Aynen. Muhtemelen hepimizin düşündüğü gibi İstanbul fuarının gözdesi olacak kitap. Öncesinde Kahramanmaraş’ta fuar olursa bir nüsha yollasalar bari
Beklediğimiz gibi İstanbul fuarını bekliyorlarsa şayet öncesinde herhangi bir yerde seriyi göstermezler bence. Sen bol bol Maraş dondurması ye keyfine bak.
Kesin.
Dereyi görmeden paçaları sıvamamak lazım hocam, İthaki kesin diyorsa %50 gözüyle bakmak daha gerçekçi maalesef.
"Ekimde bile gelmez"den, "bu sene kesin"e terfi ettik hocam, onu kutluyorum. Yoksa o erteleme işi her daim mevcut.
Adamlar Kasım fuarında sizlerle olacak dışında her şeyi söylemiş daha ne desinler
Yalan olmasın ben de olsam bu kadar gecikmişken 1-2 ay daha bekler, fuarda çıkartırdım. Mantıklı.
Bir de Steven Erikson gelse fuara keşke.
Fuarlar kesin mi bu arada?
Hayır değil. Tüyap’ın sitesinde hiç bir il için planlanmış kitap fuarı bulunmuyor hali hazırda. Şu an Ev ve Mutfak eşyaları fuarı, Ambalaj fuarı, Kapı fuarı gibi sektörel fuarlar var.
Halka yönelik fuarlar yok, şimdi bile vaka sayısı 20 bin üstünde olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda Kasım ayında havalar soğuduğunda da kitap fuarı olabileceğini sanmıyorum açıkcası…
Felaket tellallığı gibi olmasın ama 2 doz biontechli tanıdığım hastanede şuanda COVID’den dolayı…
Geçmiş olsun, umarım iyileşir en kısa zamanda
Bu fuar işi biraz spontane gelişiyor sanırım. Geçen aylarda Ankara’da hem sanat hem de kitap fuarı vardı, gayet de kalabalık idi. Kasımda da artık vaka sayısına göre karar verirler.
Benim de çevremde 2. dozdan sonra covid-19 testi pozitif olan kişiler var. Hani %90 üzerinde koruyucuydu; aşı yokken olan belirtilerin hepsi varmış. Hiçbir şey anlamadım bu işten.
Piyasaya 3-4 cildi birden soksalar üf, uykusuzum ondan hep bu hayaller.
Özetle:
1- Hiçbir aşı % 100 koruma sağlamıyor.
2- Virüsün şu anda etrafta yaygınlaşan, daha bulaşıcı delta türevi o % 90’lık oranı da aşağı çekiyor. Özellikle yaşlılar ve bağışıklık sistemi zayıf insanlar tehlike altında.
3- Aşının ne kadar süre bağışıklık sağladığı muamma. Aşısını yeni olmuş kişiler genelde aylar önce olmuş kişilere oranla daha az hastalığa yakalanma riski gösteriyor.
Bunlara kısa bir ek yapayım; covid geçirmek var covid geçirmek var. En son gördüğümde ölümle sonuçlanma oranı çok çok daha düşüktü.
Yanlış anlaşılma olmasın aşı karşıtı değilim 2 doz aşımı da oldum. 2. Dozdan sonra 1 hafta evde yatacak derecede hasta oldum ki benim hayatımda bir ilk sayılabilir. Ve çevremde de 2. Dozun akabinde aynı sorunu yaşayan kişiler olup pozitif çıktılar.( Belki daha önceden virüsü solunum yolu ile almış olabilirler diye düşünüyorum. ) Kafamı karıştıran husus bu oldu 2. Doz akabinde hastalık belirtisi başlayıp test yapıldığında pozitif çıkmış olmaları. Umarım delta varyantı ile karşılaştığımızda hastalık belirtileri göstersek dahi süründürmeyecek şekilde hastalığı atlatalım.
Ben geçen sene bizzat şahit oldum eşimin covid-19 geçirmesiyle; ilaçları ilk kullanımında iyileşmeyip 2. Kez tekrar aynı ilaçlari kullanıp ekstradan kan sulandırıcı ve birkaç ilaç daha kullanarak zorlukla iyileşebilmişti. Bu süreç çok zorluydu, günlerce ağlamış hatta ölmeyi bile dilemişti. İlk doz biontechden sonra 3-4 gün yine hastalanmış gibi yan etkiler yaşamıştı. Bu sebepten 2. Doz için doktor ile istişare edip randevu aldı. Doktorun önerisi 2.doz öncesi 2 3 gün kan sulandırıcı ilaç alması oldu. Umarım bir faydasını görür. Aynı cehennemi bir daha görmek istemem.
Öyle bir şeyi düşünmedim bile. Kocanıza da size de çok geçmiş olsun.
Serinin tüm kitaplarını okudum. Tarihin en overrated epik fantastik kurgusu.
Overpowered karakterler, romantikliğe kaçan şiirsel üslup ve bir bütünden uzak bir kurgu.
Sırf türdaşlarından farklı olmaya çalıştığı için oldukça tutarsız kısımları var serinin. Kasıntı bir seri.
Bir tarih kitabı okuyormuş hissiyatı veriyor Malazan. Bunu her seri yapabilirdi. Yani bu yönüyle abartılmasını açıkçası manasız buluyorum.
Hiçbir seri akıcı olma yükümlülüğü taşımaz. Fakat size bir şeyler vermek zorundadır. Malazan, gizemli kalma çabasıyla ardı görünecek ağacın kovuğunu oyup duruyor.
Malazan’e karşı olan hevesli tutumunuzu bence bir nebze de olsa dizginlemelisiniz. Bir şey sırf farklı olduğu için iyi olmak zorunda değil. Sırf farklı olmak için yazılmış bir seri. Haliyle sırıtıyor.
Serinin tüm kitaplarını kapsayan ağır spoiler vereceğim. Okumayanlar için burayı spoiler olarak işaretliyorum, keyfinizi baltalamak istemem.
Şakaydı. Sanırım kötü bir şaka yaptım. Dayanamadım. Başlık ne zaman hortlasa, içimdeki sabırsızlık körükleniyor. Bugün nedensizce keyifliyim. Malazan okurları bozuntuya vermeden karşı bir argüman sunarsa uydurma eleştirilerime, bu eşek şakasını daha fazla yürütemeden patlarım sanırım. Seriyi okumayıp da spoiler okuma riskini göze alan arkadaşlar: yazıklar olsun. O kadar bekliyorsunuz, hiç yapılır mı?