Ali Can Saygı Sütçü kitabını çok güzel özetlemiş, Bu diziden çok değerli kitaplar yayınlanıyor.
Düş Yakamdan Şeytan kitabına bu sabah başladım, 100 sayfa civarı okudum. Kitap İthaki modern dizisi içinde yayınlanmış en iyi kitaplardan birisi olabilir.
Karanlık, argo ve şiddet içerikli bir kitap, neyse ki korkacak bir şey yok RTÜK henüz kitaplara el atmadı.
Bu ara uyku ile iyice aramız açıldı, pek hoşlanmıyoruz birbirimizden.
Kitap Kemal Tahir’in Esir Şehrin Mahpusu mu?
Evet. Tam okurken senin yazıyı gördüm falan, denk geldi.
Thomas Pynchondan Gravity
s Rainbow istiyor bu ülke.Bir ara çevriliyordu…Hiç mi haber yok bu adamdan?
Anita paylaşmış bile.
Bu kitabın ismini gördüğümde karanlık kitaplara gelecek sanmıştım. Bu isme benzer 2 tane falan kitap olması lazım orada.
Dostlar Ekim ayında bir sipariş geçmeyi planlıyorum. Bu seriye de bir giriş yapayım diyorum. Sizce ilk hangi kitabı okumalıyım var mı önerdiğiniz? (daha önce bay less adlı kitabı okuyup beğenmemiştim.)
Ben bu seriden sadece İhtiyarlara Yer Yok ve Yol kitaplarını okudum. İkisini de çok beğendim. Özellikle Yol kitabındaki kıyamet sonrası dünyanın tasviri, yaşam mücadelesi, hayatta kalmak için yapılanlar ve sevgi konularının anlatılma şekli çok hoşuma gitmişti. İhtiyarlara Yer Yok da yıllar önce filmini izleyip aa bu meğerse kitap uyarlamasıymış diye merak edip okuduğum bir romandı.
Her iki kitabın da dili hem çok sade hem de çok sürükleyici. Zaten aynı yazarın kitapları. Bu nedenle bu yazardan çıkacak yeni bir kitabı hiç bekletmeden alacağım.
- Klasikler benzeri bir hikaye okumayı seviyorsanız - Yazgı ve Gazap
- Savaş, sistem eleştirisi, ironi okumayı severseniz - Madde 22
- Kıyamet Sonrası hikaye seviyorsanız - Yol
- Farklı bir karakter ile polisiye hikaye okumak isterseniz - Öksüz Brooklyn
İhtiyarlara Yer Yok, Düş Yakamdan Şeytan, Sütçü de iyi kitaplar.
Dublinlileri, Portreyi çevirmesi kolay tabi. Biriniz de Finnegans Wake’i tercüme etsin be.