Martha Wells Kitaplığı

Martha Wells

martha

Biyografi

Spekülatif kurgu yazarı Martha Wells (d.1964), genç yetişkin, fantezi, bilimkurgu ve kurgu dışı türlerinde de romanlar ve yazılar yazmıştır. İlk romanı The Element of Fire 1993 yılında yayımlanmıştır. Yazar, 1 Nebula Ödülü, 2 Hugo Ödülü, 1 ALA/YALSA Alex Ödülü, 2 Locus Ödülü kazanmıştır.

Kaynakça: marthawells.com

Çıkan Kitapları

Katilbot Günlükleri Serisi:

  • Tüm Sistemler Çöktü - I (2017)
  • Yapay Koşullanma - II (2018)
  • Kaçak Protokol - III (2018)
  • Çıkış Stratejisi - IV (2018)

7 Beğeni

İthaki kalan kitapları basacak mı yoksa hikaye tamamlandı mı dört kitapla? Okumak istediğim bir seri ama tamamlanırsa :neutral_face:

1 Beğeni

Tamamlanır umarım. Belki 5. kitap çevrilir iyi ihtimalle bu yıl ya da önümüzdeki yıl ama 6. kitabın daha orijinali ortada yok. 2021 demişler hadi bize gelişi 2022 olsun ki o da tamamen şansa kalmış :man_shrugging:

5 Mayısta çıktı. Çevirisini Cihan Karamancı yapıyordu o da su an Malazan’ı çeviriyor. Bu sene 5’in çıkması zor başka çevirmene vermezlerse.

1 Beğeni

Karamancı’nın güncelleme yayınladığı herhangi bir sosyal medya adresi var mı? Şu anda neyi çeviriyor, nereye geldi gibi şeyleri merak ediyorum.

Bildiğim kadarıyla Twitterı yok.
Cihan Karamancı | Facebook şöyle bir facebook’u vardı.

1 Beğeni

bu kitaplar tek tek okunur mu yoksa 5. kitap çıkmasa hikaye yarım kalır mıü

@Galux 2020 yılı içinde beklemeyin mesajı o

Sırf İthaki’ye güvenemediğimden başlamadım seriye. Merak etmeyi sinir olmaya tercih ediyorum.

Bu seri İthakinin en hızlı bastığı serilerden. 4 kitabı kısa aralıklar ile çıkardılar. ilk dördü novella şeklinde idi, 5.si roman şeklinde daha kalın olacak. Ortada bir 6. kitap yok şuan için. Zaman içinde İhtakinin hepsini basacağını düşünüyorum.
Okuma olarak da ilk kitaptan başlayan bir ana macera ile kitaplarda içerisinde tam macera denebilecek olay örgüleri mevcut. Bir kitapta başlayan olaylar o kitapta neticeleniyor. Ama sıralı okumak gerekli hepsini okumayı düşünüyorsanız. İlk kitabı okuyup bırakabilirsiniz eğer sevmezseniz.
Benim en beğendiğim serilerden birisidir.

2 Beğeni

Katilbot 5 ve 6’dan haber var mı?

  1. kitap Network Effect, mayıs 2020’de çıkmış. Diğerleri gibi novella değil, 350 sayfa. İthaki’nin bir an önce basmasını bekliyorum bunu.

  2. kitap henüz çıkmamış. Nisan sonunda çıkacak gözüküyor.

1 Beğeni

5 . kitap “Şebeke Etkisi” gelir gelmez okumaya başladım. Kitap 408 sayfa ve önceki kitaplar gibi akıcı bir okuma oluyor.

Dr Mensah’ın bakış açısıyla 4.5 kitap olarak görülen kısa bir hikaye varmış. Yurtdışında önsipariş verenlere göndermişler. Tor daha sonra açık olarak yayınlamış.

Dijital ya da 5. kitapla birlikte yayınlamak için telifi alınıp çevirisi yapılsaymış iyi olurmuş.

7 Beğeni

Katilbot serisini okuyanlar öneriri mi? OImazsa olmaz bir seri midir? Kitaplar çok ince duruyor aslında ama son Türkçeye çevrilen kitap normal boyutlarda yanlış görmediysem

Şebeke etkisi gelince şaşırdım. İlk dört kitabın toplamı kadar kalın olmuş.

1 Beğeni
  1. kitabı okudum. Şuana kadar bu sene okuduğum en güzel şeydi. Çok keyif aldım.
3 Beğeni
6 Beğeni

Katilbot’umuzu yeniden görecek olmak süper :star_struck:

1 Beğeni

Kitabı okuyalı 7-8 gün oldu. Kısa bir yorum olarak Kaçak Telemetri hakkında düşüncelerimi yazayım.

Katilbot Günlükleri serisinin altıncı kitabı olan “Kaçak Telemetri” ben de biraz aynı şeyleri tekrar tekrar okuyormuşum hissi uyandırdı.

Hikaye bu kez önceki ciltlerde olan hikayelerden biraz farklı olarak polisiye yönü ile öne çıkıyor. Bu ciltte genel hikayeden fazla bir ilerleme okuyamıyoruz.

Sıradan bir cinayet davası olarak başlayan hikaye dallanıp budaklanan gizemi ile akıcı bir okuma deneyimi oldu.

Katilin kim olduğu sorusuna değil ama katilin ne olduğu konusunda aslında kitabın ilk sayfalarında ipuçları var ancak yine de kitabın sonuna doğru ortaya çıkanlar, katilin kimliği ile birlikte katilin motivasyonunu da anlamamızı sağlıyor.

Önceki kitaplar da olduğu gibi Katilbot’un eğlenceli monologları nedeniyle tıpkı serinin önceki kitapları gibi güzel - eğlenceli bir okuma süreci oldu.

Bildiğim kadarıyla yazarın Tor ile yaptığı son anlaşmaya göre şimdilik ara öyküler / kitaplar hariç toplam 9 kitap olarak planlanan Katilbot Günlükleri serisinin yanlış hatırlamıyorsam bu sene Kasım ayı gibi yurtdışında 7.kitabı çıkacak.

Ayrıca seri ile ilgili serinin birinci kitap öncesine ait kısa öyküyü şuradan:

https://www.wired.com/story/future-of-work-compulsory-martha-wells/

4 ile 5 kitap arasında geçen DR. Mensah’ın bakış açısıyla hikayenin anlatıldığı kısa öyküyü de şuradan

https://www.tor.com/2021/04/19/home-habitat-range-niche-territory-martha-wells/

okuyabilirsiniz.

5 Beğeni

Katilbot dizi uyarlama geliyormuş

Yine alıp alıp okumadığım bir seri, ben okuyana kadar uyarlanıyor :smile: .

6 Beğeni