Benim için en iyisi.
Iron Maiden dünyanın gelmiş geçmiş en iyi metal grubudur. Adamlar en uç nokta oldukları için bunu sözle ifade etmek pek basit kaçıyor. Bu sebeble bunu dillendirmeyi hiç düşünmedim.
Maiden efsanedir…
Öyle bir şey yok Maiden sevilmez mi ? Klasik şarkıları şunlar diye yazmaya başlasam buralar dolar taşar
Hee bir Hallowed Be Thy Name var ki binlerce kez dinlerim.
Her dinlediğimde aklıma Malta adası gelir.
Yeni keşfettim bu grubu. Trash , groove, heavy metal. Çok güzel şarkıları var.
Crematory en iyi gothic metal gruplarından biri…
Dave Mustaine gırtlak kanseri olmuş, gerçekten üzücü umarım hızlıca iyileşir. Megadeth grubundan dinleyeceğimiz daha çooook albümler var.
Olamaz!!!
En son yeni albüm cıkarıyorlardı.
Evet yeni album çalışmalarına başlamışlardı. Megacruise iptal edilmemiş konserleri olacak galiba. Bruce Dickinson da aynı böle ağız gırtlak dil böyle bir kanser olmuştu ama düzelmişti. Mustaine de erkenden fark edilmiş hastalık iyileşir galiba.
Öyle damardan bir şeyler yok bende, belki endüstriyel metal seven çıkar aranızdan.
Belki konserlerde başka birisi vokalik yapar.
Bruce olayi farklıydı. Oral seks yaparken HPV virüsü kapıyor. Adam demezmi biraz oturaklı ol kaç yaşına geldin.
@Muhammed_Deger güzel fikir. Gitar tekniğinin altında vokal yapıyor. Kulaklarım başka vokal kabul etmez ama all-star kadrolarla saygı duruşu yapılabilir.
Megadeath konserinde James Hatfieldin vokalik yaptığını bir düşünsenize. Mettalica fanlari isyan başlatır.
O olay uçuk kalır ama yeni akım müzisyenler isim yapmak için bir fırsat olabilir.
Dave Mustaine çok özel bir gitarist, ensturmanı vucudununun bir parçası gibi kullaniyor. Gitar çalarken ellerine çok nadir bakıyor. İstanbul’da Big 4 konserinde ses sistemi kötü olduğu için sarkı arasinda hem teknisyenle tartısıp, hemde şarkıya eşlik etmişliğini bu gözler görmüştür. Tablarına bakınca adamlar sanki şarkı zor olsun diye özellikle uğrasıyorlar hissi veriyor. Ayrıca grubu dağıtırsa da şaşırmam. Bir dönem MD.45 ile kıyısından dönmüşlüğü vardır. Ayrıca 90’lardan sonra Metallica’dan daha kaliteli işler çıkartmıştir. Hep ikinci plana atılmış ve Metallica’nın gölgesinde kalmiştir ama tarihi bir bakış açısı ortaya koymak gerekirse Metallica şöhret kapısını sonuna kadar açmış Edison ise, Mustaine teknik ve zor şarkılariyla Tesla’dır.
Yine dünyaya rezil olduk desene…
Çoğu kisinin aksine Mettalicanın 90 larda bozdugunu düşünmüyorum. Sadece biraz daha ticairi işlere yönelip Heavy metal ve Hard Rock icra ettiler. Buda sanırım Bob Rock denrn adam yüzünden. Gerçi grubun beyni Lars belki o yumuşamayı istemiştir muzikte.
Megadeath ın 90 lı yillardan sadece birkaç şarkisını dinledım. O yüzden kıyaslama yapmam doğru değil. Aslında ben 90’lı yıllardan sadece Mettalica Megadeath ve Pantera dinlemeyı düşünüyordum. Diğer gruplar Grunge yüzünden çok bozmuşlar diyorlar.
Birde Martin Freemanda hep Krik Hammetin gölgesinde kalmiş gibi. Hangar 18 ve Tornado Souls un soloları yeter.
Bruce Dickinson olayını sadece hastalık olarak ele almıştım. Ne yalan söyleyeyim durumun o şekil olduğunu bilmiyordum. İstanbul konserinde evet big four izlemiş biri olarak ses gerçekten kötüydü. Birde ben sahne önündeydim oraya zaten ses iyi gelmiyor. Arkalarda daha güzel dinlenebilmiştir belki ?
Genel olarak festivalin ses sistemi güzeldi. Kendi teknisyenleri ile tartışmıştı. Kendi kanalında bir sorun vardı olabilir. Diğer enstrümanların sesini alamıyor olabilir. Kısa süre bir gerginlik oldu ama o sırada halen görevli ile bir şeyler tartışıp, şarkıyı çalıyordu. Birde bu adam vokal, konsantre olup şarkıyı söyleyecek. Olayı net hatırlamıyor olsam da, bende çevremdeki de bir çok insan için büyük bir hayranlık anıydı.
Metallica kariyerinin en büyü hatasını Flemming Rasmussen gibi bir prodüktörü kaybederek yaptı. Bu adamın kariyeri çok başarılı albümlerle dolu ve akıma ayak uyduracağım diye güzelim grubu hiç ettiler.
Sonuçta Metallica’nın büyüklüğü tartışılmaz akılda kalıcı şarkılar yapan, şahne performansı üst düzey olan tarihe altın harflerle yazılmış, hatta çoğu yorumcuya göre; “Efsane sıfatına erişmiş son rock grubudur”. Ama bu müziğe kulağın alışıp, seviye atladıkça Megadeth daha fazla zevk veriyor.
@ermanbulak her zaman ortalar daha iyidir. bar konserlerinde bile her zaman ortada dururum sonuçta Madonna dinlemiyoruz. Ben zaten çalmaya başladıkları anda gözlerimi kapatıp kendimi müziğe veriyorum. Sadece solo kısımlarda elleri izlemeye çalısıyorum.
Evet ortalar daha iyi olur haklısın. 2008-2010-2014 hepsinde sahne önündeydim hatta 2014 İTU konserinde Snake Pitteydim. Tabiki ses çok anlaşılmıyor fakat oradan yakından izlemesi bile çok güzel tek avantajı 1 adet penam var james hetfield in kendisinden o kadar.