hikayenin beni ordan oraya alıp götürmesi, her köşebaşında ilginç bir şeylerin beklemesi, genel olarak macera hissi, vesairedir diye düşünüyorum. Biraz bu açıdan Breath of the Wild oynar gibi bir kitaptı o hahaha.
Bizle de paylaş hocam kaybittik yolumuzu.