Normalde yasak deniyor ama yapıp yapıp yanına kar kalan üyeler gördüm.
Sanırım.
Peki The Shaved Knuckle in the Hole için var mı hocam önerin?
Normalde yasak deniyor ama yapıp yapıp yanına kar kalan üyeler gördüm.
Sanırım.
Peki The Shaved Knuckle in the Hole için var mı hocam önerin?
O zaman yapmayayım öyle şeyler.
Hah, sesli güldüm. Delikte kemik?
edit: diğer çeviri önerilerim:
Hocam bence İthaki çeviriyi size vermeliydi.
Hocam aşırı eğleniyorum. Anomander Tırpan nam-ı diğer Anomandaris Dragniputırpan. Kangöz Scabandari ile Harabe Silchas. Hanımlar Haset ve Nefret. K’zincir Şimâl. Başçavuş Cesur Diş. Denizci kardeşler “Sürsemnirelerine” ve “Cüruf” (Kisswhere&Sinter). Of of of.
edit: tırpan değil tırmık yav.
Köprüyakanlar, Kemancı, Hızlı Ben, Viski Jack, Çekiç.
Caladan Civciv, Iskaral Puşt.
Rallick FRN Nom’a da kısa bir şey uydururuz.
Hocam şimdi kızacaklar bize, forumdan uyarı gelecek. Aslında hazır okuyanların sayısı artmışken spoiler başlık açsak da orada gönlümüzce eğlensek mi?
Edit: O değil de foruma üye olduğumdan beri bunu bekliyormuşum ben.
Offff harika. Yalnız Whiskeyjack’in türkçesi varmış hocam, alakarga şeklinde HAHAHAHA.
Valla bence de hoş olur, hem kitaptan direkt alıntı falan da atıp huşu edebilirdik.
Günlük Malazan dozumuzu da aldığımıza göre monoton iş hayatımıza geri dönebiliriz.
Şu ayrı konu işini de detaylı düşünelim. Halihazırda okuyanlar spoiler endişesi ile katılmaz ise 2-3 kişi özel mesajla da sohbet edebiliriz. Ya da biz 2-3 kişi başlarız, okuyan katılır aramıza sonra sonra. Bir düşünelim.
Doğru diyosunuz hocam sabah sabah çok kaptırdık, ecnebilerin de dediği gibi, it aint gonna optimize itself.
Bence de direkt konu açabiliriz ya. Başka seriler için spoiler’lı tartışma başlıkları var halihazırda.
Ben 10 kitabı da bitirmeden spoiler’lı başlığa girmeye cesaret edemem herhalde. Önümde 6 kitap daha varken hepsini bitirmem benim okuma hızımla en az 5-6 ayı bulur. Ama kitaplar bitince kesin orada aranıza katılırım.
İlk kitap da rehbersiz çekilir gibi değil. Kaç defa bırakasım gelmişti yani 2 ile birlikte belirli bir kalite çizgisini yakalıyor seri. Gönlümüz hep 3. kitapta tabii.
Prologue and Chapter One bitti ve Chapter Two’da da biraz ilerledim. Belirttiğiniz kaynak müthiş yardımcı oldu. İngilizcesinden mi yoksa genel bir anlaşılmazlık mı hakim acaba dediğim şeyler aslında gerçekten de belirsiz şeylermiş. Bu kaynak sayesinde anlamadığım ne varsa üstünden geçebileceğim galiba. Üstelik gelecek bölümlere dair spoiler da yok sanırım. WoT Encyclopaedia’da spoilerlar oluyordu örneğin.
Chapter Two’da Bridgeburner reisleri görmek her ne kadar birçok şey belirsiz olsa da baya ilgimi uyandırdı açıkçası.
Evet spoiler hiç yok. Bence de müthiş bir kaynak.
Benim en büyük problemim, bir şeyi ben mi anlamadım yoksa yazar gerçekten onu saklamış mı ayırt edemeyişim idi. O rehber bu konuda çok işime yaramıştı. Ya “ha evet, adam anlatmış” ya da “demek ki ileride öğrenicez” diyordum.
Chapter Two bitti.
