Martha Wells Kitaplığı

Katilbot serisinin ilk dordu novella, besincisi roman, altincisi yine novellaymis dun arastirdigima gore. Fakat bizde ikincisi tukenmis. 1-3-4-5-6 satista, 2 yok. Haliyle yeni okurun elini kapaktan cekiyor.

1 Beğeni
  1. kitaptan da haber yok basılacağına dair.
1 Beğeni

Bende okumak için serinin tamamlanmasını bekliyorum. Her zaman karşılaştığımız durumlar. Yayıncının tüm seriyi basacağı belli olmadığı için serinin tamamlanmasını beklersin. Ama daha önce basılanlar tükenir yayıncı tekrar basmaz. Sonra yine sahaflarda kitabın peşinden koşmaya başlarsın. Kitap okumak için bile çile çekiyoruz.

@Lorien_archers 7. kitabı serinin son kitabı mı?

2 Beğeni

7 son değil, TOR’un şimdilik 9 kitaplık anlaşması var.

Bence bu kitapları sonraki kitaplar için bekletmenize gerek yok.

2 Beğeni

Mevcut novellalar Amazon’da 90 lira, 100/400 kuponla daha da iner. Tukenmis olan 100 kusur sayfalik ikinci kitap karaborsada 300-400. Kalan 5 kitap o fiyata alinir.

Konu bağlamında bir hikaye devamlılığı yok mu?

Bir hikaye devamlılığı elbette var ama kitaplar her kitap yeni bir macera, sonraki kitap yeni bir macera.

Kitaplar satıldıkça yayıncı yazardan yeni kitaplar isteyecek gibi gözüküyor. Belirsiz bir süreyi beklemek yerine çıktıkça okumak daha iyi olur düşüncesindeyim.

2 Beğeni

Çekimlerine mart ayında başlanan Murderbot için henüz net bir yayın tarihi açıklanmamış olsa da dizinin 2025 bitmeden izleyici karşısına çıkması bekleniyor.

• Platform: Apple TV+
  • Yayın Tarihi: 2025
  • Oyuncular: Alexander Skarsgård, David Dastmalchian, Tamara Podemski

Murderbot, Martha Wells’in Türkçeye “Tüm Sistemler Çöktü - Katilbot Günlükleri” adıyla çevrilen bilim-kurgu romanının bir uyarlaması olacak. Kitabın tanıtım yazısı şöyle. “Uzak bir gezegende, yüzey testi yapan bir grup biliminsanına, kendisine ‘Katilbot’ diyen ve kendi idari modülünü hacklediği için bilinç kazanmış bir güvenlik androidi kiralanır. İnsanlardan çekinen ve dikkatleri üzerine çekmek istemeyen Katilbot’un tek yapmak istediği görevini başarıyla yerine getirip insanların onu rahat bırakmasıdır. Ancak komşu bir araştırma ekibinden haber alınamadığında gerçeği ortaya çıkarmak Katilbot’a kalacaktır.”

5 Beğeni

Arkadaşlar Katilbot Günlükleri serisinin ikinci kitabı Yapay Koşullanma çok uzun bir süredir stokta görünmüyor. İthaki’ ye üç gün önce mail attım ancak geri dönüş sağlanmadı… Serinin diğer kitaplarını almadan önce de stokta yoktu, bir süre sonra basılır dedim ama nafile… Diğer kitapların baskısı varken ikinci kitabın baskısının olmaması çok saçma bir iş yahu!

2 Beğeni

Dizisi 16 Mayısta çıkacak muhtemelen ondan sonra ki hafta tekrar baskı haberini görürüz.

1 Beğeni

Yakında baskısını görürüz. Yeni bir seri, henüz 2. Kitabı orijinalinde de basılmamış durumda.

Darısı Katilbot 7’ye.

5 Beğeni

Katilbot sonrası Wells basmaya devam etme planları vardı. Raksura serisini basarlar diyordum ama demek ki bu seriyi basacaklarmış. 2. kitabın 11 Ekim’de çıkması bekleniyor. İlk kitap yakında çıkarsa acaba 2. kitabı dünyayla aynı anda basma durumu mu olacak bakalım.

Darısı Katilbot 7’ye.

Bu arada Wells ile birlikte Gene Wolfe basmaya da devam edeceklerdi. Bakalım o cepheden ne zaman haber gelecek?

6 Beğeni

Dizisi çıktıktan sonra Katilbot 7’yi basarlar diye düşünüyordum ama ses seda çıkmadı İthaki’den. Ne zaman basacaklar acaba, ya da basacaklar mı…

1 Beğeni

En son ekim ayı içerisinde denmişti hocam. Biz de bekliyoruz. Bu arada foruma hoşgeldiniz.

1 Beğeni

Çok teşekkürler, hoşbulduk :slight_smile:

1 Beğeni