Teşekkürler, olaya albüm değil de diskografi olarak bakıyorum. Şimdi gidip elemanların tüm eserlerini didiklemem gerekiyor.
Umut verici. Albüm 21 Mayıs’taymış. İki tane single yayınlamışlar.
Adamlar adı üstünde ilahi gibi şarkı yapmışlar. Joe Duplantier her an Kabede hacılar ilahisine başlayabilir. Enteresan
Benim de çok beğendiğim bir parça oldu, harika olmuş
Olmamış ya neresi olmuş.
Hocam giderek zıtlaşıyoruz Gayet sağlam olmuş demek istiyorum ben. Shooting Star’a da benzettim. Solomsu bir şey de var, süper bence. Amazonia ve bu, yeni albümden şu ana kadar en iyileri benim için
Cidden bu albümde tamamen farklı düşüncelere sahibiz. Gönüller bir olsun diyelim.
Hadi öyle diyelim, gönüller bir olsun
Arkadaşlar Nothing More grubu paylaşıldı mı bilmiyorum, şans vermenizi şiddetle tavsiye ederim. Ilk albümleri olan Nothing More’u baştan sona dinleyebilirsiniz.
Yorumlarınızı bekliyorum. Ben şimdilik Sphinx parçasını bayağı beğendim bakalım devamı nasıl.
Edit:
Albümdeki bazı şarkılar hakkında ön izlenim tarzı bir şeyler yazıyım dedim ama hızlı tüketilen bir albüm değil. Bir hafta daha kesintisiz dinleyip öyle nihai kararı veririm.
Ama şundan eminim Magma albümünden bir gömlek üstte benim için. Bu arada single olarak paylaşılan şarkılar, (into the storm hariç) albümdeki diğer parçalardan daha zayıf.
Sphinx: Girişteki riff ve klasik Joe Duplantier çiyuv çiyuv’u direkt From mars to sirius albümünü hatırlatması sevindirdi. Șarkının biraz daha sert oluşunu beğendim.
New Found: Yine güzel bir parça. Mario Duplantier ayı gibi davul çalıyor bu şarkıda. Tek handikapı şarkının süresinin birazcık uzun olması.
The Trails: Magma albümüne koysan sırıtmaz. Low Lands parçasını andırıyor. Gojira’dan beklediğim bu değil. Beğenmedim.
Hold On: Şarkının ana riffi güzel. İkinci yarısı daha progresif ve melankolik bir havaya bürünüyor. Eh işte bir şarkı olmuş.
The Chant : Joe Duplantier ilahi söylüyor. Beğenmedim.
Into the Storm: Albümdeki en beğendiğim şarkı olabilir. Esoteric Surgery’vari tarama riffleri ve davullarıyla aha da bu bir Gojira şarkısı diyebileceğim nadide bir şarkı.
Grind: Hiçbir Gojira şarkısına benzemiyor. Çok gaz başlayıp inanılmaz hüzünlü bir şarkıya dönüşmesi hoşuma gitti. Cidden çok ilginç bir tat bırakan şarkı.
Sonuç olarak, iki saatlik dinleme deneyimime dayanaraktan söyleyebilirim ki favori şarkılarım Into the Storm, Sphinx ve Grind oldu.
Red Fang bir single daha çıkarmış. Arrows albümü 4 Haziran’da gelecekmiş. Ben Arrows şarkısını da sevmiştim ama bu ondan da hoş gibi geldi. Beklentim yükseldi gerçekten.
Ben albümü genel olarak beğendiğimi söylemeliyim, dediğiniz gibi bir süre daha dinledikten sonra kesin konuşmak daha doğru olur.
Öncelikle single’lardan başlayayım;
Another World: İlk single buydu ve benim için eh işte bir parça olmuştu, şimdiye kadar pek coşkulu dinlemedim.
Born For One Thing: İkinci single’ımız, oldukça gaz bir parçaydı bence. Yer yer sıkılsam da beğenerek dinliyorum.
Amazonia: Üçüncü single ve benim için albümün tepe noktası. Albümdeki en sağlam parça demeliyim. “Boing boing” riff çok güzel bir tat katmış, gitarların ve Joe Duplainter’ın bağırdığı kısım ise süper.
Into The Storm: Dördüncü single ve benim albümdeki en az beğendiğim parça oldu. @noronikkirbac Hocamın da dediği gibi taramalı riffleriyle tam bir Gojira parçası olmuş ama çok beğenmedim.
The Chant: Joe Duplainter ilahi söylüyor. Çok beğendim. Arkada dönen solovari kısımlar da çok güzel.
Şimdi de albümden daha önce dinlemediklerimize gelelim;
Hold On: Temiz vokallerle başlayıp çok güzel metalleşiyorlar. Beğendiğim bir parça oldu, Wonder Woman temasına benzer bir riff’i var.
New Found: Gayet progresif bir parça olmuş. Zaten o "çiyuv"ları burada da sıkça duyuyoruz, klasik Gojira gitarı diyelim. Beğendim ama gereksiz uzun tutmuşlar.
Fortitude: Asıl ilahi burada başlıyor, The Chant’ın introsu niteliğinde. Enstrümantal anlamda beğendim, başka bir şey yok zaten parçada. Ama albüm ismini neden bu parçadan almış anlamadım.
Sphinx: Çok beğendiğim bir parça oldu, gayet sağlam rifflere sahip, Slayer’ı andırmıyor değil. Sabaha kadar dinleyebilirim. Gayet gaz bir parça.
The Trails: Temiz vokal harika fakat enstrümantal anlamda hiç beğenmedim. Genel olarak beğenmediğim bir parça oldu.
Grind: Çok “gürültülü” bir parça olmuş, biraz da dağınık ilerliyor gibi. Çok beğendiğimi söyleyemem. Yine de dinlenir. Ortalara doğru duyduğumuz o malum riff oldukça gaza getirici ama.
Evet, albüm hakkında görüşlerim bu şekilde. Genele bakacak :olursak, 8.5/10 demek istiyorum.
Sonradan Ekleme: Into The Storm’u bir kez daha dinledim ve biraz haksızlık yaptığımı düşünüyorum. Hala beğendiğim bir parça değil ama kulağıma daha iyi geliyor artık.