Metal Müzik Sevenler Cemiyeti 🎸

Özellikle Be’lakor, Iron Maiden ve sizin yazmadığınız First Fragment için çok heyecanlıyım. Iron Maiden’ın yeni albümünde sadece Steve Harris tarafından bestelenmiş 4 tane şarkı olacakmış. Hepsi 10 dakikanın üzerinde. Genelde önceki albümlerin en iyi şarkıları sadece Steve Harris’in besteledikleri. Tam listeyi bırakıyorum.

2 Beğeni

Maiden’in bu albümünde epik denilen uzun süreli şarkıların bulunması iyi bir albüm dinleyeceğimizi düşündürüyor bana. Tabi bu bir tahmin.

1 Beğeni

Anlatmaya gerek yok!

2 Beğeni
4 Beğeni

Behemoth fanı olmamama rağmen The Satanist en sevdiğim metal albümlerinden. Dahice.

2 Beğeni

Baştan sona kadar severek dinleyebildiğim tek Behemoth albümü budur. Bu albümün üstüne daha da çıkamazlar herhalde müzikal olarak. Kusursuz

1 Beğeni

NeoClasiccal severler ya da şarkı arayanlar için bir playlistim var.

2 Beğeni
6 Beğeni

C# tuning Low Man Lyrics. Pantera’nın The Great Southern Trendkill albümünden çıkmış gibi resmen.

6 Beğeni

Yılın ikinci yarısında heyecanlı olduğum bir albüm daha çıkıyor. :partying_face:

3 Beğeni

Bayram öncesi iş güç, sonrası gezip tozma olunca araya kaynayan albüm oldu. En beğendiğim ATG albümü oldu The Nightmare of Being. Özellikle bu şarkı Opeth kokuyor.

4 Beğeni

:drooling_face:

2 Beğeni
2 Beğeni

Dinlemeye başladığımdan beri fantezinin -özellikle epik fantezinin- metal müzik içerisinde hatırı sayılır bir yeri olması hem ilgimi çekmiş hem de beni bir o kadar mutlu etmiştir.

İnternette yaptığım küçük araştırmalar sonucunda bu durumun nedeni olarak fantastik eserlerin hikayelerinin metal müziğe etkili bir şekilde uyarlanabilmesi olduğu görüşüne ulaştım.

Peki sizin görüşünüz nedir? Özellikle power ve heavy metal türlerinde göze çarpacak kadar fazla bulunan fantastik ögelerin nedeni ne?

Ben bunu direkt olarak vokal ve müziğin hareketliliğine bağlıyorum.
Death Metal ve Black Metal guruplarında türlerin adı gibi temalar da bu şekilde ve vokal de aynı şekilde genelde o kasveti yansıtıyor; boğuk, durağan. Ama Heavy Metal daha coşkulu ve daha hızlı, riffler, görsel şölen, akışkanlık fantastik dünyaya daha uygulanabilir. Blind Guardian, Iced Earth gibi guruplar Power Metal olarak bunu çok güzel icra ediyorlar mesela. Stormlord var misal Senfonik Black Metal senfonik olduğu için tamamen Fantastik öğelere de hakim olabiliyor, The Gorgon Cult albümü güzel bir örnek olabilir.

1 Beğeni

Mike Howe ve Joey Jordison ile ilgili kötü haberler bugün moral bozdu.

Çok sevdiğim Mike Howe anısına… :slightly_frowning_face:

8 Beğeni

R.I.P Joey Jordison

8 Beğeni

Metalin o epik, vahşi, güçlü estetiğine uyuyor.

Bir de diğer türlerde fantastik konuyu işleyecek durum yoktu. Pop’un işlemesi için yeterince popüler değildi ki bugün fantastik popüler olsa bile pop işlemiyor. Rap, jazz, country için zaten uygun değil. İş metalcilere kaldı.

İnanamıyorum! Cidden şok oldum şuan. Huzur içinde uyusun.

4 Beğeni