Özel Seri İstekleri

Yeri gelmişken size sorayım istedim, ya da bilen bir arkadaş cevaplarsa sevinirim: İş Kültür’ün bastığı Gölpınarlı tarafından hazırlanan Hafız Divan’ı acaba nasıldır?

Çeviri şiirlerin, manzumların kaderi bu sanırım. Şu an Mantıku’t-Tayr’ı okuyorum. Kafiyeler ve dizelerin ritmi korunamamış çevirirken.

1 Beğeni

İş Kültür baskısını almadım, o nedenle onun hakkında bilgim yok. Ayrıntının 2. cilt olan baskısını almıştım. Ayrıntı baskısı Divan bir sayfa Farsça bir sayfa Türkçe olarak basılmış.

1 Beğeni

Ayrıntı yayınları ağır kitaplar konusunu açabilir misiniz ?

Michael Connelly kitaplığı görmek güzel olurdu

Michio Kaku Kitaplığı

Ayrıntı Yayınları Ağır Kitaplar Dizisi

Michael Connelly Kitaplığı

Tüm konular açılmıştır. :wink: :wink:

4 Beğeni

Yapı Kredi Yayınları numaralı özel baskı kitaplarını da ekleyebilir misiniz?

Çok teşekkürler, elinize sağlık :slight_smile:

1 Beğeni

Elinize sağlık, teşekkürler:)

1 Beğeni

Yakup Kadri Karaosmanoğlu başlığı da açılması mümkün müdür acaba? Ben edebiyat öğretmeniyim. Bu forumu çok yeni keşfettim ve kütüphane oluşturmayı planladığım bu dönemde özellikle bu okuma rehberlerinin çok yardımcı olacağını düşünüyorum. Uğraş veren arkadaşların eline emeğine sağlık gerçekten. Yakup Kadri’den sonra Sait Faik Abasıyanık, Nazım Hikmet, Hüseyin Rahmi Gürpınar, Memduh Şevket Esendal gibi yazar ve şairler de ele alınabilir bence.

7 Beğeni

Listeme aldım hocam en kısa zamanda eklemeye çalışacağım.

3 Beğeni

Merhaba kabalcı yayın evinin hümanitas dizisi ,ve ciltli tüm eserlerini yapabilirmisiniz

1 Beğeni

bir istekte benden olsun. iş kültür anı dizisi. harika kitaplar barındıran bir seri. ekleyebilirseniz çok memnun olurum.

2 Beğeni

Buna ben de +1 koyuyorum. Tarih anlamında çok değerli eserler gözümde.

2 Beğeni

@Tahsin_Avci , @allikaya ve @eleutheiros konuları kontrol edip açmaya çalışacağım.

2 Beğeni

Uzun Dünya için aradım ama bir başlık bulamadım. @fortknoxt en azından seri için kitapların listelendiği bir başlık açılsa, belki seriyi okuyanlar vardır, hem seriyi takip eder, hem de kitaplar ile ilgili yorumlarımızı yazardık.

3 Beğeni

Üstteki listeleri hazırlıyorum bir sıraya koydum listeleri. Bu isteği de aldım konuyu açarım. Hafta sonu tüm konuları açmaya çalışacağım.

4 Beğeni

@Esra_Bilge iki konuyu açtım diğerlerini de hazırlıyorum. Biraz geç oldu kusura bakmayın. :relaxed: :relaxed:

Yakup Kadri Karaosmanoğlu Kitaplığı (İletişim Yayınları)

Sait Faik Abasıyanık Kitaplığı

@allikaya isteğin yanıtlanmıştır. :relaxed: :relaxed:

İş Bankası Anı Dizisi

Ayrıca konusu hazırlananlar sırası ile;

1. Memduh Şevket Esendal (@Esra_Bilge istek sahibi)
  2. Nâzım Hikmet (@Esra_Bilge istek sahibi)
  3. Alfa Yayınları Felsefe Dizisi @Lucifer istek sahibi)
  4. Uzun Dünya Serisi (@alper istek sahibi)
  5. Kırmızı Kedi Türk Devrimi Dizisi (@MelihAntepli istek sahibi)
  6. Cahit Sıtkı Tarancı
  7. Erendiz Atasü
  8. Milan Kundera
  9. Thomas Mann
  10. Oya Baydar
  11. J.M. Coetzee
  12. Lee Child
  13. Kronik Kitap Haçlı Seferleri Tarihi
  14. Kronik Kitap Avrupa Tarihi
  15. Nora Roberts

@Tahsin_Avci Kabalcı Yayınevi’nin Hümanistas dizisi üzerine biiraz araştırma yaptım malesef net bilgilere ulaşamadım. Benim listeleri hazırlamamdaki en önemli kaynaklardan birisi yayınevlerinin kendi siteleri oluyor. Ancak Kabalcı Yayınevinin internet sitesi uzun süredir hazırlık aşamasında görünüyor. O nedenle konuyu açamadım.

@MelihAntepli şuan 6 kitaplık olan seri mi? Eğer o ise isteğini 5 numaraya yazıyorum.

Herkesin isteğini elimden geldiğince karşılamaya çalışıyorum. Herkese keyifli sohbet ve okumalar.

9 Beğeni

@fortknoxt Kırmızı Kedi’ den çıkan Türk Devrimi Dizisi’ de güzele benziyor. İlgi çekebilir.

Ekleme: @fortknoxt evet. Teşekkürler :slight_smile:

Tüm istekler yanıtlanmış oldu. :wink: :wink:

9 Beğeni