Metal Müzik Sevenler Cemiyeti 🎸

Evet, zaten haşin bir yorum olması amacıyla yazdım. Marilyn Manson’u bir sanatçı olarak değil, bir şovmen, bir palyaço olarak görüyorum.

Bunun dışında müzikte çeşitliliğe gayet açığım müzisyenin katkılarını “Gerçek metal bu değil abi!” diye eleştirmem.

Cümlemin sonunda şuna gönderme yapmıştım. Melih Bulu'nun son dakika açıklamaları: Hard Rock Metallica...

Bence bir noktada tepki koymak, hatta ezmek gerekiyor. Bir rap dinleyicisini düşünün, karşısına biri geliyor ve kendisinin de rap dinlediğini söylüyor. “Aaa kimleri dinliyorsun?” diye soruyorsun ve aldığın cevap Arsız Bela oluyor. Değil rap, müzik başlığı altında hiçbir yere konulmayacak vasıfsız bir böğürtüyü neden adam yerine koyayım ki? Marilyn Manson’dan bağımsız konuşuyorum. Kendisini dinlerim ama “neden yok?” diye aramam.

1 Beğeni

Bilmiyorum ben black metal çok severdim eskiden gerçi heavy metal de severdim ve Rammstein in yeri bende ayrıdır ama önemli olan insanların keyif alması gibi geliyor bana.

4 Beğeni

Stüdyoya girdiklerinden beri (yaklaşık iki yıldır) büyük bir heyecanla beklediğim albümün sonunda ilk single’ını dinlemiş bulunuyorum.
İlk single olmasından dolayı daha gümbür gümbür, daha çarpıcı bir parça bekliyordum ama çok güzel ters köşe oldum. Aksine bir o kadar yavaş, sakin bir parçayla karşılaştım. Rammstein’ın yavaş parçalarını da büyük bir beğeniyle dinleyen ben maalesef bu parçayı o kadar beğenemedim. Bu anlamda benim için biraz hayal kırıklığı oldu. Till şiir okuyor ve diğer grup üyeleri de ayıp olmasın diye enstrümanlarını çalıyormuş gibi hissettirdi. Sözlerinin çevirisine baktığımda yine Till abimize hayran oldum tabii.
Klibe gelecek olursak bu adamlar Hollywood’a ders vermeli diyorum. Parçayı ilk dinlediğimde beğenmediğim için klibi kötü hatırladım ama hayır, diğer izleyişlerimde hayran kaldım resmen.

3 Beğeni

Sıcak sıcak yeni albüm.

4 Beğeni
3 Beğeni

Ghost’un yeni albümü Impera’yı ilk dinlediğimde diğer albümler kadar iyi bulmadım ama dinledikçe dinleyesi geliyor insanın. Bir süre sonra dilime dolandı şarkılar. Ghost’un özelliği bu sanırım, şarkıları nasıl olursa olsun akıyor bir şekilde. :slight_smile:

6 Beğeni

Bende de aynı şey oldu. İlk dinlediğimde pek sarmadı, üçüncü dinlememde falan keyif alır hale geldim. :slightly_smiling_face: Sanırım biraz alışmak gerekiyor şarkılarına.

1 Beğeni

Gerçekten öyle. Bilmem kaçıncı dinlemeden sonra albümü beğendiğime karar verdim. :slight_smile:

2 Beğeni
5 Beğeni

Albüm mü geliyor? Hiç haberim yok.

2 Beğeni

Albümün adı Modern Primitive 2 ay sonra çıkacak sanırsam. Şarkı güzel bu arada.

1 Beğeni

Yeni albümden yana benim ümidim var. :slightly_smiling_face:

7 Beğeni

Polonyalı teknik death metal grubu Decapitated’in yeni tekili. Albüm Anticult hayvanlığında olsa tadından yenmez.

Dark Funeral’in yeni albümü.

Monuments’in yeni single’i.

2 Beğeni

Biraz haksızlık etmişiz sanki, başta ben de çok beğenememiştim ama şu an bayağı hoşuma giderek dinliyorum. Aynısını Rammstein’ın Zeit’i için de diyeceğim. Bazı parçalar birkaç kez dinlenmeyi hak ediyor :smiley:

1 Beğeni

Valla ben çoktan albümden sıkıldım, bi kenara attım. :smile: Halen 7/10’luk bir albüm olduğunu düşünüyorum.

1 Beğeni

7/10’dan fazlasını düşünmüyorum ben de zaten, ama ilk dinlediğimde 5/10 diyebilirdim. Optimize olmuş hali diyelim :slight_smile:

1 Beğeni