Malazan Book of the Fallen

On bir gün sürdü aslında, çabuk bitmedi :smile: Evet, şahsen ben sonlara doğru çok heyecanlandım. Fenaydı. Son 200 sayfada bu durum artarak devam ediyor :slight_smile: Keyifli okumalar :blush:

3 Beğeni

Karsa ve Ganoes sanırım en fazla gelişen karakterler olabilir. En başta zaten özellikle sevilmesin diye uğraş verilmiş, bunun altında da gelecekte görülecek sebepler var.

4 Beğeni

Youtube ta soyle kisa bir video gordum cok hosuma gitti. Daha once paylasildi mi bilmiyorum. Bu kadarlik bi sahne bile beni heyecanlandirdi. Filmi yapilsa demek kalpten gidecegiz :smiley:

4 Beğeni

Filmi yapılması imkansız bir seri bana göre. O kadar çok ayrıntı ve karakter var ki hangi yapımcı şirket bunun altından kalkabilir bilemiyorum. Senaryo konusunda kafada soru işaretine gerek yok ama yapımcı şirket ve Steven’ın görüşleri uymaz bundan eminim.

5 Beğeni

Büyük fantastik serilerin çoğu iyi kötü sinema ve tv ye uyarlandı son yıllarda. Sıra Malazan’ a da gelir illa ki. Artık cgi işleri de çok maliyetli olmaktan çıktığı için görsel olarak yapılmasında bir engel yok bence. Senaryo olaraksa; tabi sinemaya uygun hale gelmesi lazım kitaptaki tüm hikaye ve karakterleri alırlarsa çorba olur. Materyale saygılı büyük bir yapım şirketi kancayı takarsa hallolur hepsi. Yazar da hayatta sonuçta senaryo işlerinden anlayan biri. Uygun bir sadeleştirme yolu bulunabilir. Güzel görsel efektlerle Pale kuşatması ile açılan bir sinema filmi… off tüyler diken diken :smiley:

1 Beğeni

Yakın zamanda Erikson adaptasyon için görüşmeler oldu dedi. Ama o görüşmelerden bir şey çıkması için daha çok zaman var maalesef. Hiçbir eseri adapte edilmemiş ve adapte edilmesi de nispeten daha kolay eserler yazmış Sanderson bile daha yapım aşamasına geçemedi halen daha, ki bu yıl adaptasyon aşamasına geçmeye çok yaklaşmıştı.
Sanderson eserlerinin daha çok canlı aksiyon yapılmasını istiyor, animasyon tarafına meyilli değil. Erikson’ın bu konudaki fikri nedir bilemiyorum ama çizgi dizilerin yükselişte olduğu şu dönemde Malazan’ın adaptasyona en yakın hali ancak çizgi dizi olabilir. Canlı aksiyon için önünde çok uzun bir yol olduğunu düşünüyorum.

4 Beğeni

Malazan uyarlamalarından Allah’a sığınırım. Beni imana getirebilecek nadir şeylerden biri sanırım bu olay. Bütün pantheonlar bizi korusun. Soluma üç kez tükürüp etrafıma tuz halkası da yapacağım birazdan.

2 Beğeni

TV serisi yapılırsa animasyon yapılsın, lütfen ve de yalvarırım :pray:

2 Beğeni

Dizi falan değil de direkt filmi yapılsın, film serisi olsun :pray: :smiley:

Bilemedim hocalarım bence şu sıralar zamanın ruhu çok sıkıntılı :sweat_smile: Düşünsenize Anomander Rake’i eskimo kökenli trans bir strong womanTM bireye oynatıyorlar, Crippled God sakat değil (senaristle röportaj yapıyorlar “sakatlığı kötülerle özdeşleştirmek istemeyiz” diyor adam). Kitaptaki insan karakterlerin yarısı zenci, güzel denen karakterlerin çoğu “alışılagelmiş” güzel değil halihazırda zaten. Senariste belirtildiğinde “tam da bu yüzden bu uyarlamayı marjinal grupların sesi yapmaya karar verdik” cevabı alınası bir gerçek.