Vay be ne bölümmüş arkadaş. Ben şimdiden bu serinin ne kadar epik olduğuna dair iddiaların sebeplerini görebiliyorum. Birkaç sorum var.
Malazan Empire ile Moranth ally olmuşlar anladığım kadarıyla. Bizim burada gördüğümüz cadre ve 4 high mage Malazan mı yoksa Moranthlı mı?
Önceki imparator düşerken Bridgeburner alayının ölmesini isteyenler ve bu işte parmakları olduğu şüphelenilenler Tayschrenn ve başka kişiler sanırım değil mi?
Dujek’de mi zamanında Bridgeburner imiş yoksa Whistlejack’in altında görev yapan bir asker mi? Anlayamadım o kısmı. Dujek, Tayschrenn ve Hairlock’un tartışmaları sırasında bazı şeyleri algılıyordu ve hatta kasvete bürünüyordu.
Malazan Empire ve Moranth’ın savaştıkları kimler anlayamadım. Moon’s Spawn kim ile ally olmuş? Pale şehri nereye ait? Free City diye geçiyor sanırım. Empire bu bağımsız şehirleri elegeçirmeye mi çalışıyor?
Hairlock’un geçmişine dair detay öğreneceğiz herhalde değil mi? Anlamadığım birkaç şey var. Eski imparatorluk düşmeden önce Hairlock karşı tarafta Malazan Empire’a karşı mı savaşıyormuş yoksa eski imparator adına çalışan bir cadre mensubu mu? O kısmı anlayamadım.
Ve tabii ki Anomander Rake! Öf reyize bak… Adına şiirler yazılan gizemli Master Archmage. The Mane of Chaos. The Lord of the black-skinned Tiste Andii, who has looked down on a hundred thousand winters, who has tasted the blood of dragons, who leads the last of his kind, seated in the Throne of Sorrow and a kingdom tragic and fey-a kingdom with no land to call its own.
‘‘Basımla ilgili haber var mı?’’ diye girenlerin duygularıyla daha fazla oynamamak adına ‘‘Malazan Spoiler’lı tartışma’’ başlığı mı açsak acaba?
Tattersail’den bahsediyorsanız Malazan İmparatorluğu’na ait. Tabi imparatorluğun çok uluslu olduğunu da unutmayalım.
Daha sonradan değinilecek. Sanderson deyimiyle Read and find out (RAFO).
Prologue’da ( on yıl önce olması lazım) Whiskeyjck’in altında. Kitabın zamanında ise 2nd Army’nin komutanı.
Malazan yayılmacı bir imparatorluk. '‘Free City’'ler 10 küsür şehir devletinin ticaret anlaşmasıyla bir araya gelmiş hali. Pale’ın Moranth’la kanlı bir tarihi var. Bu durum Moranth’la Malazan’ı aynı keseye koyuyor. Pale’ın büyücüleri de Anomander reisi tutuyor.
Evet öğreneceksiniz. Şimdilik Hairlock’un '‘Seven Cities’'ten olduğunu bilmeniz yeterli.
Şunları okudukça kitabı tekrar okuyor gibi oluyorum.
Youtube’da dolaşırken karşıma çıktı, sanırım ilk kez birisinin okuyup video da bahsettiğini görüyorum.
@Bunn-Y Güzel insan nasılsın?
İthaki 1. ve 2. kitabı aynı anda çıkarıp yılda 2 kitap şeklinde devam etmek istiyordu yanlış hatırlamıyorsam.
Tabii burada asıl endişe verici durum; editörler her ne kadar böyle yapmak istese de bu ülkede orta ve uzun vadeli plan yapmak pek mümkün değil. Döviz kuru atağı, salgının şiddetlenmesi, kitapların satışının düşük kalması vb. sebeplerle serinin 3.- 4. kitabı basılmışken üst yönetim seriyi dondurma veya yavaşlatma kararı alabilir.
İngilizce öğrenmek sadece Malazan için değil, genel olarak kendinize yapacağınız en büyük yatırım olur, hem kurgu hem kurgu dışı için okyanuslara açılmış olursunuz.