Malazan Book of the Fallen

+1 :smiley: Ne zaman yapıyoruz? :smiley:

Var hocam, hatta burada da paylaşmıştım. Sizi yormayayım aramakla, ahan da burada.

Edit: #1 fan diye biraz torpil yaptırdım kendime, kızmazsın umarım. :angel:

1 Beğeni

Wow. Just wow. Hasetimden her an çatlayabilirim hocam :frowning:

Number one fan in Turkey demiş. Kral himself demiş. :frowning:

1 Beğeni

Teşekkürler hocam, sana da alalım. :slight_smile:

Ya bu aklıma takıldı. Bunu yaptırabilir miyiz gerçekten? Yani ticarı ya da ne bileyim yasal olarak bir engel var mıdır? @HamdemitAbi de katılırsa, 3 set yaptırırız. :slight_smile:

IANAL ama orijinal kitapları kaynak olarak kullansak ve satmasak bi sıkıntı olmaz bence. Kendimiz bastirmayacaksak isler biraz zorlasiyor gibi ama.

Hypothetically, ikişer kopya alırsak arkalı önlü sayfaları yanyana koyup tek yaprağa 8 sayfa koyulacak hale getirebiliriz.

Yapmamiz muhtemelen aylar alirdi, sonuc da biraz les olabilirdi ama. :roll_eyes:

1 Beğeni

Malazan daha sert bir kitap o yüzden dedim. Çok vahşi katliam sahneleri var diyorlar. Gerçi o sahneleri kırpabilir ya da değiştirebilirler.

Edi: Bence ithaki ilk kitabı basıp devam kitaplarını 30 yılda basacak. Ne yazık ki ithaki böyle bir yayınevi. Bu arada ıthaki’nin seriyi yarım bırakacağını sanmıyorum(satışlar çok çok düşük olmaz ise elbette) Sırf en büyük fantastik kitabı biz bastık diyebilmek için bile basarlar. Adamlar kendilerini türkiye’nin en iyi yayınevi zannediyorlar :grinning::joy:

1 Beğeni

Ağzımıza bir tutam bal çalıp yok bahara çıkacak ,yok yaza yetişecek ,fuarda görücüye çıkacak,çevirmen depresyona girdi ,kapağı yapan grafiker kör oldu,dolar yükseldi,kağıt fiyatları arttı , çevirmek çok zor öyle acayip bi şi yani bahanelerinden daha kitap gelmeden ,çevrilmeden kamuoyu yaratmakmı denir ,pazarlama stratejisimi buralarda doğmamış çocuğa bir şeyler biçtiren tüm yayınevlerine burda şahsım adına hayırlı işler dilemiyorum.
Not :Tolkien’i( Hobbit vardı sadece Yüzüklerin Efendisi efsaneydi harbiden ,yoktu bilmiyorduk)lise İngilizce’siyle Beşiktaş’tan aldığım fotokopilerden okumaya çalıştım linç edip sövmeden önce bilesin istedim.

2 Beğeni

En geç Haziran ayında çıkacağını duydum arkadaşlar. Çıkmazsa şaşırır mıyız? Tabiki hayır.

Kitabın fiyatı grafikerin ameliyatı ile birlikte 150 lira.

5 Beğeni

Yazayım da sonra içimde kalmasın. Bir de umarım editörlük kısmına da önem verirler. İthaki’nin belki de en özensiz davrandığı nokta editörlük kısmı.

Editörlerin Udemy eğitim masrafı için de ek bi’ 25 lira eklesinler.

5 Beğeni

Fuar bekliyorlar. Haziranda pandemi belası devam ederse haziran zor. Benim ön görüm 2021 Kasım (Tüyap).

Son okuma için bana verirlerse endişe etmenize gerek kalmaz. :slight_smile:

4 Beğeni

Şöyle bir süreçte sırf yayınlamak için fuar bekliyorlarsa biz daha çok bekleriz. İkinci dalga gelecek mi, pandemi süreci 2022’yi mi bulacak muhabbetleri dolaşırken Malazan’ı umarım eskitmezler. Ve umarım o kadar bekletmeye değer bir çeviri yapılır. İthaki’nin bazı çevirileri çok özensiz oluyor. Malazan gibi bir seriyi çevireceklerse sağlam çevirmene teslim etmiş olmaları gerekir.