8 Beğeni

En iyisi filmi biz çekelim. Kayıp Rıhtım Entertainment sunar :slightly_smiling_face:

Şöyle bir şey çıkartırız bence, denemek lazım :joy:

1 Beğeni

İlla ki çekilmek istenip çekilir ama ortaya @nefarrias_bredd’in de sakındığı durumlar çıkacaktır. Şu an ya da önümüzdeki bir 10 seneden ben umudumu kestim mesela. Çok kaliteli ve içi dolu diyebileceğimiz çok fazla yapım gelmeyecektir. Gelenler de Malazan kadar dolu dolu şeyler değildir. Malazan yapı olarak bana göre sinemaya zor uyarlanır. Uyarlansa da seriyi okuyanların değil %99’unu %100’ünü memnun etmez. :smiley: :smiley:

3 Beğeni

Dizi olursa HBO’ya gözüm kapalı güvenirim. Film olursa da Denis Villeneuve abim çekmek isterse ona da kefil olurum.

Gerisi işine bakabilir.

3 Beğeni

Game of Thrones 7-8. sezonları hatırlatmak isterim hocam.

Uyarlamalar için çok çok karanlık zamanlardan geçiyoruz gerçekten :melting_face:

Denis Villeneuve reyizin hiç bir filmini izlememişim ama ona özel bir şey diyemedim şimdi :thinking:

2 Beğeni

Dune’u tanımlayan çoğu unsuru yok etti.
Bence Malazan’ı yapmasına hiç gerek yok. Dune’u aksiyon bilim kurgu filmine cevirdi, içerisindeki felsefe ve politika unsurlarını hiç yansitmadan dümdüz bir aksiyon filmi yaptı.

Ki direktte uyarlama yapılmasına da hiç geregi olmayacak bir yapit, Dune. Jodorowsky tarzı kendi yorumunu baskın hale getirip benzersiz bir işte cikarilabilir.

2 Beğeni

Kötü bir ornek. O anlarda kitabı geride bırakmışlardi. Buna verilecek en iyi örnek 2s’den sonrası. Direkt kitabı daraltip daha basit ve cok yuzeysel bir hale gitirmislerdi.

1 Beğeni

GoT’da son sezonlar hiç yaşanmamış gibi davranıyorum ben. Mükemmel başlayıp ikiz dingillerin kontrolü tamamen eline almasıyla felaketle sonuçlandı. Bunda G.R.R Martin’in de büyük suçu var. Liyakat çok önemli bir şey. Ne yazık ki bu kanka kayırmaca işi tüm dünyada her sektörde var. Lotr ve WoT’un senaristleri misal olarak en büyük örnek olarak gösterebilirim.

Bu örnekler d&d kardeşlerden daha vahim örnekler aslında. Çünkü bunların elinde bitmiş eserler var. Kibir işin içine giriyor. Ben daha iyisini yaparım, yazarım. Yok efendim günümüze uyarlarım. Tolkien, Robert Jordan görse duygulanır gurur duyar falan diye açıklamalar yapıyorlar.

Denis üstadın ben kötü filmini görmedim hocam. En kısa sürede bir şans ver bence. Dune çok güzeldi bence sabırsızlıkla devamını bekliyorum. Arrival keza müthiş iş.

2 Beğeni

Felsefe, politika, toplum mühendisliği, sosyoloji, din, çevre mühendisliği…Dune tüm bu unsurların tamamı ve çok daha fazlası. Kitabın her sayfası tek tek film olsun, izleyelim, bende çok isterdim ama gerçekçi olmak gerekirse bir film de bunlar nasıl işlenebilirdi ? Emin değilim. Belki biraz daha film içerisine serpiştirilebilirdi. Ama bir uyarlama tüketildikten sonra insanlarda orjinal içeriği de tüketme isteği uyandırıyorsa, bence başarılıdır. (Bunu veya çok benzeri bir sözü Can Sungur söylemişti sanırım.) Dune filmi de bu etkiyi yarattı bence.

3 Beğeni

Acaba son iki sezon tam olarak George R. R. Martin’nin istediği gibi oldu da insanlar beğenmediğinde suçu yapımcılara mı attı ? Sonra koşarak eve gidip son kitabı yakıp yeniden mi başladı ? Zira kendisi bir türlü bitiremiyor :slight_smile:

2 Beğeni

Universal Studios tan film serisi olarak geliyor. Yonetmen Christopher Nolan. Kendisi de buyuk bir Malazan hayraniymis eskiden beri. Erikson la beraber yaziyorlar senaryoyu. Film Dark Knight i bile geciyor. Imdb puani 9.5…
Sonra uyandim iste :smiley:

1 Beğeni