Ne zaman Those Once Loyal dinlesem dünyanın en görkemli death metal albümünü dinliyormuşum hissiyatına kapılıyorum. Çıkalı on dokuz yıl oldu ta o zamandan beri hiçbir grup bu kadar basit kompozisyonlarla bu kadar yıkıcı ve hayvani groove’likte bir albüm yapamadı. Tövbe günahıma yarabbim kuduruyorum.
Polonya’nın bağrından çıkan Deus Mortem’den yine ciğerleri delip geçen blast beatli öküz gibi single.
Yok abi adamlar çok farklı bir seviye. Blast beatler, slow arpej kısımlar, power akorlar insanı duygudan duyguya sürüklüyor. Şu şarkıyla konserde moshpit yaparken yatalak dedeme künde atmayı ne isterdim var ya. İnanılmaz.
Bunlar hep Polonya’nın suyundan oluyor hocam.
Schammasch albüm mü salmış hiç haberim yoktu hemen dinleyelim hocam.
Ben beğendim valla atlara atlata dinledim ama dar zamanımda denk geldi. Asıl Anomalie albümüne şaşırdım bu gruba nolmuş böyle yav. Post-black diye bir şey kalmamış. Farklı bir gruba dönüşmüşler.
Ülkemizde black metal yapmak için müthiş bir potansiyel var. İnsanlarımız bu sayede öfkelerini sanata dökebilir ve gerçek hayatlarında yapıcı kararlar verebilir (umarım). Belki bu duygu boşalımıyla -lanetli adıyla klavyemi kirletmem hoş olmaz- zalim hükümdar da ayağını denk alır.
Bunları da bugün buldum. Birincisi Türkiye’nin ilk kadın ‘tek’ black metal sanatçısı.
İkincisi de dünyanın ve Türkiye’nin ilk kadın black metal grubu.
Djevel’den yine yeniden şirazemizi kaydıran sertlikte bir albüm.
Ulan Tamás Kátai sen ne değişik bir adamsın… Bu kadar kulakları bayram ettirecek şarkı yapılır mı lan… Adam random düşük bütçeli Doğu Avrupa sineması soundtracki yapmış. Doğu Avrupa sineması yönetmeni olsaydım çekeceğim filmin komikli şen şakrak bir sahne arasına şu şarkıyı koyardım vallaha.
Opeth’in yeni albümü
Mikael’in sesi hem clean hem de brutal/growl vokalde bir tuhaf geldi kulaklarıma. Bir kaç kez daha dinlemem gerekiyor.
Edit: S4’a bayıldım
Spotify’dan az önce gelen bildirime göre albüm yaklaşık on iki saat sonra yayınlanacakmış. Dinlerken bir bütünlük oluşsun diye tekilleri bile doğru düzgün dinlemedim; ayrıca albümün inceleme puanları da bir hayli yüksek olduğundan şu an aşırı hype’lanmış bir vaziyetteyim. Siz beğendiniz mi hocam ?
Bayağı beğendim hem de hocam, ilk başta vokal bir tuhaf geldi sonra kulaklık nozzlelarını ve başlığı değiştirince tamam dedim. Melodik yönü ağır basıyor, çok sesli bir albüm olmuş yaylılardan da sesler duymak güzeldi. İş çıkışı bir tur daha dinlerim. Dinlemesi biraz zor gibi yalnız “Opeth” diye dinlenince. O bütünlüğü aramadım değil, tek sıkıntı buydu benim için. Şarkı(lar) kendi içerisinde bile zart diye aksaklık yapıyor “ulan başka şarkıya mı geçti” diye düşündürtüyor.
Ek: Davulda da hafif hafif o değişim hissediliyordu.
Legal yollarla dinlemek için
Albümü henüz bir tur dinledim, olumlu anlamda bayağı şaşırttığını söylemeliyim. Bu arada hayvan gibi albümler çıktı hangi birine yetişeceğiz anlamadım. Defeated Sanity’in üç single’ını da salyalı salyalı dinlemiştim herifler yine kazıyarak şov yapmış.
Vay vay vay, haftasonu için liste oluştu bildiğin. Ekliyorum hepsini şimdi. Ha biliyorum dayanamam dinlerim birazdan ama olsun
Guns N Roses 2025’te İstanbul’a gelecekmiş. Kendi sitelerinde yok, organizasyon şirketin yayınladığı afişte gözüküyor.