Malazan Book of the Fallen

Malazan Malazan!
Tamam tamam.

1 Beğeni

Dejavu yaşıyor gibiyim. :thinking: Doların bu şekilde yukarı yönlü olması yayınevi politikalarında ani karar değişikliklerine sebep olabilir. Bu “hadi” tavrı yüzünden daha önce de üzüldük diye anımsıyorum.

2019 yılında Malazan İthaki’den geleceğini öğrendiğimde ilk kitabın çevirisi zaten bitmişti. İkinci kitabı çeviriyordu Cihan Bey. 2020 İzmir fuarına yetiştirmeye çalışıyorlardı. Bir ara ciddi ciddi kapak seçimleri falan tartışılıyordu. Gelin görün ki yaşanan talihsiz durumlar yüzünden iş bu noktaya kadar sarktı. Dolu dolu iki yıl oldu. Eğer çeviri düzenli bir şekilde ilerlediyse en az dört kitap zaten çevrilmiştir.

Yok ben öğrenemezsem çatlarım diyorsanız forumdaki booktuber dostlarınız varsa onları sıkıştırın. İlk haberi onlara veriyorlar.

14 Beğeni

İthaki instagramda yeni basışacak fantastik kitaplar takvimi paylaşmış. Mart’a kadar bir sürü seri geliyor ama gene Malazan yok. Ayrı bir duyuru yapacağını düşünmek zaten naiflik olur.

Az önce @Bunn-Y ayrı bir takvim açıklanacağını yazdı başka bir konuda.

1 Beğeni

Başka bir konu derken seri mi - yoksa bağımsız mı :slight_smile: ?

Burada yeni çıkan kitap haberleri konusunda geçti muhabbet.

Hiç sanmıyorum. Millet Hyperion Hyperion diye çıldırdı, sonra yüzüne bakan olmadı. Çok merak ediyorum kaç sattı, kaçıncı baskı yaptı?

İthaki öyle yapmıyordur tabi ama Kayıp Rıhtım Forum’un bu tür kitaplarla ilgili tutkulu ifadelerini satış/pazarlama verisi olarak almak büyük hata.

Burası bazı özel kitaplara hayran nitelikli bir azınlığın yeri.

O yüzden büyük konuşuyorum:
Malazan 2. Baskıyı zor görecek.

8 Beğeni

Galiba bir seriye olan ilgiyi canlı tutmak için dizi - film olması çok iyi oluyor. Örneğin Taht Oyunları dizi zamanları gördüğü ilgiyi bir daha göreceğini zannetmiyorum. Kitapların yayın zamanı uzadıkça da seriye olan ilgi azalıyor.

3 Beğeni

Reklamı yapılırsa ilgi neden artmasın ki? Düzgün reklamı yapılsa “Oooo bu neee??” diyecek bir sürü kişi var sosyal medyada. Booktuberlara, bookstagramerlara verilse falan. Zamanında Zaman Çarkı nasıl basıldı? İthaki sanki hiç ümitli değil de işte ilk kitapları basıp bir deneyecekmiş havası var. Reklamını yapmak çok işe yaramaz mı dersiniz?

Geçenlerde yayınlanan Leigh Bardugo kitabı için bile “Oooo bu neymiiiiş? Çok heyecanlandım!” diyen 100 kişi vardı Instagram’da. Ha, satmamıştır onu bilemeyeceğim ama reaksiyon yaratıyor gibi görünüyor “kıçı kırık” bir Leigh Bardugo kitap resmi.

6 Beğeni

Hocam Cesur Yeni Dünya, Fahrenheit 451 gibi 30+ baskı yapmış ama kimsenin bilmediği eserlerin reklamını yapmak varken neden Malaza’ın reklamı yapılsın ki. :slight_smile:

2 Beğeni

Hocam hangisi olur bilmiyorum ama bu serinin filmi, dizisi, animasyonu ya da oyunu mutlaka çıkar. 2. Baskıyı rahat görür. Yeter ki kitaplar düzenli ve özenli bir şekilde çıksın.

1 Beğeni

İlk üç kitabın yayım tarihi yakın zamanda verilecek.

2 Beğeni

Hocam Allah söyletti sanırım ama okuyunca sen de göreceksin bu dediğin çok ama çok zor (umarım yanılırım).

4 Beğeni

Animesi süper olurdu yalnız. Anomander-sama ortalığı inletirdi.

edit: Ufff çıkacak isekai animelerini düşünmek bile beni benden alıyor.

Ganoes-kun kendi halinde çaylak bir teğmen iken bir gün kılıcın içindeki başka bir dünyaya çekilir ve olaylar gelişir.

Kaminsod kendi halinde takılan bir tanrıyken bir gün başka bir dünyaya çekilir ve olaylar gelişir.

Şaka maka Malazan’ın aslında (kaminsodun perspektifinden) bir isekai hikayesi olduğunu tam şu an farkettim. Hayatım bir daha asla aynı olmayacak.

5 Beğeni

:smiley: Japonca konuşurken hayal ediyorum da reyizi…

1 Beğeni

OMAE WA MOU SHINDEIRU

-Anomander Rake, Burn’s sleep 7489

1 Beğeni

Ben fantastik seri uyarlamalarının live-action değil de animasyon olarak yapılmasının çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Böylece görsel efekt bütçesi sıkıntısından uyarlanması imkansız bazı seriler de uyarlama görebilir. Benim hayalim Gennedy Tartakovski’nin bir Grimdark seriyi uyarlaması. First Law uyarlasa Kanlı Dokuz sahnelerini izlemesi gerçekten çok zevkli olur. Özellikle ilk kitabın başlarındaki Logen’ın yalnız hayatta kalma sahneleri diyalogsuz Tartakovski sahnesi olmaya çok uygun. Zaten neden bilmiyorum Logen’ı biraz Spear’a benzetiyorum. Primal’dan pek spoiler olmayan alttaki sahneyi izleyin neden Kanlı Dokuz sahnelerini merak ettiğimi anlarsınız. Uyarayım bol miktarda kan var.

6 Beğeni

Bu sanırım böyle değil. İlk üç kitabın takvimi paylaşılacakmış, yani ilk baştaki ilk iki kitabın beraber çıkması durumu da sanırım iptal ama görüyoruz ki en azından ilk üç kitabı kesin basacaklar. Bu da bir şeydir. Bakarız belki devamı gelir, gelmezse bile yine büyük bir olay bence. :slight_smile:

Reklam için de ‘‘Ulan şöyle yapsanıza siz de bir şey bilmiyorsunuz yauuuv!’’ gibi bir tavırla söylemediğimi de belirtmek istiyorum. Daha çok sorguluyorum kendi kendime acaba ne kadar işe yarıyor ne kadar satışa yansıyor diyerek.

3-4 baskı gördü galiba o kitap (2 garanti). 3’leme olacak serinin ilk kitabı, ne yazar devamını yazdı nede İthaki’nin basıp basmayacağı belli olmamasına rağmen millet aldı kitabı.

@alper GOT yaptığı son sezonla kendi kendini bitirdi. Yazarında inatla yazmaması limon suyu oluyor üstüne.

Malazan çıksa da tutması çok zor görünüyor. Bende dahil alacaklar sanki forumda toplanan insanlar gibi geliyor. Neyse pasif direniş olarak sanırım pdf okuyacağım çünkü ileride iyi günler beklemiyor.

1 Beğeni