Şöyle Dream Theather tadında prog. metal yapan grup önerebilir misiniz?
In Flames’i The Jester Race döneminden beri beğenerek takip ederim. Dark Tranquillity ve At the Gates ile birlikte favori İskandinav death gruplarımdır.
TOOL ve Opeth türün Dream Theather’den sonra bayrak taşıyan grupları. Dinlemediyseniz hiç bir bakabilirsiniz.
Symphony X ve Haken yakın galiba. Fazla DT dinlemediğimden emin değilim.
Pain of Salvation - Queensryche - Fates Warning denenebilir.
Opeth ve Tool gruplarından sonra aklıma gelenler
Queensryche ve Opeth öneririm. Eğer ingilizceniz varsa Queensryche’ın Operation Mindcrime albümü fikrimce yapılmış en iyi ikinci konsept albümdür. Birincisi The Wall. Symphony X’e bakabilirsiniz. Yine progresif metal ama bence progresif yönünden çok metal yönü önde. Nedense kimsenin dinlemediği yukarıda da bahsettiğim Chuck Schuldiner’ın Progresif metal projesi Control Denied güzel. Zaten sadece bir albümleri var. Bir de son olarak yakın zamanda çıkmış Türk grubu Cloud Theory yerli grup avantajıyla dinlenebilir.
Arkadaşlar tüm önerileri listeye aldım. Bugün en az bir tanesini dinleyeceğim. Ne yazık ki albüm bitirme konusunda pek hızlı biri değilim. Bazen bir albümü 3 ay da bitirdigim oluyor. O yüzden önerilerinizi dikkate almıyormuşum gibi görünmek istemem. Hepinize tekrardan çok teşekkür ediyorum.
Dönüp dolaşıp şu albümü dinlerken buluyorum kendimi. Ayriyetten strateji oyunu oynarken de çok iyi gidiyor albüm
Ben de bu albüme bayılıyorum, özellikle de şu şarkısına:
Daha önce konuşmuştuk sanki sizle bu albümü. Yine bu şarkıyı paylaşmıştınız ordan hatırladım
Evet şimdi hatırladım, kusura bakmayın.
Grubu görünce otomatik olarak bu şarkıyı övesim geliyor sanırım.
Övülmeyecek gibi değil ki. Baştan sona ezberimde olan birkaç albümden biridir bu. Çok iyi iş çıkarmışlar. Her ay düzenli olarak paylaşsak yeridir
Macbeth; nedense pek kadir kıymeti bilinmeyen iyi bir Alman trash grubu. 2000’li yıllarda tekrar albümlerini yayınlamaya başladılar. Eski güzel trash tadını arayanlar için…
Kısa saç bir insanı bu kadar mı değiştirir.
Dün biraz opeth grubunun Blackwather albümünü dinledim. Daha öncede biraz dinlemistim. Özellikle Bleak şarkısı çok hoşuma gitti. Ben Death metal seven birisi değilim ancak death ögeler prog. elementler ile birleşince çok güzel bir ürün çıkmış. Öneride bulunan herkese tekrardan çok teşekkür ederim.