Geçen seneki plan 1 ve 2. cilt aynı anda, iki ay arayla 3 ve 4. cilt, sene sonu da 5. cilt idi. Görünüşe göre bir yılda serinin yarısını basmak istiyorlar. Öyle on yıl felan süreceğini sanmıyorum. İthaki’ye karşı peşin hükümlü olmayalım. Bu seri farklı. Ellerinden geleni yapıyorlar. İlgi de gayet büyük. 1 ve 2. cilt çevrildi zaten. Salgın sürecinde büyük ihtimal 3 ve 4. cilt de çevrilmiştir. Cihan Karamancı başka eser çıkarmadı. Şuan 5’in üstünde çalışıyor galiba. Aralarda Conan’ın 2. cildi için öyküler de çeviriyor. Yanlış hatırlamıyorsam Martha Wells - Katilbot’u da o çeviriyor. Bahar sonu sırayla gelir hepsi. Fuar olur mu bilmem ama olursa daha da hızlanır.
Umarım dediğiniz gibidir. Gündemdeki ekonomik sallantılar da olunca “Nasıl girecekler koskoca seriye, nasıl ve ne zaman tamamlayacaklar?” gibi bir şüphe oluştu bende. Normalde yarım kalmaz gözüyle bakıyordum. Hadi bakalım, bir an önce çıkma duası edelim. Editörlüğünü de sallamazlar umarım, çok vakit oldu duyurulalı uğraşmışlardır herhalde.
Biz hazırız Malazan okumaya. Umarım dedikleriniz gerçekleşir. Heyecanla bekliyoruz.
İthaki bu seriden senede 2 kitap çıkarsın o bile büyük başarı.
Hocam introya Kral’ın bizzat yazdığı bir deconstruction da vardı onu da görmüş müydünüz? O da ufuk açan bir eserdi.
Hatırlayamadım valla hocam. Nerede okuyabilirim?
Şurada bulabilirsiniz hocam. Kralın bu satırları nasıl yazdığını okumak benim çok hoşuma gitmişti. Kitapların geri kalanına da bakışımı değiştirmişti sağolsun.
Ben bunu yeni görüyorum. Efendim iyim, siz nasılsınız
Tabii ki kimsenin Tavşan’ın nasıl olduğunu merak etmediğini bilerek ( ) hemen asıl soruya cevap veriyorum. Malazan serisi pandemiden en çok etkilenen serimiz oldu. Normalde geçtiğimiz yıl İzmir fuarında duyurmayı planlıyorduk fakat olmadı. Sanırım daha fazla ertelemeyeceğiz ve bu yazın çıkarmayı ümit ediyoruz.
Ankara’da şu adı geçen ama hatırlayamadığım fuarda duyuru mümkün mü?
Şu çok güzelmiş. Şimdi okudum da, yazım dili üzerinden herkesin anlayacağı şekilde brief şekilde açıklamış. Takipteyim bunu da.
Şuna da girişeceğim.
Öncelikle iyi olmana çok sevindim.
Cevap gelmediği için tam da profilini kurbağaya çeviriyordum.
Ben de nasıl olayım işte İyi olmaya çalışıyorum, değişen bir şey yok.
Şu Malazan konusunda, bir şeyler yapalım diyorum. Kendileriyle önceden tanışıp, karşılıklı olarak çay içmemiz yok mu? Pandemi var, öyle karşılıklı çay olmaz diyorsan. Uzaktan bir görelim bari.
Daniel reyizin sevgilisi Brittany ablamızdan “Neden Malazan Book of the Fallen Okumalıyız?” videosu geldi. Bu arada Erikson da fb sayfasında bu videoyu re-post etmiş.
Okuduğum kitaplarla ilgili yapılan unofficial müzikleri dinlemeyi çok seviyorum. Malazan için de şöyle bir baktım. İlk karşıma çıkan bu oldu ve inanılmaz beğendim. Tüm hikayeyi bilsem kim bilir ne hissederdim şunu dinlesem. Müzikten teknik olarak pek anlamam o yüzden kendi ifadelerimle anlatmaya çalışayım. Şarkının duygu durumu sürekli değişiyor. Bir trajik, bir epik gidiyor. Hele 1:55’te çok şahane yükseliyor.
Aynı müzisyenin Beak adlı bir karakter için yaptığı müzik de bu imiş. Henüz karakter ile tanışmadım ama müzik çok şahane üstteki gibi.
Daniel Greene:
This is the least sure I’ve been about a magic system when making a video like this.
Not: Spoiler içerir.
En beğenilen yorum:
Soft magic sistemlerinin köpeğiyiz. Yazarın asıl başarısı bu kadar vague, belirsiz, soft bir büyü sisteminin tutarlı olduğunu hissettirmesi bence.
Ayrıca reyiz güzel özetlemiş
Erikson çıktığı her videoda artan ilgiye daha şaşırıyormuş gibi geliyor. Seriyi bitireli 10 yılı geçti, neden şimdi patlıyor yav bakışı mevcut hep
Bravo iyi gözlem. Benim de içimden geçmişti. Geçen Youtube’da Malazan, fantastiğin postmodern eleştirisi diye bir video izlemiştim. Erikson altına çok uzun zamandır bu yorumları, fikirleri, eleştirileri beklediğini yazmıştı. Maalesef sistem yüzünden iyi şeylerin ortaya çıkması zaman alıyor. Sanıyorum Malazan gerçek okurunu yeni buldu.
Bu elemanı seviyorum ya tam bir KKC fanı antisi. KKC serisini beğenmediğini anlayabiliyorsunuz ama sırf fanlarının yüzünden seriden nefret ettiğini bile düşünüyorum. Rank sistemlerinde geçiriyor, olması gereken videolarda bilerek seriye yer vermediğini bile düşünüyorum. Gözlemlediğim kadarıyla Amerika fantastik kurgu okuyucularının çoğu B.S ve KKC hayranı. Sanırım holigan fanlardan bıkmış. Objektif olup olmadığı tartışılır fakat daha tamamlanmamış bir seriyi insanların yere göğe sığdıramamasına izin vermemesi hoşuma gidiyor, ki seriyi seviyor olmama rağmen.
Ben bir tek WoT hayranlığına anlam veremiyorum. Yani rankingte falan bile sıralamaya koymayıp benim favorimi biliyorsunuz zaten diyor. Bir açıklamaya gerek yok aslında sonuçta öznel bir şey. Benim isyanım daha çok benim göremediğim ne gördüğü üzerinden. Ben seviyorum kendisinin videolarını, zaman içerisinde değişen fikirlerini falan da gayet açıklıyor onları dinlemek de güzel oluyor.