1 Beğeni

Çevirmen Karamancı, bana kim olsun diye sorsalar aklıma ilk gelecek iki üç isimden birisi. Ben çeviriden yana çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Fuar beklemeleri de gayet doğal. Bu kadar emek harcanmış ve bu kadar maliyete katlanılmış bir seri var ortada ve satacağının da garantisi yok. O yüzden biraz da Ithaki gözünden bakmak gerek diye düşünüyorum.

3 Beğeni

Buna ben de katılıyorum. Olabilecek en mantıklı yöntem bu bence de. Malazan şuanda piyasada üstlenilecek en zor iş sanıyorum. Zaten haberini almış takipçilerdense başka kitleleri de hedeflemek çok normal değil mi? Ben çıkmaya başladığı andan itibaren olabilecek en kısa sürede ve özenli bir şekilde basıldığı sürece ilk olarak ne zaman çıktığına sadece duygusal olarak ‘‘Ah bee bir çıksa da okusak şunu.’’ diyebiliyorum. İthaki’yi bu seri için satış stratejisi bakımından en azından şimdilik eleştiremem.

Katılıyorum fakat bunu yapacaklarsa adabına göre yapmaları gerekir. Tarihler vererek oyalamanın bence hiçbir mantığı yok. Şunu şöyle yaparız, şu ancak şöyle olur derseler eyvallah. İthaki eline aldığı bir işi aksatmayı sevdiği için açıkçası bana samimiyetsiz geliyorlar. Sonra bir seri patlatıp geçiştirme işini gayet iyi beceriyorlar. Alfa, İthaki gibi yapıp Farseer serisini satışa göre sırasıyla basabilirdi ama bunu yapmadılar. Öyle bir durum ki, adamlar zaten yapmaları gereken şeyi yaptığı için övmek durumunda kalıyoruz. Bu algıyı oluşturan da İthaki. Malazan 10 kitaplık bir seri sanırım iki yukarı bir aşağı tam hatırlamıyorum. Eğer sen bir seriyi alıyorsan, ya serinin ‘hikayesini’ tamamlayacaksın, ya da serinin hikayesi son kitaba kadar devam ediyorsa aldığın işi hakkıyla teslim edeceksin.

2 Beğeni

Farseer ile Malazan arasında dağlar kadar fark var.

Bunu isteyerek yapmalarında nasıl bir motivasyon olabilir ki? “Okurları ne güzel kandırdık ama, kasım dedik beklediler, şimdi haziran diyoruz hala bekliyorlar hahaha” gibi bir sohbetleri olduğunu sanmıyorum. Sonuçta çok istisnai bir süreçten geçiyoruz 1 yılı aşkın süredir. Kaldı ki övdüğünüz Alfa bir kutu çıkaramadı kaç aydır. Bu bile durumun net özeti aslında.

Neyse, tabi ki daha önce de yazdığım gibi isteyen istediği yayinevinden nefret etsin veya ona güvenmesin. Ama adamların geçmişteki kötü tecrübeleri ile şu an olanlar, yaşananlar bir değil, onu vurgulamaya çalışıyorum sadece.

5 Beğeni

İthaki pandemi öncesi kötü süreç yönetiyordu, şimdi genel olarak herkesin içinde bulunduğu genel bir problem varken iyi yönetemiyor olması benim için bahane değil, bende o kredilerini tükettiler, ama kendileri adına güzel bir bahane.

Devamını okumadınız sanırım bir daha açıklayayım: Bir kitabı alıyorsanız, ya aldığınız kitabı tamamlayacaksınız, ya da almayıp insanların kitaplıklarında yarım seriler bırakmayacaksınız, vurgusunu yapmıştım.

Martin ve Rothfuss kitabını tamamlamadığında ‘‘Okuyucularına saygıları ve sorumlulukları yok,’’ oluyor, değil mi? İkisi de marketing için yapıyor. Paranın suyu aksın diye yapıyor. Bu yüzden çemkiriyoruz. Bir yayınevinin seriyi benzer sebeplerle sırf satışa göre yayın yapması da benim hoşuma gitmiyor. Ben 10 kitabı, 5 kitabı, 3 kitabı bir arada bassınlar demiyorum (genel olarak tüm yayınevlerine söyleyeceğim) ama en azından serileri tamamlasınlar. Bunu belirli bir düzen içerisinde yapsınlar, 1-2 sene aksıyabilir bu normal, sonra fark ediyoruz ki aksamalar aslında bahaneymiş. Seriler unutturulup geçiliyor. Okuduğun hikaye yarım kalıyor.

