Michio Kaku Kitapları

Michio Kaku

BİYOGRAFİ

ÇIKAN KİTAPLAR

  1. Einstein’ ın Evreni
  2. Einstein’dan Ötesi
  3. Geleceğin Fiziği
  4. Zihnin Geleceği
  5. Olanaksızın Fiziği
  6. Paralel Dünyalar
  7. İnsanlığın Geleceği

1 2 3 4 5

6 7

14 Beğeni

Michio Kaku Sicim teorisini savunanlar arasında belgeseller sayesinde en popüler ve en tanınan kuramsal fizikçilerden. Kitapları benim gibi pek fizik bilmeyen okurlar için de anlaşılır kitaplardır. Teorik fizik okumak zaman zaman bilim kurgu kitabı okumak gibidir. Okumanızı tavsiye ederim.

11 Beğeni

Bugün paralel dünyalar ve insanlığın geleceği kitaplarını sipariş ettim. Sizce bu kitaplar başlangıç için iyi midir?

1 Beğeni

Yanlış hatırlamıyorsam ben 6 kitabını okudum, Tüm kitapları büyük ölçüde anlaşılır. Bu tarz kitaplar zaten benim gibi fizik bilmeyen genel kültür olarak konu hakkında bilgisi ve ilgisi olanların anlayacağı düzeyde yazılıyor, bence siz de okurken anlaşılır bulacaksınız.

1 Beğeni

Teşekkür ederim artık bu konularda bir kaç bir şey okumak istiyorum. Kaku’dan sonra Faynman ve Hawking okumaya başlayacağım. Bu konular ilgimi çekiyor.

1 Beğeni

Teorik fizik ile ilgili Alfa bilim ve Ginko bilim kitaplarında çok sayıda kitap var. Onlara da bakmanızı ve ayrıca Alfa bilim dizisi ve Ginko Bilim dizisi editör ve danışmanı Kerem Cankoçak hocanın kendi youtube kanalında bu kitapları tanıttığı videolarına bakmanızı da öneririm.

1 Beğeni

Teşekkürler kanala hemen abone oldum.

1 Beğeni

Ben seviyorum Kaku’yu, kitapları da @alper’in dediği gibi genel okuyucuya yönelik oluyor.

Paralel dünyalar konusunda en sevdiğim yazar Brian Greene. Onun da kitaplarına bakabilirsiniz. Bir de Krauss’un hiç yoktan evren kitabı var ama o bir tık düşük seviye gibi geldi bana.

Bu arada Hawking’ler de iyidir ama onun kitaplar da light, aklınızda bulunsun.

1 Beğeni

Tamamdır yazdığınız isimleri listeye ekledim.

Brain Greene de Sicim kuramcısı ama ne yazık ki kitaplarının güncel Türkçe baskıları yok. Tübitak’ın bastığı 3 kitap var onlar da 2. el bulunabiliyor. Alfa bilim editörlerine 3-5 kez yazdım ama yayın programımız da yok dediler.

Aslında baskısı olmayabilir diye aklıma gelmişti de yazmayı unuttum sonra. Çok güzel kitaplardır ama Tübitak’ın da durumu ortada iken fazla beklentide olmamak lazım.

2 Beğeni

Her şeyin teorisi ile ilgili yeni kitabı çıkmış, umarım Türkçe çevirisi de kısa zamanda gelir.

3 Beğeni

Ben de topu topu bir kitabı vardı. Ne zaman 7 kitap olmuş. Maşallah :joy: konusunun açılması çok iyi olmuş.

Yeni kitap:

Paralel Evrenler, Zaman Bükülmeleri Ve 10. Boyutta Bilimsel Bir Macera

Michio Kaku, Hiperuzay’da okura 10. Boyutta bilimsel bir arayış yolculuğu vadediyor ve hepimize evrene bakışımızı tamamen değiştiren büyüleyici bir panorama sunuyor. Geçmişi değiştirmek mümkün mü? Paralel evrenlere geçitler var mı? Solucan delikleri, zaman makineleri, bebek evrenler ve daha fazlası…

Yazar, hiperuzayın erken tarihiyle başladığı anlatımına olağanüstü koşullar altında uzayın yırtılıp parçalanana kadar esneyebilmesi olasılığını ele alarak devam ediyor. Kaku özellikle hiperuzay kuramının bilinen tüm doğa yasalarını tek bir kuramda birleştirebileceğine vurgu yapıyor. Geleceğin Fiziği ve Olanaksızın Fiziği gibi çok satan kitapların yazarı, bu kitabında hayal gücünün ötesinde bir dünyayı tanımada okura rehberlik ediyor.

https://www.eganba.com/hiperuzay-kitabi-michio-kaku

2 Beğeni

2-3 ay önce “Vizyonlar” yayınlanmıştı.

Tanrı Denklemi - Her Şeyin Teorisi Arayışı - Michio Kaku

Newton kütleçekimi yasasını keşfettiğinde, gökleri ve Dünya’yı yöneten kanunları birleştirmiş oldu. O zamandan beri fizikçiler, giderek daha önemli hale gelen teorilere yeni kuvvetler eklemektedir. Ancak, belki de nihai mücadele, geriye kalan iki teorinin, yani görelilik ve kuantum teorisinin sentezini yapmaktır. Bilimdeki en büyük sır perdesini aralayıp, “Büyük Patlama’dan önce ne oldu? Kara deliklerin diğer tarafında ne var? Başka evrenler ve boyutlar var mı? Zaman yolculuğu mümkün mü?” gibi sorulara cevap vermek için doğanın tüm kuvvetlerini muhteşem bir denklemde birleştirmek, bilimin en önemli başarısı olacaktır.

Kaku ayrıca, bu teori etrafında dönen yoğun tartışmayı, söz konusu hayati soru karşısında zıt taraflarda yer alan bilim insanlarına dayandırarak açıklamaktadır. Kaku’nun kendine özgü coşkunluğu ve yalınlığı ile yazılan bu destansı macera, Tanrı Denklemi’nin hikayesidir.

https://www.eganba.com/tanri-denklemi-kitabi-michio-kaku

3 Beğeni