Malazan Book of the Fallen

Öznel bir yorum, bir şey diyemem.

Bunlar doğru.

Bu net yanlış.

Yanlış yine.

Öznel.

Çok doğru. History Channel, Discovery Channel hissiyatı almanız gayet olası.

Katılıyorum.

Bu yazarın tercihi. Sevip sevmemek okuyucuya kalmış.

Yazarın sırf bu niyetle yazdığını düşünmüyorum. Farklı, eşsiz ve harikulade bir seri (bu da benim öznel yorumum olsun :slightly_smiling_face:).

Spoiler kısmını zaten tahmin ediyordum, şaşırmadım. :slight_smile:

Zaten ciddi olsan Kuranı yırtan kıza dönerdin. :unamused:

Kuranı yırtan kız

images (3)

3 Beğeni

Fikirlerinize katılmıyorum. Malazan hakkındaki düşüncelerimle ters düşen hiç kimsenin fikrine katılmıyorum, kusura bakmayın.

Daha iyi bir örnekle neden haklı olduğumu açıklamak isterim.

Dışarıdayım, istemsizce sırıttım. Umarım manik-depresif bir pozisyona düşmemişimdir. Kuran yırtan kızın akıbeti ne oldu acaba? Bir nesli (ben o nesle dahilim ama uydurma olduğunu çözecek yaştaydım herhalde) güzel korkutmuşlardı. 1. Kuran yırtan kız. 2. Bu mesajı 20 yerde paylaşmazsan uyurken yüzünü cinler yalayacak. Roman olacak uydurmalar vardı. Onayladığın şeyler de gözümden kaçmadı hocam. Başlıktan edindiğim çat pat Malazanca ile bir şeyler kapmışım sanırım.

4 Beğeni

Siz biraz sinirli misiniz?

Edit: Spoiler kısmını okumamıştım :smiley:

1 Beğeni

İthaki editörlerinin verdiği cevapları ciddiye alanlar ve halen soru sormaya devam edenlere çok şaşırıyorum.

Geçen sene Expanse’i sormuştum, 2021 başı demişlerdi. Şimdi sorsam da 2022 başı derler muhtemelen.

1 ay sonra Malazan’ı sorarsanız da 2022 başı, 3 ay sonra sorduğunuzda da 2022 baharında derler.

Evet, bir gün bu kitaplar basılacak çok büyük ihtimalle ama Emre Aygün ve Alican Saygı’nın söylediği tarihleri ciddiye alamıyorum. Söyledikleri sözler sürekli bir önce söyledikleriyle ve birbirleriyle çelişir hale geldi.

Pegasus’un Ayn Rand konusunda yaptığı gibi sessizliğe bürünmeleri daha doğru olur bence.

4 Beğeni

İthaki’de anladığım kadarıyla sürekli bir program değişikliği oluyor. Bir takvime göre çıkarmıyorlar kitapları. O yüzden sanırım. O an plan ne ise söylüyorlar ama tabii her an değişebileceği bilincinde olmamız da gerekiyor sorarken.

6 Beğeni

Şu an çok açım bu seri beni anca doyurur nereden Türkçesini bulabilirim.

Hocam nereye gitti o link? Ben her gün bir kere tıklıyordum. :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Beğeni

Kitaplar çıkana / okuyana kadar seriye karşı kayıtsız kalacağım. Bazen yazar / kitap çok iyi olsa da çeviri editörlük faciaları hayal kırıklığı yaratıyor. ( Örnek Tim Powers - Alfa) Beklentim yükselmesin.

3 Beğeni

Hocam az önce “gözde link” rozeti geldi o linkten, vallahi utandım kaldırdım ben de🙄.

2 Beğeni

Hahaha, e gözdeydi tabii. Şimdi eksikliğini hissediyorum.

2 Beğeni

Bunlar korkutuyor hakikaten ama çevirinin çok uzun zaman önce bittiğini düşünürsek, editörlük için fazlasıyla zamanları vardı aslında. Yani bu işin bahanesi de kalmadı. Umarım dediğin gibi bir facia ile karşılaşmayız.

6 Beğeni

Malazan’a mesaj gelince mutlu oluyorum ya. Aha çıktı ha çıkyor heyecanı kaplıyor içimi. Deli ettin bizi İthaki deli ettin!

3 Beğeni

Bakalım “yakında” kısmı ne kadar sürecek? Ekim veya Kasım olur umarım.

2 Beğeni

Duyuru: Malazan ne zaman gelecek biz de bilmiyoruz. :slight_smile:

8 Beğeni

Zaman Çarkı diziyle falan da hypelanacağı için ben olsam ya daha önceden çıkarmış olurdum ya da şimdilerde çıkarmazdım ama duymasınlar bunu :smile:

2 Beğeni

7 Beğeni

:krs: :krs: :krs:

4 Beğeni

Şu serinin akıbeti ne olacak merak ediyorum. 2 senedir çıkacak diye bekleniyor. İlk iki kitabını çıkarıp 3. için 1 sene bekletirlerse %90 yarım kalır bu seri.

Bu senede çıkmazsa İngilizce okumaya çalışacağım. Zorlanırım muhtemelen ama çok sıkıldım.

1 Beğeni

Kasımda da yeni yılda çıkaracağız diyecekler. Sonra o iş olmadı en erken Haziran derken bir bakmışız 2022 Eylül’ünde Malazan bekliyoruz.

2 Beğeni