2 Beğeni

Zam yapmaya gelince zamı yapıyorlar. Kağıdı gazete kağıdı kalitesinde basıyorlar. Yeri geliyor bir kitap için 2 sene bekletiyorlar ama seri tamamlamaya gelince ticari kuruluş oluyorlar. O zaman tamamlanmayan telifi düşen kitapları yayınevine iade edip o anki etiket fiyatı üzerinden para iadesi hakkı vermeleri lazım. Ben bir seriyi alıyorsam tamamlanacağını düşündüğüm için alıyorum. O zaman tamamlayamayacakları kitabı basmaktan vazgeçerler belki.

5 Beğeni

Yalnız anlaşılamayan nokta şu sanırım. Daha önce verdikleri tarihin öncülü ‘‘eğer fuar olursa’’ idi. Yani aslında Malazan özelindeki durum geçmişte yaptıklarından farklı. Sürekli bir tarih verip onu arkaya atma gibi bir durum yok, başından beri belirsiz. Farseer ile Malazan durumu da serilerin hem içerik olarak hem hacim olarak aralarında uçurum olması. Malazan’ın yazım diline baktınız mı? Alfa da alsaydı aynı anda basamazdı başkası da. Bu hiçbir ticari akla uygun bir şey değil çünkü. Sizin serzenişte bulunduğunuz şeyi gayet anlıyorum ki daha ufak serilerde veya tekil kitaplarda hala yapıyorlar bunu ama Malazan başlığında bunu tartışmak anlamlı değil çünkü Malazan özelinde durum böyle değil. İthaki’den bahsediyoruz tabii. Böyle olacağı konusunda öngörüde bulunabilmek için geçmişe dayalı sürü örnek var. Göreceğiz bakalım nasıl bir yol izleyecekler…

Bir de açıkçası bunun tartışması keşke burda olmasa. Daha olmamış şeyler üzerinden İthaki linçlemek gereksiz. Olan şeylerde linçliyoruz zaten. Başlıkları da var. Burası daha steril, seriye dair yorumların olduğu bir başlık olarak kalabilse keşke ama başlattık artık sanırım. :frowning:

3 Beğeni

Sanırım ben yazdığımı yanlış okuyorum. İthaki’nin yayın politikasını eleştirdim. Alfa isteseydi ilk kitabı basardı ve cebi kendilerini memnun edecek bir miktarda dolacak olursa diğer kitabı da yayınlardı. Alfa’nın üçlemeyi bir anda yayınlaması ekstra durum, vahim olan Alfa’nın üçlemeyi yayınlamasına seviniyor olmamız. Zaten yapmaları gereken bu, diyorum. Belirli aralıklarla seriyi yayınlarsın, hem hikayeden kopmamış oluruz hem de insanlar yayınevine daima ılımlı yaklaşır. Oturup Malazan’ın tüm kitaplarını birden bassınlar demedim, eski ticari ayak sürümeleriyle dalkavukluk yapmasınlar yeter. Yayınevleri serilerin sadece bir-iki kitabını yayınlayıp paramı ve zamanımı alıyorlarsa karşılığını vermeleri gerektiğini düşünüyorum.

Eskisi gibi kesin cümleler kurarak konuştuklarını düşünmüştüm. Eğer sadece iddiada bulundularsa söyleyebileceğim bir şey yok.

3 Beğeni

Malazan’ı hepimiz merakla bekliyoruz ama İthaki’yi yaklaşık 20 senedir takip ettiğim için uzun serileri bitirmeden almamaya karar verdim.

Buna karşılık ilk kitapları satın almazsanız devamı gelmez diyenler oluyor ama İthaki nasıl ticari kurum olduğu için parasını düşünüp seriyi bitirmeden iptal ediyorsa ben de hayır kurumu işletmiyorum. Başkasının parası değerli de bizimki değil mi?

10 Beğeni