Metal Müzik Sevenler Cemiyeti 🎸

Çok iyiymiş. Yunanistan kökenliymişler. Pandemi geçince ülkemizde görmek isteriz.

1 Beğeni

Doğrusunu söylemek gerekirse bu stoner metal işinde Yunanlar bizden fersah fersah ötedeler. Nightstalker, 1000mods, Deaf Radio, Villagers Of Ioannina City, Planet of Zeus gibi çok iyi grupları var. Ha bakacak olursak da Yunanlar folk metalde bizden çok geride kalıyor. Biraz daha saykodelik bir müzik altyapımız var gibi.

1 Beğeni
2 Beğeni
2 Beğeni

Bulunduğu albümün en iyi şarkılarından biri olmasına rağmen ne yazık ki Holy Wars, Hangar 18, Tornado Souls kadar bilinmemesi üzücü…

6 Beğeni

holden-matthews

Black metal sahnesinde isim yapmak için 3 kilise yakan gence 25 yıl hapis ve yaklaşık 3 milyon dolar para cezası verildi.

26 Mart-4 Nisan 2019 tarihleri arasındaki 10 günlük zaman diliminde gerçekleşen yangınlarda 3 kilise de tamamen yok oldu. Yangınların ardından eylemlerinin fotoğraflarını Facebook’ta paylaşan Matthews, bu eylemleri black metal sahnesinde kendine bir isim yapmak için yaptığını itiraf etmiş. Yok olan üç tarihî kilise Louisiana’da bulunuyordu, 150 yıldır ayaktaydı ve daha ziyade bölgedeki siyahi toplum tarafından kullanılıyordu.

Kaynak: Black metal sahnesinde isim yapmak için 3 kilise yakan gence 25 yıl hapis ve yaklaşık 3 milyon dolar para cezası verildi « Pasif Agresif

Varg Vikernes tekniğin iyi ama geliştirmen lazım demiştir muhtemelen

6 Beğeni

Ne kafalar var ya. İnanasım gelmiyor, şaşırasım gitmiyor.

2 Beğeni

Parabola Parabol’un devamı. Klip için birleştirmişler. Albümde ayrılar yoksa. Muhteşem iki şarkı. En iyi TOOL şarkıları sıralamasında ikisini bir şarkı sayarsak ilk beşe oynayabilir belki de.

4 Beğeni
2 Beğeni
1 Beğeni

Bu aralar heyecanla beklediğim 1-2 albüm var.
Dark Tranquillity - Moment (2 single yayınlandı gerçekten hoş parçalar)
Iron Maiden konser albümü Meksika konseri (Milyon kez Maiden dinlememe rağmen yine de heyecanla bekliyor insan)
Killer Be Killed albümü var (Max Cavalera olan işler hep ilgimi çekmiştir.)
Arada bir yerlerde Ellefson albümü gelecek.
Katatonia Dead Air konser albümü çıkarttı tamamını dinleyemedim ama başarılı duruyor.
Sodom var Genesis XIX - Dream Theater Londra konseri birde Hatebreed var hmmm Kasım ayı şu sağlıksız günlerde anca böyle güzel geçebilirdi.

4 Beğeni

Tool’u bir türlü sevemedim, ayıp olmasın diye 10 tane şarkılarını oynatma listesine aldım :joy:

2 Beğeni

Dinledikçe açılır belki hocam. :joy: Spotify’da albümlerinin çoğu var. Her albümden bir iki şarkı dinleyerek şansınızı deneyin bence. Son albüm diskografi içinde en yetersizi olsa da, içinde hoş şarkılar da var. 10,000 Days, Aenima ve Lateralus diğer güzel albümleri. Progressive seviyorsanız mutlaka hoşunuza giden parçalar bulabilirsiniz gibi.

2 Beğeni

Bugün Kirk Hammett’in doğum günü. İyi ki doğdun kral. :metal:

4 Beğeni

Tool’u nedense ben de sevemedim hocam. Aynı şekilde SOAD’ı da sevemedim yıllardır. İki grubun da pek çok şarkısını dinledim ama sanırım bana hitap etmiyorlar.

