Malazan Book of the Fallen

@nefarrias_bredd hoş geldiniz. @isos81’in de dediği gibi henüz bitirmedim, hâlâ okuyorum ^^ Şu anda The Bonehunters kitabındayım. Şimdiye kadarki favori karakterim Itkovian. Değişeceğini de sanmıyorum :smiley:

3 Beğeni

Bu başlık tehlikeli, beklentiyi çok yükseltiyor…

1 Beğeni

Ben takibi bıraktım başlığı. Valla hayalkırıklığı olacak yoksa gibi hissetmeye başladım. Kesin karton kapak gelir ya. Yandık :frowning:

1 Beğeni

Resmi kapak değiller ama güzel artwork. Discworld de var. Bakalım beğenecek misin? :slight_smile:

Malazan book of the fallen – Marc Simonetti Shop

Umarım böyle olmaz. Düşünsenize 8 kitap basılıyor ondan sonra Malazan dizi olacak haberleri çıkıyor ve kitapları diziyle beraber çıkarmak için 9. ve 10. kitapları ertelemeye başlıyorlar. Kitapların çıkması 3 yıl sürüyor.

Bence bunlar güzel ama afiş olarak filan. Poster gibi… Satış açısından bence çok detaylı. Uzaktan bakıldığında o kadar çarpıcı durmayacaktır. :slight_smile:

Bunlar Fransız basımının kapakları aynı zamanda. Bence ‘‘Midnight Tides’’ için olan enfes.

Ama ben klasiklerden yanayım hala:

Kapak + isim kombinasyonu beni cezbetmişti ilk gördüğümde.

4 Beğeni

Mat selefon olunca böyle göz alıcı durmuyor ya… Bir de çizik çizik oluyor, çok sinir bozucu. İnşallah parlak selefon kaplama olur.

Bu kapak çok güzel evet. Bu da bence gayet güzel.

image

Ama şu çok kötü değil mi ya. :sweat_smile: Üstelik ciltlinin kapağı diye biliyorum.

image

2 Beğeni

Şu çatıdaki ikili tahmin ettiğim ikili mi :smiley: Bir koyun yünü çayınızı alırım.

1 Beğeni

İlk kapağa bakınca insan Witcher sanıyor. :sweat_smile:

Şömiz, kapak olarak gelse daha hoş gibi sanki.

1 Beğeni

Aslından gayet mantıklı benzetme. Anomander Rake Michael Moorecock’un Elric’inden esinlenilmiş. Witcher da Elric’in çakması zaten.
@muaet Aynen, Letheras’ın en iyi uşağıyla çulsuz dahisi…

2 Beğeni

Bende zaten 2 set var (1.5 aslında), keşke ciltli gelse de 2 set daha alsam. :smiley:

@HamdemitAbi Çulsuz dahinin kıyafeti olmamış ya, battaniye beklerdim ben. :slight_smile:

1 Beğeni

Ankara, İzmir, İstanbul kitap fuarlarından birisinde olabilir diye düşünüyordum. Aralarında en büyüğü İstanbul olanı ama onunda tarihi takvimin sonunda olduğu için olmaz. Elimizdeki en yakın tarih Ankara kitap fuarı. Fuarların iptal olduğunu bilmiyordum eğer iptal olmazlarsa Şubat ayında Ankara kitap fuarı oluyor diye hatırlıyorum. Burada boy gösterebilirler diye fikir yürütmüştüm. İnternetten kitap ön siparişte diye duyuracaklarını düşünmüyorum.

Seri kaç sene önce çıkmış doğru ama ülkemizde bu seriyi bilen sayısı 2 elin parmaklarını geçmiyor. Bu kişilerden bir kaç tanesi de bizim forumumuza üye. :smiley: Fantezi edebiyatımız zaten çok zayıf insanlar pek ilgi göstermiyor. Ülkemizde en çok satan fantastik kitaplarının şunlar olduğunu düşünüyorum Harry Potter, LOTR, Kral Katili Güncesi, Brandon Sandersonlar ve listenin sonunda da Zaman Çarkı vardır. Belki bunca yılın sonunda HP kitapları toplamda 500-600 bin adet satmıştır. Zaten fazla satmayacaktır belki Zaman Çarkına göre daha fazla star ama öyle aman aman bir başarısı olmaz.

Yakın tarihte film ya da dizi gibi bir projesi olursa onun gazıyla bir şeyler olurdu ama ufukta öyle bir şey de olmadığı için. Var güçleriyle reklam ve tanıtıma yoğunlaşacaklarını düşünüyorum. Bunun içinde kitap fuarlarından birisini kullanırlar demiştim ama malum pandemi şartlarını bir an için unuttum. Ayrıca kitapların kapak tasarımlarını ben hiç beğenmedim. Umarım çok daha güzel çizimlerle karşılaşırız.

@Ozgur Cihan Karamancı’nın çeviriyor olması çok iyi. Ben kötü işine daha rastlamadım, umarım da rastlamayız.

