Yalniz İthaki keşke The Kharkanas, Path to Ascendacy serilerinide basa. Bunlar da Malazan evreninde geçen başka seriler.
Hocam öncelikle hoş geldiniz. Bu forumda Malazan seveni sevmezler, aman diyeyim.
Şaka bir yana, 10 ana kitabı okuduğunuzu varsayarsak, ben ve @HamdemitAbi ile birlikte serinin tamamını okuyan 3. kişisiniz. Halihazırda @Aspergerian ve @muaet da okuyorlar İngilizceden. Tabi bunlar benim bildiklerim, haber vermeden veya yazmadan (veya gözümden kaçan) varsa bilemeyeceğim
Biraz kendinizi tanıtsanız? Yurt dışında mı yaşıyorsunuz?
Ruh ikizim olabilirsiniz.
Ben podcastleri dinliyorum ama henüz HoC’e gelmedim o yüzden dinleyemedim. Ama yukarıda @JrThoth’ın da dediği gibi yayın evi nasıl para almış kaçmış olabilir ki? Zamanında Beyaz Balina haklarını aldı, çevirisini de yaptırdı ama kitaplar hiç basılmadı. Şimdi İthaki 2021’nin ilk çeyreğinde kitapları basmaya başlayacak diye ümit ediyoruz (Normalde Kasım 2020 diyorlardı ama pandemi sebebiyle ertelendi).
Seride o kadar çok karakter var ki birinden bahsetmek diğerine haksızlık olabiliyor. Yine de yukarıda bir yerlerde ben birkaç sevdiğim karakterden bahsetmiştim. Başka var mı sevdiğiniz karakter?
Harika haber.
Hocam bir virgül koymadın diye cümleyi anlamak için 3 kez okumak zorunda kaldım.
Giri sayısı aldatmasın, 2 hafta önce tamamını ikinci kez okudum ve rahatça söyleyebilirim ki girilerin yarısı “Hangi yayın evi basacak” goygoyundan ibaret. Ama tabi okuyan/okumayan oranına bakarsak bu da gayet doğal.
Kim kazanır hocam?
Hocam bismillah. İthaki önce 10 ana kitabı bassın da bunlar olmasa da olur. Kharkanas zaten ana dilinde bile az sattığı için üçüncü kitabı ertelenmiş bir seri. Path to Ascendancy’nin yazarı ise ICE ve her ne kadar kendini geliştirmiş olsa da ICE bir Erikson değil.
@isos81 adlı üye Malazanla ilgili bir daha konuşmayacağım diyip daha sonra bunu görmezden gelerek yorum yaptığı için 5 dakikalığına susturulmuştur.
Önce @Muhammed_Deger için geldiler sesimi çıkarmadım, sonra @isos81 için geldiler sesimi çıkarmadım. Benim için geldiklerinde…
@isos81 Malazancılara uygulanan bu baskılara, sansürlere bir şey yapmamız lazım iso’cuğum. Ben tüm fanların ve potansiyel okurların listesini çıkarayım, günlük sayım yaparız. Başka başlıklarda da tek görünmemeliyiz mazallah ! Zor günler bizi bekliyor.
İşte birlik beraberlik, işte aranan ve özlenen Bridgeburners ruhu. Biz bir olduktan sonra bizi Kallor bile yıkamaz.
Forumun sıhhati için konu 5 dakikalığına kapatılmıştır.
Bir basılmaya başlasa hemen aranıza katılacağım da işte. Bekliyoruz
Pandemi biter de bizler rahat rahat kitap fuarlarına gidebilirsek büyük kitap fuarlarından birisinde sürpriz yapabilirler. Umarım Ankara kitap fuarında görürüz kendilerini. Tabii beklediğimize değecek kıvama geldiyse…
İşimiz fuara kaldıysa yandık Allah yandırma bizi.
Sanki biraz öyle gibi duruyor.