1 Beğeni

@kalsedon.okur Bana bir arkadaşım önermişti. Opeth’i aşırı dinlerdim ki hala da dinlerim. Opeth’i seviyorsun bunu da dene diye tavsiye etti. Dinledim tüm diskografiyi, kesinlikle progresif yapmaları dışında tek bir ortak yönleri yok. Bi kere Opeth kendine has bir sound yakalamış, hiç bilmediğin bi’ şarkısını dinlerken bile bu Opeth diyebiliyoruz. Bunun en baba örneği Iron Maiden’dır bence. Tool daha deneysel çalışmalar yapmış seveni de Opeth’cilerden fazla yalan yok. Solistlere gelince açık ara Mikael derim. Ses cambazı herif. Maynard kötü değil kadife gibi sesi var ama aynı kadife ses Mikael’de de var fakat onunki canavara da dönüşüyor. Gitar Mikael’in işi zaten akustikle bile binbir türlü iş yapıyor. Davulda Tool daha hoşuma gitti. Ben şimdiye kadar sadece bir şarkıyı dinlerken (Opeth’e ait olmayan) onlar sandım.

Hatta solistin ilk girişi bile Opeth’ti benim için :joy:

Hem ben niye böyle yükseldim aniden :joy:. Bu cümleler şahsi görüş olup, hiçbir objektifliğe sahip değildir.

2 Beğeni

Opeth iyidir. Özellikle Morningrise ve Blackwater Park albümlerini severek dinlerim.

2 Beğeni

Progresif müziği çok sevmeme rağmen Tool’u sevemedim. Genelde yakın dönem progresif grupları beni çok çekmiyor zaten. Ama iyi müzisyenlerden oluşan bir grup. Çok yetenekli bir bateristleri ve onunla çok uyumlu bir basçıları var. Aynı şekilde AC/DC’yi de bir türlü sevemiyorum. Buna müzisyenler çok yetenekli de diyemiyorum. :sweat_smile:
Ben de şu aralar çok dinlediğim şeyi bırakayım son olarak.

İlk dinlediğimde beni The Sound of Perseverance kadar çekmemişti ama şimdi diyorum ki Symbolic gelmiş geçmiş en iyi metal müzik albümlerinden biridir.

3 Beğeni

maalesef metal müziğe bu grupla başladım,zamanında iyi geliyordu aslında fkf.

1 Beğeni

@Waxillium [quote=“Waxillium, post:1284, topic:6897”]
Davulda Tool daha hoşuma gitti.
[/quote]
Benim için Tool’u dönüp dolaşıp dinlenebilir kılan da davulcu Danny Carey zaten. Yani belki biraz abartı olabilir ama progressive metalde Danny Carey kadar mistik bir baterist görmedim. Adam time signature falan dinlemeden bangır bangır giriyor. Ritimlerinde de çok güzel bir matematik var. Biraz inceleyince şarkılarda Fibonacci sayısını vs. buluyorum ben.

Gerçekten de Mikael’in ses kullanımı Maynard’dan iyi. Biraz da şarkılarının tarzlarının metal olsalar bile ayrı olmalarından sebep olabilir. Tool sounduna bağlı olarak daha çok mistik, gizemli bir vokale ihtiyaç duyuyor gibi. Opeth genelde daha farklı bir eksende, o yüzden Mikael gibi daha kullanışlı bir sese sahip vokal daha güzel gidiyor. Ben Maynard’ı grup içindeki en yetersiz isim görüyorum desem, yalan olmaz. Hele basta Justin Chancellor ve gitarda Adam Jones varken. Gerçekten davul, bas ve gitar Tool’u dinlenebilir hale getiriyor.

Maynard’ın potansiyelini daha güzel kullandığı proje ise A Perfect Circle. Puscifer hiç sevemedim.

Yani ben dönüp dönüp şuna takıldım;

Yahu bu nedir böyle? Büyüleniyorum ben izledikçe. Diğer etmenler de çok hoş ama ben dinlerken sadece davula odaklanıyorum, kendimi alamıyorum. Danny Carey dinlediğim en iyi davulcularda ilk üçe oynar.

Justin Chancellor’da müthiş bir basçı. Adam Jones ile uyumlu olmaları güzel yapıyor soundu. Doğrusu ben Opeth’i de Tool’u da çok severim. Farklı noktalarda zirvede olan iki grup.

1 Beğeni