Şu Death’i bir türlü dinleme fırsatı bulamadım. Diskografi falan bulayım da ilk fırsatta bakayım.
Spotify’da Daily Mix sayesinde keşfettiğim bir grup. Bu albümleri çok hoşuma gitti. Power/Thrash Metal yapıyorlar.
Çok değişik grup her albümlerinde tarz değiştirmişler neredeyse, fakat hepsi de dinlenebilir kalitede olmuş.
Death dinlemenizi öneririm. İlk albümler klasik Death Metal’in ilk örnekleri. Ve başarılı örnekleri. Buna rağmen beni çok çekmiyor. Ama grubun müziği zaman içinde değişmiş. Human albümünde iki tane başarılı caz ve metal müzisyeni, Paul Masvidal ve 2020 yılında kaybettiğimiz Sean Reinart katılıyor. Bu ikili sayesinde grup klasik Death Metal’den uzaklaşmaya başlıyor. Ayrıca bu ikilinin grubu Cynic de çok ilginç bir grup ona da bakabilirsiniz. Bundan sonra her albümde müzik daha progresif oluyor. Individual Thought Patterns albümü metal tarihinin en iyi kadrolarından birine sahip. Baterist Gene Hoglan, basçı Steve DiGiorgio, gitarist ve vokalist Chuck Schuldiner, ikinci gitarist ise King Diamond gitaristi Andy LaRocque. Bu kadroyla kötü bir şey çıkması imkansız zaten. Symbolic albümünden sonra Chuck grubu dağıtıp clean vokalli bir progresif metal grubu kurmak istemiş. Ama Death adıyla bir albüm daha yapmaya zorlamışlar. O albüm(The Sound of Perseverance) de grubun en beğenilen albümü olmuş. Yine de benim favorim Symbolic. Bu albümden sonra Chuck Control Denied grubunu kurmuş. O grubun ilk albümünü çıkardıktan sonra da beyin tümöründen ölmüş. Metal müzikte Dimebag Darrel ve Randy Rhoads ile birlikte ölümüne en üzüldüğüm kişilerden biri.
Death’i dinlemenizi kesinlikle öneririm hocam. Özel bir grup bence. Kafanızın rahat olduğu bir zamanda dinleyin. Ve bence Symbolic ile başlayın. Daha sonra Human, Individual Thought Patterns ve Scream Bloody Göre albümleri ile devam edin, beğeneceğinizi tahmin ediyorum. Ben 93 yılından beridir bıkmadan dinlerim
Epica’nın yeni çıkacak Omega albümünden 3. single yayınlandı geçenlerde. Dinlemeye doyamıyorum, çok iyi olmuş.
Yüz sene daha dinlesem bu parçadan sıkılmam.Country müziğe uzak birini bile müptelası yapar öyle güçlü bir şarkı.Metallica top beş sıralaması yapsam en zorlanmadan ekleyeceğim şarkıların başında gelir.
Not: Puppets’cılar bu gönderiyi göremez.
Sözlerinin ve hissiyatının yanı sıra Hetfield’ın ses rengi çok ön planda olduğundan benim için de çok özel bir parça Mama Said. Bu sesle 10 saat bir şeyler mırıldansın, dinlerim o derece.
Load albümü sevilmese de James’in sesi clear şekilde en çok duyulan albüm olduğu için ben çok seviyorum. Özellikle Bleeding Me ve Mama Said aşırı underrated parçalar. O zamanlar albümün ilk single’larından olup listeleri alt üst etse de şimdilerde unutulan Until It Sleeps’de aynı şekilde çok iyi parça bana kalırsa.
Yorumunuza katılıyorum.Albümün biraz uzun olması, ve çok çok kötü gözüken bir albüm kapağı Load’ın eksi yönleri olarak gösterilebilir.Dört dörtlük bir albüm değil, içinden çıkarılıp atılabilecek birkaç şarkı bile mevcut,ama Metallica davaya ihanet ettici’ler şu albümü bir kere açıp dinleseydi Load’ı kötülediklerine pişman olurlardı.Ayrıca Hero Of The Day’in solosu, Kirk Hammett’in çalmayı en sevdiği soloymuș.
Teşekkürler bu bilgi için. Ama Load antileri bu bilgiden ötürü bile sevmemeye devam edebilir albümü, çünkü her nedense belli bir kesim Kirk’ten de nefret ediyor. Kirk’ün 30 yaşlarında caz müziğe sarması da Load şarkılarının genel itibariyle tarz değişikliğine gitme sebeplerinden. Sonuç olarak bana kalırsa tarzda değişiklik olsa da sevdiğim bir albüm.
Yahu şu şarkının girişi hangi filmde, dizide, oyunda vs. kullanıldıysa her dinlediğimde kendime “ben bunu duydum da nerede duydum acaba?” diye soruyorum. Şimdi de size soruyorum, nedir bu şarkının kerameti de bu intro bana bu kadar tanıdık geliyor?
Bugün Accept’in yeni albümü, Too Meen to Die ve Pentagram’ın yeni şarkısı Sur yayınlandı. Accept’in albümü zımba gibi bir albüm olmuş. Babalar tam gaz devam. Pentagram’ın yeni şarkısını beğendim. En azından önceki şarkıdan daha güzel.