2021’de böyle geçer artık. Malazan yeni yılın ilk aylarında gelecektir. İthaki hızını aldı artık. Çok iyi gidiyorlar. Ocak ayı bile olabilir.
Erken çıkması pek umurumda değil aslında. Basım kalitesi iyi olsun ve seriyi yarım bırakmasınlar. Ayrıca çevirisi agape ve özgür’ü tatmin etsin benim için bu kriterler çok önemli.
Tabii yukarıda saydıklarımı hallettilerse erkenden raflarda yer almasını isterim.
Özgür ve ben birleşince ortak noktada “tamam” dediğimiz bir kitap bulmak zaman zaman zor olabiliyor. Delidolu, Çınar gibi yayınevlerinde ortak noktada buluşabiliyorken diğerlerinde yollarımız ayrılabiliyor. Zaman zaman ikimiz de “olmamış bu ya!” derken zaman zaman da bakış açılarımızın farklılığından ortak paydada buluşamıyoruz. Özgür “yılankavi” yolları sevmezken ben bayılıyorum fakat ikimiz de “mürekkep bir yolda” yürümek istemiyoruz. Her şeye rağmen fantastik denildiğinde “kıvrım kıvrım” yollar bana uymazken Özgür’ün yolu bu yollar oluyor. Nihayetinde anlaşamadığımız konusunda anlaşıyoruz.
@Ozgur
Yine aklımda o çelişki; basılarsa devam eder mi alsam mı, yarım kalabilir almasam mı? Bir de bu denkleme kitap fiyatlaının sürekli arttığı eklenince çelişkiden çıkıp paradoksa doğru gidiyor.
Hocam kıskanıyorum vallahi sizleri. Daha ilk defa okunacak bir sürü kitabınız var, hahah. Ejderha mızrağı ise içimde bir yaradır, bana öyle geliyor ki en çok zevk alacağım yaş aralığının sonlarında keşfettim onları: sadece bir kaç kitabından tat alabildim. Kadim kanunlar da iyidir. Bana pek hitap etmemişti ama yine de okumuştum.
Quick Ben kazanırdı diyorum, hah!
Ayrıca r/dust_of_memes’in köpeğiyiz
Ben arkadaş grubuma okuttum… Göndermeleri anlıyolar… Saadet hocam.
Her kitabı kaç kez okudum Hood bilir. Sürekli reread atıyorum, allah affetsin.
Yok ya, lisedeyken 3 arkadaş gaza geldik dedik ki üniversiteye Japonya’ya gidiyoruz. TOEFL hazırlığı olsun diye paraları birleştirdik gittik sahaflar çarşısından rastgele bir seri aldık (Videssos serisi, öneririm bu arada) sırayla elde sözlük okumaya başladık. Sırayla derken birimiz 1-2-3 diye birimiz 3-1-2 diye birimiz 2-3-1 diye haha. Japonya işi yalan oldu (annem gitmeyeyim diye nasıl dua ettiyse o sene başvuracağımız okulun olduğu şehirde tsunami+nükleer felaket oldu) ama orijinal dilde fantastik kurgu işi çok sardı, devam etti öyle.
HEPSİ. Mallick Rel ve Korbolo Dom hariç. Amerikalıların da dediği gibi, “Fuck Mallick Rel”. Ama olağan şüpheliler (Rake, Trull, Kruppe, Ganoes, Tavore, Tehol vs.) hariç Hellian favorim diyebilirim sanırım. 10/10, onbaşısı olurdum.
Ne güzel! Ben de reread için Türkçe baskıyı bekliyorum.
Bundan daha şerefsiz bir karakter fantastik dünyasında olmayabilir.
Ben de Itkovian ve Beak diyeyim o zaman.
Son olarak, madem zaman çarkı okudunuz, bir karşılaştırmanızı alırız.
Yorumu yeni gördüm ve okuduğumdan beri gülüyorum. Umarım beğenirsiniz. Sizin aynı paydada buluştuğunuzu görmek isterim.