Malazan Kitapları (İthaki Yayınları)

Zaman Çarkı 6. Kitap gibi mi? Öyleyse şahanedir kesin. :sunglasses:

Konuyu bölmek gibi olmasın ama şu an 5.kitaptayım ve senin yorumu görünce hemen bitirip 6’ya geçmek istedim :smile:

2 Beğeni

Geçemedi.

Çünkü daha kitabı gelmemişti. :slight_smile:

4 Beğeni

Zaman Çarkı serim tam, şimdi almaya kalksaydım dünya para :sweat_smile:

Malazan’ı fuardan alacağım :slight_smile:

3 Beğeni

:slight_smile:

Yazdıktan sonra farkettim. :slight_smile:

Siz niye Malazan başlığında ZÇ konuşuıyorsunuz. Biz gelip ZÇ başlığında Malazan konuşuyor muyuz? :slight_smile:

1 Beğeni

Valla kendi adıma rahatsız olmam :joy:

@Artorias öyle yazınca bende dayanamayıp yazdım :sweat_smile:

2 Beğeni

Hadi bakalım. Biz seviyoruz diye sen de seveceksin diye bir şey yok tabii. Beklentini fazla yükseltmemeni öneririm. Bana göre 4>6’dır kesinlikle. Ama demek değil ki 6. kitap kötü.

Sen fuardan Malazan’ın 6. kitabını alana kadar ben yarılamış olurum. :grin:

2 Beğeni

4-5 daha iyi zaman çarkı’nda. Fakat 6.kitabın sonu çok acayip sahneler var.

2 Beğeni

Aynı wot gibi yani. :slightly_smiling_face: Bir an evvel gelse de okusam. :pinched_fingers:

Ortalama okuyucularin sıralaması ne şekilde oluyor? Bende 4ün ilk çeyreğini bitirdim çok da sevdim ama seride pek beğenilmiyor galiba.

Buğulu yerleri açmadan, tam senlik değerlendirmem var. 4.kitabı çok beğendim ama açıklaması…

3 Beğeni

Yorumun beni çok feyzlendirdi. Ama ben seriyi okurken çok zorlanıyorum. Bazen bazı yerleri, karakter geçmişlerini unutabiliyorum. Bana okuması çok zor geldi. Şunu sorayım reread yaparak mı okudun yoksa hepsi bittikten sonra mi reread yaptın yoksa hiç yapmadın mi?

4 Beğeni

Hiç. ZÇ’ciler dışarı. :outbox_tray:

4 Beğeni

Bir ara tüm bölümleri tor re-readle aşıyordum, genel olarak majör mevzu kaçırmadım ama minör bu neydi ya olduğum çok oldu, şu an baştan başlasam gene olur. 9-10. Kitapta her şey oturmaya başlayınca, 6-7 bölüm bile re-readsiz geçtiğim oldu, sonra dönüp muhakkak skimming yapıp Bill’in yorumlarını okudum ama. Re-read çok ama çok yardımcı oldu, olmasaydı da çok bir şey kaçırmazdım ama Türkçe çeviri çok yetersiz olduğundan tavsiye ederim. 4.kitap ise bence müthiş ama yapısı gereği maalesef geride kalıyor. Onun devam niteliğindeki 6 ise benim favorim kitabım, o yüzden 4’te doğal olarak çok güzel bence.

2 Beğeni

Malazan 4 baya güzel gidiyor. 3.kitapta biraz soğumuştum seriden. Herkesin aldığı o hazzi bem pek alamamıştim. Kitap özelinde çok uzun olması ve beklenilen için çok bekletmesi yüzündendi muhtemelen. Ama bu kitap nedense tekrar bağladı beni seriye. 2.kitapida çok hızlı ve keyifle okumuştum. Umarım 2025de serinin tamami çıkar ve bitirebilirim.

4 Beğeni

2020 yılında en son kitapları alıp bende bitirdim zaman çarkı toplamayı tahminen ciltli 600 lira civarına gelmiştir o sene bir arkadaşıma ciltli seriyi 15 kitap yüzde elli indirim ile 720 liraya almışız benim ilknokta hesabımdan hâlâ siparişlerimde duruyor bakınca şok oldum gerçekten bu kadar olamaz zamanında birçok istediğim kitabı almış olmanın buruk mutluluğu var içimde şimdi sadece devam eden serileri topluyorum çok ilgimi çekmediği sürece bütçe ayırmak çok zor

3 Beğeni

Buna katılırım gelişme ve hikaye olgunlaşması açısından 4-5 çok iyi ama 6. Kitabın sonu hemde öyle sahneleri hayal ederek okumak o heyecan çok güzel

1 Beğeni

Benimki de kargoya verilmiş :slight_smile: HepsiJet’i seçmiştim. Cuma günü elimde olur diye düşünüyorum :slight_smile: Ve gelir gelmez başlayacağım.

4 Beğeni

Aynen, benimki de gönderildi olmuş :slight_smile:

2 Beğeni

Benim ki de gönderilmiş ama daha 5.yi okumamıştım. Seneye kalacak gibi Malazan okumalarım :confused:

3 Beğeni