Absurd rakamlara gelirsek bende kobo var malazan 10 in 1 kitabım var icinde direk ona başlarım Aslinda orjinal dilinde okumak lazımda işte malazan gibi bir seride de kafayı çeviriyle çok yormak istemiyorum
Kesinlikle ingilizce seviyesi yeterli ise ingilizce okunmalı. Hem bu seri başlandıktan sonra 3-5 sene beklenebilecek bir seri değil. (Unutursun veya beklemek istemezsin) Ben 4’ün sonuna yaklaşıyorum, 2’de bu mu olmuştu yaw dediğim yerler olsu ki artık tamamen TOR re-read ile ilerliyorum. Zamanında @isos81 hocam uyardı ama dinlemedik…
@Artorias genel olarak katılmakla beraber, hayat devam ediyor. Kitaplarla ilgili bu cümleni geçen senede diyorduk ama bir şekilde alıyoruz. Ama usd/try hakikaten 27-28 lere gelirse, Malazan’da biter, şirketin kendisi de. Ama tabi kur 5’kende 17 ikende bu cümleleri kurduk, 14 Mayıs sonrası bir rüzgarla işler kısada belki sektöre yarar.
Ama senede 3 kitap politikası kesin gerçekleşmez. Veya ciltli baskılar devam etmez.
İnsanlar belirli bir alım gücüne eriştikten sonra o kazanımları kaybetmek istemez. Normali de budur. Sen ben yine alırız kitapları ama eskisi gibi huzurlu bir şekilde alamayız. Seçimden sonra umarım her şey çok güzel olur.
An itibari ile, fanlar tarafından genellikle ilk 4 en iyi kitap arasına sokulsa da, diyagrama göre serinin en bağımsız kitabına geçiş yapmış bulunmaktayım.
Beşinci kitabın kahramanlarını da seveceksin inan))
Beşinci kitapta, kurguda gördüğüm net en harika ikililerden biri var, hahah.
Sadece o ikisi de değil, gerçekten çok iyi bir sürü karakter var yahu.
Dün gece bir başlayayım dedim ama hızlı geçiş oldu, kafa kaldırmadı. Bugün devam
@nefarrias_bredd kesin vardır hocam, zaten çok kişi hep ilk 4’e koymuş bu kitabı. Ama hocamı cesaretinden takdir ettim, bir anda bambaşka kıta 100 bin yıl önceye gitmek falan.
O kadar eskiye gitmiyor hocam, okudukça timeline’ı siz de oturtursunuz oturduğu yerleri de ben spoil etmeyeyim şimdi, ama o kadar da eski zaman değil
Az abartı olacak tabi ki :)) reis İcarium’u hiç göremedik önceki kitapta gözler yaşlı…
Bir süredir bu detayı arıyordum, eline sağlık like bile almamış üzüldüm
Ben bu seriye yeni girmeye karar verdim de 2 sorum olacaktı, birincisi seriye direkt 1.ciltten mi başlayayım yoksa öncesinde başka seriler kitaplar vs. okumam gerekir mi? İkincisi de ben bu serinin ciltli versiyonunu aldım ancak sadece 1 kitap jelatinli geldi (sanırım ikinci ciltti) öbür ciltlerde jelatin olması gerekiyor muydu? Ona göre iade edip başka siteden almayı düşünüyorum.
Steven Erikson’un yazdığı 10 kitabı sırasıyla okuyup, yan kitaplara geçilmesi gerekir, aksi can sıkar gibi. Jelatin sadece 2.kitap ciltli de var diğer kitaplarda bulunmamaktadır.
Malazan Book of the Fallen – Steven Erikson
Gardens of the Moon
Deadhouse Gates
Memories of Ice
House of Chains
Midnight Tides
The Bonehunters
Reaper’s Gale
Toll the Hounds
Dust of Dreams
The Crippled God
Çok teşekkürler bilgilendirme için.
İkinci kitapta harita hediye olduğu için jelatin kaplı yaptı ithaki. Ama her üç kitapta da ayraç hediyesi mevcut. Onları da jelatinlerseler güzel olurmuş aslında, jelatinsiz 1 ve 3 . kitapların ayracı var mı diye kontrol edebilirsiniz yani .
Garip bir şekilde 1-3’ten çıktı ama 2.de göremedim eve gidip bakayım öyleyse, çok teşekkürler.
Steven Usta, Mart 2023’de yaptığı bir söyleşide, masaya film veya dizi yapımını koyduklarını ama kapsamının genişliğinden dolayı kısa vadede projenin rafa kalktığını söylemiş. Ama uzun vadede kesinlikle istiyorum, takipçisi olacağım diye de eklemiş.
- Ay Bahçeleri
- Ölümhane Kapıları
- Buzun Anıları
- Zincirler Evi
- Geceyarısı Gelgitleri
- Kemik Avcıları
- Azrail Fırtınası
- Tazı Çanları
- Rüyaların Tozu
- Sakat Tanrı
Şaka bir yana, Azrail doğru olmaz çünkü Azrail İbrahimî dinlere özgü bir melek. İngilizcesi Azrael. Steven Erikson o doğrultuda bir şeyler isteseydi kitabına Azrael’s Gale adını verirdi.
Bu sebeple Reaper’ı da Türkçeye başka türlü çevirmek gerekli. Azrail olmaz, Ölüm Meleği de olmaz. Hasat veya Hasatçı daha uygun.
Nefarrias’ın önerisi bence gayet güzel.
HAH! Sesli güldüm hocam buna. Saygılar.
Ayrıca bunu yazdığımı unutmuşum ya. Şimdilik 1/3 gidiyormuşum ben.