1 Beğeni

Hocam bu biraz tavuk-yumurta dilemması gibi. 80 milyonluk ülkeyiz zaten, aktif okurluk yapan kesimin oranı belli, bu oran içerisinden fantastik kurgu takip edenler belli, bu kitlenin içinden spesifik şeyleri sevenlerin (grimdark gibi) oranı belli. 80 milyonu bu kadar altkümeye bölüp yayıncı payını falan da çıkarınca zaten kaç tane fulll-time fantastik yazarını besleyebilirsin ki? Kaldı ki Bakker gibi yazarların dil itibariyle hitap ettiği insan sayısı 1.5 milyar, o bile son kitapları zar zor bastı.
Diğer taraftan bu eser kıtlığı okuyucu kitlesi yaratmanın da önünde bir engel. Resmen kısır döngü.

Çeviride işin matematiği biraz daha lehine kayıyor, malazan yaklaşık 12 yıllık emekle, dolar yakan biri tarafından yazıldı ama bir kaç yılda tl yakan biri tarafından çevirilebilir. Ayrıca bir çevirmen birden fazla altkümeye hitap edebiliyor vsvs. Ama bu durumda bile yayıncının ve çevirmenin ayakta kalması baya zor aslında.

Bu açıdan bakınca Harry Potter, Game of Thrones gibi eserlerin önemi aşırı büyük hale geliyor; gelgiti herkes için yükseltip hedef kitleleri genişletiyorlar.

Ayrıca malazan gibi kült eserlerin avantajı sürekli onları öven fanatik hayranlarının olması. Ben İthaki olsam şahsen sanırım reklama fazla abanmazdım. Bu kadar polarize edici bir eserin reklamını herkese yapmak biraz riskli gibi geliyor; reklamlarla sevenden çok sevmeyene ulaşacağın kesin ve word of mouth avantajını çöpe atabilir bu durum. Ben böyle bir eseri sevebilecek insanların yoğunlukta olduğu mecraları haberdar etmeye öncelik veren dar kapsamlı bir kampanya takip eder, biraz daha word-of-mouth pazarlamaya bel bağlar, bu işe uzun vadeli yatırım gözüyle bakardım gibi geliyor.

Ama tabi yayıncılık sektörüne hiç vakıf değilim, konuyla ilgili bilgim çok çok kısıtlı, aslında tamamen uyduruyorum vs. vs. :roll_eyes:

3 Beğeni

Hocam kusura bakmayın yeni gördüm. Zaten önce ilk 10 kitap basılsın ondan sonra basılsın. Kharkanas serisine gelince l, Erikson Malazan’ın devamını yazdıktan sonra final kitabını yazacakmış. Ben Reddit’in yalancısıyım Kharkanas biraz fazla şiirsel olduğu için yurtdışında sevilmemiş. Şahsen her serinin devamının basılmasından yana değilim ama Malazan büyük seri bayılacaksa tüm kitapları ile basılmasını isterim.

Est. Şimdi şöyle, Erikson Kharkanas’ı yazmaya başlıyor ve 2 kitap yazıyor. Ama satışlar istediği gibi gitmeyince yayıncının da isteği ile ara veriyor. Bu arada Kharkanas Malazan’dan binlerce yıl öncesinde geçiyor.

Ara verdikten sonra yeni üçlemeye başlıyor, bu yeni üçleme de Malazan’dan 10 yıl mı 100 yıl mı ne sonrasında geçiyor. Serinin ilk kitabını editörüne verdikten sonra (yanlış hatırlamıyorsam), tekrar Kharkanas’a dönüyor. Kısacası Kharkanas’ın son kitabı şu anda yazılıyor.

Keşke hepsi çevrilse ama çok zor. 10 ana kitabın akıbeti bile belli değil, forumda tamamlanmayacağına inanan sayısı az değil. Dilerim hepsini görebiliriz.

3 Beğeni

Ithaki’nin yarım bırakacağını sanmıyorum. Zaten Alican Saygın Ortanca bu serinin çok satmayacağını ve belli bir kesime hitap ettiklerini bildiklerini o yüzden satış anlamında çok beklentileri olmadıklarını söylemişti.

2 Beğeni

İthaki olaya iyi niyetli ve gerçekçi yaklaşsa da bir hayır kurumu değil, garanti gözüyle bakmamak lazım tabi.

Yalnız Steven Erikson’un geçenlerde yazdığı facebook gönderisini okuyan var mı? Adamı editörü falan çok üzmüş bu Kharkanas muhabbetinden dolayı, okuyan toplam 63 kişiye adıyorum son kitabı falan diyordu.

2 Beğeni

Birkaç ay önce yayınladığı Kharkhanas’ın üçüncü kitabı ile ilgili olan bilgilendirmeyi mi diyorsunuz? Orada çuvaldızı kendine batırıyordu bence. Birkaç bin yıllık farkı yeteri kadar özenle ele alamadığından bahsediyordu bu nedenle pek çok araştırma yaptığından ve üçüncü kitabın yazım stilini bayağı değiştireceğinden söz etti. Şahsen ben ikinci kitaba başlamamıştım ama bunu duyunca sırf üçüncüyü okumak için listeme tekrar ekledim :grinning:.